Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 130 - 149 / 4902Starší   Nejstarší

Seven - 06. březen 2021 23:43sipka
ZAMĚŘIT
Seven
kapitan Pike 317043: si to vyřiďte s autocorrectem na mém mobilu, já tam v půl osmý ráno v polospánku zamýšlela úplně jiné slovíčko.
Seven - 06. březen 2021 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak 317030:
Nijak výrazný dojem na mě nezanechal ani kapitán Braxton. Přerod kapitána z 29. století v obyčejného bezdomovce byl velmi nepřesvědčivý.
Byl natolik nevýrazný, že v Relativity si nikdo ani nevšiml, že ho recastovali.
Telemachus Rhade - 06. březen 2021 20:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Rain Robinson jsem si zamiloval dávno před Sarah Silverman.
S.S.Enterprise - 06. březen 2021 20:06sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:
Navíc ten závěr asi děláš až na základě její pozdější práce, ne? K té by ale možná vůbec nedošlo. A jak by s ní tvůrci VOY naložili navíc nevíme...
kapitan Pike - 06. březen 2021 19:27sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mvek 317016:
Nevím, jestli je Pike rád, za to slovo pikovina...:-)

Popravdě ani moc ne :-)
kapitan Pike - 06. březen 2021 19:27sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
A pokud by byla regular místo Seven, tak by nevzniklo asi 20 episod o problémech s borgskými implantáty :-)
Mirak - 06. březen 2021 19:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Tak je pravda, že obava o nějaké narušení úžasné dynamiky v main castu opravdu nehrozí :)
Telemachus Rhade - 06. březen 2021 19:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Sarah Silverman by vždycky dávala smysl! Tečka :-)
Mirak - 06. březen 2021 18:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike:
že se z ní nestal regular character.

Část writer's roomu za to orodovala, ale osobně k tomu důvod nevidím. Jsme v Delta kvadrantu, kde máme prakticky neomezené možnosti a přidáme do main castu člověka z minulosti? :) Jako jasný, proč ne že, ale když už, tak vedlejší postava by asi dávala větší smysl.
kapitan Pike - 06. březen 2021 18:37sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně přišla stupidní hlavně myšlenka, že počítačová revoluce ve 20. století byla založena na technologii 29. století. Vůbec jsem nepochopil, co se tím tvůrci snažili říct.

Jinak souhlasím, že Sarah Silverman je jednoznačně nejlepší prvek episody a je škoda, že se z ní nestal regular character.
Telemachus Rhade - 06. březen 2021 18:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak 316968:
taky je to původně námět pro TNG

Aha, tak patrně proto je to nezvykle dobré :)
Telemachus Rhade - 06. březen 2021 17:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Nebavil mě Star Trek IV a nebavilo mě ani tohle.
Yep.

Problém s ignorováním eugenických válek je jen taková třešnička na dortu.
Skončily v roce 96, čili už mohlo být po nich a týkaly se Střední Asie, ale jasně :) ST ale holt s postupující letopočty tak nějak obecně ignoruje to, co se už se v reálu událo.

Nestrojený herecký projev mladičké komičky Sarah Silverman byl osvěžující.
Jo. Ona a lokace jsou v podstatě jedinými pozitivy tohohle dvojdílu.

Neelix a Kes zde byli úplně zbyteční a snad všechny scény
Tak museli vyjmenovat těch pár TV shows ze CBS, co jsou jakože nejúspěšnější na planetě ;)
Mirak - 06. březen 2021 17:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x08 & 3x09 Future's End
- Nebavil mě Star Trek IV a nebavilo mě ani tohle. Námět i provedení mi totiž přijde strašně basic. Je to generická, neambiciózní mid-nineties TV epizoda, která se řídí pouze domnělým rule of the cool. Poslat posádku přesně do data a místa produkce dvojepizody považuju za nebývale líné rozhodnutí, se kterým jsme se naposledy setkali možná někdy během TOS. Problém s ignorováním eugenických válek je jen taková třešnička na dortu. Časový paradox je run of the mill a nic na tom nezměnilo ani zakomponování technologie z 29. století.
- Návštěva Los Angeles se samozřejmě neobešla bez tradičních klišé. Janewayová ostatní varuje, že se musí snažit co nejméně kontaminovat minulost, ale většinu času dělají přesný opak a to i kvůli úplným banalitám. Ve jménu humoru nesměl ve výsadku chybět Tuvok, a to i přes to, že jeho přítomnost znamenala zbytečné riziko a zároveň kvůli tomu byli nuceni svěřit velení Kimovi. Je mi jasné, že pro Bermana a Bragu to bylo něco jako vlhký sen, ale scény jako přelet Voyageru nad nočním LA nebo automobilová honička v kombinaci s phaserovou přestřelkou, mi prostě přišly hloupé.
- Henry Starling jako zlá verze Billa Gatese mi také nesedla. Měl jsem prostě problém brát počítačového magnáta, jako důstojného soupeře pro Janewayovou a její posádku. A je úplně jedno, že disponoval vyspělejší technologií. Ed Begley Jr. je skvělý herec, ale do této role se příliš nehodil. Nijak výrazný dojem na mě nezanechal ani kapitán Braxton. Přerod kapitána z 29. století v obyčejného bezdomovce byl velmi nepřesvědčivý. Rain Robinson patří mezi jedno z mála pozitiv. Nestrojený herecký projev mladičké komičky Sarah Silverman byl osvěžující. Dokonce i její románek s Parisem byl překvapivě docela stravitelný.
- Asi nejhorší byl segment s rednecky, kteří věznili Chakotaye a B'Elannu. Totální vata, která měla nulovou vazbu na hlavní děj. Mimochodem Chakotayova změna účesu, jako součást přestrojení při infiltraci roku 1996, je asi nejvtipnější věc v celé hodině a půl (tetování na obličeji samozřejmě nevadilo). Přičarovat Doktorovi mobilní holoemitor asi ultimátně dává smysl. Problém samozřejmě je, že začali využívat federační technologii z budoucnosti, což najednou všichni přecházejí taktním mlčením. Neelix a Kes zde byli úplně zbyteční a snad všechny scény, do které byli napasování (bylo jich pravda jen pár), ve dvojepizodě vůbec nemusely být.

2/5
S.S.Enterprise - 06. březen 2021 10:59sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tuvok07: Tak lze to IMHO aplikovat jen na Borgy fugnujicí v období od odpojení 7z9 od úlu a nebo později, i Borgové se vyvíjejí. V době Picardova odpojení (nebo v případě Hugha a dalších osvobozených Borgů v TNG a VOY před VOY Scorpion) tu technologii omezení emocí ještě nemuseli mít (všichni) Borgové instalovanou/aktivovanou.
Mvek - 06. březen 2021 10:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Human Error je prostě lidská chyba - konkrétních lidí:-).

Nevím, jestli je Pike rád, za to slovo pikovina...:-)

Seven - 06. březen 2021 07:43sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Human Error je prostě pikovina na téma zachování status quo...
tuvok07 - 05. březen 2021 23:46sipka
ZAMĚŘIT
tuvok07
Ani Picard.
S.S.Enterprise - 05. březen 2021 20:00sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
VOY 7x18 Human Error

7z9 v díle tvrdí, že každý Borg má implantát naprogramovaný zabít ho při příliš emocionálních prožitcích.

Nicméně toto mi přijde jako nekonzistentnost, když jsme to viděli jen v případě 7z9... Typicky Janewaová, Tuvok a B´Elanna nic takového neměli..

Mirak - 04. březen 2021 22:14sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x06 Remember
- Vím, že se mi epizoda líbila už kdysi, ale paradoxně jsem si zrovna u ní téměř nepamatoval o čem byla. Po pravdě, většina kritiky týkající se zaměnitelnosti s TNG, kterou jsem zmínil u hodnocení The Chute, je lehce aplikovatelná i zde (taky je to původně námět pro TNG). Realita je ale taková, že silnějším scénářům tohle prostě rád odpustím. Dokonce mi nevadí ani skutečnost, že je to již několikátá epizoda, která se v nějaké formě zabývá holocaustem. Popírání holocaustu je bohužel stále relevantní téma.
- Tragický milostný příběh odehrávající se během hrůzné genocidy je jednoduchý, ale silný. Akorát mi příliš nesedl ten závěr, ve kterém Korenna zradí Dathana, protože mi to přišlo přehnaně uspěchané. Chápu, že Korenna byla mladá, naivní a lehce zmanipulovatelná, ale nechtělo se mi uvěřit, že by dokázala změnit názor na člověka, kterého miluje, během pouhých několika desítek vteřin. Vyhrocená scéna, ve které B'Elanna přede všemi odhalí utajovanou genocidu, mi taky přišla trochu přehnaná, ale pozdější scény se mi už líbily. Janewayová správně argumentuje, že jim do enaranských záležitostí zkrátka nic není. Finální předání vzpomínek jedné z Enaranek ale bylo super.
- Projekce vzpomínek prostřednictvím snu mi jako způsob vyprávění přišel cool. B'Elanna byla zajímavá volba, nicméně si myslím, že Kes se vzhledem k jejím telepatickým schopnostem nabízela jako vhodnější kandidát. Zde podezřívám tvůrce, že to měli původně v plánu, ale zbaběle to zavrhli kvůli jejímu creepy vztahu s Neelixem (sexuální sny o někom jiném by totiž byly hrozně amorální). Ono to ve výsledku nevadí, Roxann Dawson má již s dvojrolemi opakovanou zkušenost a herečka je to slušná. Enarané mají bohužel únavný low-cost vzhled a přišli mi jako chudí příbuzní Baneanů z Ex Post Facto. Jejich schopnost učit prostřednitvím telepatie mi ale pro změnu připadala originální. Harry Kim si prožije další bezkontaktní štěněčí lásku. Approaching La Forge territory.

4/5

3x04 The Swarm
- Škoda nevyužitého potenciálu. Je nám představen jeden z nejzajímavějších epizodních druhů so far, ale zároveň je děj naprosto nepochopitelně naředěn druhou zápletkou s Doktorem (která je navíc i navzdory názvu epizody, zápletkou hlavní). Moc tomu rozhodnutí nerozumím, protože VOY dvě zápletky v epizodě nevyužívá nějak dogmaticky a zrovna zde mi párování těchto dvou příběhů moc nesedělo a paradoxně bych si je oba dovedl představit jako samostatné epizody.
- Koncept roje mi přišel hodně zajímavý, ale přetavit ho do kvalitního zpracování se spíš nepovedlo. Roj podle Neelixe disponuje velkým územím a nikdo o nich nic neví (ani jak se jmenuje jejich druh). Divák si tedy bláhově myslí, že by s nimi Voyager mohl navázat kontakt a něco se o nich dozvědět. V reálu to však tvůrci pojali jako neambiciózní, pseudoakční epizodu proti bezejmennému nepříteli. Dost mi tady vadila Janewayová, která na Tuvokovu námitku, že nedovoleným průletem cizím územím porušují regule Flotily, reaguje tak, že jsou od Federace a jejích zákonů daleko. V dřívějších epizodách obdobnou argumentaci zavrhovala a najednou to nevadí? Tvůrci by měli být alespoň v takto zásadních věcech konzistentní. Když už Janewayová pravidla Flotily porušuje, tak je tam nutné to ve scénáři nějak uvědoměle reflektovat, ale místo toho její chování působí neskutečně pokrytecky.
- Druhá zápletka, ve které si Doktor prochází holografickou verzí Alzheimera, byla solidní. Myslím, že to drželo pohromadě lépe než populární Projections. VOY je zjevně posedlý dvojrolemi, takže zde Picardo "hostuje" jako holografický doktor Zimmerman. Ale nestěžuju si, bylo to fajn a Picardo má pro komedii cit. Závěr mi přišel prapodivně vágní. Doktor nepoznává Kes ani B'Elannu a jediná známka toho, že se mu celá paměť nesmazala je to, že si začne zpívat operu. Znamená to, že si bude vzpomínat postupně nebo že si pamatuje jen něco? *shrugs*

2,5/5
Telemachus Rhade - 03. březen 2021 11:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Cathexis aneb Neosamělý mezi námi

Nejnovější   Novější 130 - 149 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o