Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 106 - 125 / 4902Starší   Nejstarší

Mirak - 20. duben 2021 14:24sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Fuj, to přirovnání by mě nikdy nenapadlo :) Vesměs tam byl problém, že se to věnovalo čtyřem postavám, které se už nikdy neobjevily. Teda na Chella si během 7. řady vzpomněli.
S.S.Enterprise - 20. duben 2021 13:13sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise

jinak je to přesně typ dílu, který utkvěje v paměti, takže za mě byl dobrej

TR:
a jak se ten díl jmenuje? jen sem to přeletěl, i když tedy několikrát a název tam nikde nevidím (neměl by být vždy nahoře nebo dole?)
chtěl jsme s epodvat na hodnoceni na CSFD a ted ho nemuzu najit...



kapitan Pike - 20. duben 2021 10:10sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně se tahle voyagerovská verze Lower Decks vždycky líbila plus je to jedna z posledních episod, kde se řeší Makisté. :-) (Ale článek jsem zatím nečetl, pouze se dívám na hodnocení.)
Telemachus Rhade - 20. duben 2021 09:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Učební křivka aneb jak Tuvok nebyl flexibilní
tuvok07 - 30. březen 2021 10:48sipka
ZAMĚŘIT
tuvok07
Seven: Vycházím z teorie, že následky nějakého ozáření si budou v živých organismech podobné. BTW ta třínohá ještěrka bude mít pravděpodobně též nějaký pahýl.
kapitan Pike - 29. březen 2021 20:09sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já si tu episodu skoro nepamatuji a určitě bych se neodvážil ji hodnotit, ale článek je moc hezky napsaný :-)
Seven - 29. březen 2021 14:51sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Ale tak alespoň ten článek mi pochvalte, ne?

Jinak těžko říci, jestli by Doktor něco takového zjistil, když nemá k porovnání žádného jiného Talaxiana. Navíc v tu dobu ještě ani neví, že Neelix je Talaxian jen ze 7/8. Asi takhle - kdybys nikdy v životě neviděl žádnou ještěrku a potom bys našel třínohou ještěrku, mohl by ses pro nedostatek jiných dat domnívat, že všechny ještěrky mají být třínohé. Tudíž pokud nemáš vzorek zdravého Talaxiana, je pro tebe Talaxian s Metremií Talaxian zdravý.
tuvok07 - 24. březen 2021 11:24sipka
ZAMĚŘIT
tuvok07
Ano, ale zase je to plný klasickejch VOY nedomyšleností. Doktor už by určitě něco zjistil, kdyby Neelixovi něco takového bylo, a nikdo ani nemá pochyby? Nehledě na to, že opět následuje "reset tlačítko".
S.S.Enterprise - 24. březen 2021 09:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:
tak ale je to jeden z dílů, kterej měl nějakou myšlenku, nějaké sdělení, no TNG byla v tomto mnohem lepší, naopak s postupujcím časem se toto z ST zcela vytratilo (někdo by namítal, že teď akcentují LGBT a já sem jen zaslepen, toto myslim rozsoudí až historie)

7 letý synovec odkojený na MCU, nyní znalý střípků TOS+2s ENT+kompletTNG+DS9+VOY a všech filmů (kromě Nemesis) zatím stále nejlépe hodnotí TNG, takže si myslím, že TNG má nejlepší dlouhodobou kvalitu přenositelnou na nové generace :)
Telemachus Rhade - 24. březen 2021 09:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jetrel aneb Hirošima po talaxiansku
S.S.Enterprise - 19. březen 2021 18:33sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Aktualizace 5/5 epizod po shlédnutí celého seriálu

Parallax (S01E02)
Siamská dvojčata (S02E21)
Zpráva v láhvi (S04E14)
Proti času (S05E06)
Relativita (S05E23)
Equinox, část druhá (S06E01)
Projekt Pathfinder (S06E10)
V jediném okamžiku (S06E12)
Virtuoso (S06E13)
Prázdnota (S07E14)
Autor, autor (S07E19)
Dohra (S07E24)

(názvy a číslování podle CSFD)


Prázdnota (S07E14)
Tuto epizodu jsem si vůbec nepamatoval, asi to bude tím tuctovým námětem, ale provedení bylo brilantní, na pár minutách rozehrála příběh s opravdovým sdělením.

Dohra (S07E24)
Shlédnuto dnes a s úžasem jsem zjistil, že ten emoční blok odstranil doktor Sedmé (asi kompletně) už v této epizodě. Výtka tmavého implantátu v PIC se tak ale vrací dohry (byť tedy beru na vědomí, že má být vysvětlen až v knize).


Celkově k VOY pak musím říct, že po tolika epizodách je vztah mezi členy posádky mnohem uvěřitelnější, než to, co se nám snaží namluvit v DIS nebo PIC (po krátké době sžívání). TOS, TNG, DS9 je v tomto ohledu taky důvěryhodná, s ENT jsem teď v půlce, takže ji ještě nechci soudit (jsem na vážkách).
Telemachus Rhade - 17. březen 2021 10:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tváře aneb já, mé druhé já a B’Elanna
Mirak - 16. březen 2021 22:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x14 Alter Ego
- I přes dost svérázný cold opening, ve kterém Harry Tuvokovi přizná, že se zamiloval v simulátoru, to ve výsledku nebylo až tak hrozné. Vůbec bych se už nedivil, kdyby kolem toho VOY vystavěl celou epizodu, ale zápletka je naštěstí přeci jen o něco komplikovanější. Jen mi to místy zase přišlo tradičně přehnané. Že osamělá mimozemšťanka v pozorovací stanici využije simulátor k sociálnímu kontaktu s posádkou Voyageru, to dejme tomu. To, že ale zhrzeně drží Voyager jako rukojmí, protože ji Tuvok odmítl? Podle mě úplně zbytečný pokus o umělé zdramatizování celé situace, které stejně vůbec nefungovalo. Závěrečný rozhovor mezi Tuvokem a Maraynou byl na epizodě jednoznačně to nejlepší.
- Téma osamělosti spjaté s postavou Tuvoka chválím. Líbilo se mi, že Tuvok přizná, že jeho samotářství je částečně trochu póza. Tuvok v roli samozvaného specialisty na zamilovanost už mi ale moc neseděl. Scény mezi Harrym a Tuvokem jsou mixed bag. Ten pseudo-milostný trojúhelník mi přišel divný. Jejich posedlost Maraynou jsem vůbec nechápal. Harry z toho ve výsledku vychází jako trouba na úrovni La Forge. Na druhou stranu scéna na konci, ve které Tuvok učí Kima kal-toh, byla povedená.
- VOY je až nezdravě posedlý nejrůznějšími vesmírnými fenomény, které jsou ale reálně dost na jedno brdo. Tohle se scénář většinou snaží maskovat prostřednictvím Janewayové a dalších důstojníků na můstku, kteří jsou daným úkazem vždy naprosto ohromeni a nikdy nezapomenou zdůraznit jeho výjimečnost. Inverzní mlhovina. Jak fascinující... Not. O průletu Nekrit expanse, který řešili celý Fair Trade, samozřejmě nepadla ani zmínka. Scény s Vorikem a B'Elannou v simulátoru byly příšerný cringe.

2,5/5

3x15 Coda
- Příšerná Sacred Ground asi nestačila, takže tu máme další metafyzikální ptákovinu s Janewayovou v hlavní roli. Prvních 10 minust se tváří jako velmi generická časová smyčka. Přiznám se, že i přes nulová očekávání, jsem VOY nedokázal podezřívat z toho, že by za tím nebylo něco víc. Scénáristé si tedy vychutnávají možnost opakovaně zabít Janewayovou, takže ji nakazí i Phagem a Doktor jí následně naordinuje nedobrovolnou eutanázii. V téhle fázi tu máme alespoň nevysvětlenou záhadu, u které divák absolutně netuší, co by se z toho mohlo vyvrbit, takže si to alespoň udržovalo moji pozornost.
- Po smrti Janewayové a její transformaci ve sci-fi ducha, se ale z epizody jakýkoliv nádech tajemna vypaří. V některých aspektech je to méně (mnohem méně) zábavná TNG Next Phase. Následuje tradiční povinné kolečko, kdy si ostatní postavy nechtějí připustit, že je Janewayová mrtvá, pokračujeme obligání dojemnou smuteční slavností, kde B'Elanna, Harry a další vzpomínají, jak byla Janewayová úžasná. To vše za situace, kdy je 99 % diváků jasné, že když by přepnuli na další epizodu, tak tam Janewayová bude skotačit po můstku zdravá a spokojená.
- Celá myšlenka o tom, že posmrtný život je vlastně nějaká jiná sféra bytí a že duchové v nějaké formě existují, protože je to ve skutečnosti druh mimozemšťanů, už je taková tradiční hokey VOY zápletka s příchutí TOS, připomínající veledíla typu Tatoo. Představitel mimozemšťana vydávajícího se za otce Janewayové je ucházející, ale v momentě, kdy se odhalí jako zákeřná forma života, už je to dost bizár ala Sub Rosa. "Vstup do mé matrice!" Příšerné.

1/5
S.S.Enterprise - 15. březen 2021 10:31sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
7x23 Homestead
Možná kvůli jarní únavě, nebo tomu, že jsem na to koukal na 2x, ale dosti mě to tedy nudilo...
Telemachus Rhade - 14. březen 2021 20:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nick Locarno / Tom Paris
Taurik / Vorik

Zásadní je neplatit.
Mirak - 14. březen 2021 19:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hm :)
Seven - 14. březen 2021 19:30sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak: bratry, dvojčata?
Because Alexander Enberg additionally portrayed the similarly named yet different Vulcan Vorik on Star Trek: Voyager, Jeri Taylor once suggested that Taurik was Vorik's twin brother. (Star Trek: The Next Generation 365, p. 337) On the other hand, René Echevarria laughed off the notion of Taurik having a familial connection to Vorik, for example as a cousin of his. ("Lower Decks" audio commentary, TNG Season 7 Blu-ray special features)
Mirak - 14. březen 2021 12:12sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Lt.Shark:
Zajímavé... to sem nevěděl, že hrál i vulkánce v Lower Decks ani to že jde o syna Jeri Taylor.

Knihy nebo poznámky ve scénáři z nich i tuším dělají bratrance nebo tak.
Seven - 14. březen 2021 11:34sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak:
protekční spratek Alexander Enberg

Jo, většina jeho rolí je v maminčiných seriálech (Quincy M.E., Jake a Tlusťoch...). Však si taky už po jejím odchodu do důchodu moc neškrtnul.
Seven - 14. březen 2021 11:30sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak 317232:
Pobavilo mě, že smolař Paris byl v Delta kvadrantu už minimálně popáté obviněn z něčeho, co neudělal.

On má holt prostě takovej ksicht :D

Nejnovější   Novější 106 - 125 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o