Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 56 - 75 / 4902Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 01. září 2021 12:09sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tuvok07:
kdyby Kes od začátku pořádně uchopili, tak z ní mohla bejt Deanna Troi na druhou, plus i něco z Guinan.

... tzn vykradený originál, namísto toho jsme dostali ikonickou 7of9 :)

Navíc Kes se přeci vrátila ve Fury, což byl docela povedenej díl... jen tedy bylo vidět, že zestárla i když hrála mladší já...

leena - 01. září 2021 09:33sipka
ZAMĚŘIT
leena
Telemachus Rhade 319970: no ja nevim, me neikdy nevadil, prisel mi proste vzdycky takovej ten spravnej snazivej clen flotily a svym zpusobem je to roztomily. Kes me spolu s Neelixem stvala od zacatku tak aspon jeden z ty proklaty dvojky odesel.
Telemachus Rhade - 01. září 2021 09:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
leena: No tak jinak... Combo Sedma+Kes je mnohem zajimavejsi nez Sedma+Kim. Wang je proste traged.
Mirak - 01. září 2021 09:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No, zase bych to tak nepřeceňoval. Nehledě na to kdo tam zůstal, to stejně pořád píší ti samí lidé. Rearranging the deck chairs on the Titanic :)
leena - 01. září 2021 09:04sipka
ZAMĚŘIT
leena
Telemachus Rhade 319963: zabilo? me prave naopak, konecne tam byla Sedma, ktera me sedla a ten serial zacal byt moc fajn :)
Telemachus Rhade - 31. srpen 2021 22:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Postava Kes měla jako téměř jediná nějaký vývoj a na rozdíl od pána Kima měla koule i kozy. Nemluvě o tom, že byla z týmu velice slušná herečka. Dá se spekulovat o tom, že její psýché haprovala už tehdy, ale vzhledem k tomu, že se vrátila ještě v S6, to pravděpodobné není.

Za mě byl její odchod na úkor Wanga jedním z faktorů, co ten seriál nakonec zabilo. Samozřejmě by se záhy mohly dostat do bodu, kdy by nevěděli, co s ní, ale probohy, vždyť foreshadownula Rok pekla. To nebyla postava ala Kim "yes, sir; no sir; aye, sir" :-/
tuvok07 - 31. srpen 2021 22:30sipka
ZAMĚŘIT
tuvok07
Seven 319960 Jo přesně :D
tuvok07 - 31. srpen 2021 22:29sipka
ZAMĚŘIT
tuvok07
Akorát, že kdyby Kes od začátku pořádně uchopili, tak z ní mohla bejt Deanna Troi na druhou, plus i něco z Guinan. Ta postava měla daleko větší potenciál než Kim.
Seven - 31. srpen 2021 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak 319954: Pokud to bylo na Bermanovi, tak prostě jen měla moc malý kozy na to, aby si ji tam nechal.
leena - 31. srpen 2021 20:14sipka
ZAMĚŘIT
leena
Jsem asi jedina komu Kes nechybela a byla rada za Sedmou + Kim nebyl ani z poloviny tak otravny jako Kes. Takze za to, ze nevyhodili Kima jsem fakt rada.
Mirak - 31. srpen 2021 16:17sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Seven:
Osobně si spíš myslím, že jim 4 hlavní ženské postavy přišlo moc a nechtěli v tabulkách rasové korektnosti ztratit položku "asiat".

Jo, to mě taky napadlo, i když to bylo v době, kdy by za vyhození asiata nějaký extra heat asi neschytali. Možná to bylo ještě méně sofistikované blondýna kus za kus :)
Seven - 31. srpen 2021 14:47sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Seven 319952:
Ten line count je zajímavý, ale Kim to má IMO napěchované technobláboly, ve kterých se VOY vyžívá mnohem víc, než jakýkoliv jiný Trek. A jak jsem psal, jestli se Seven v některých věcech překrývá, tak je to Kim.
No jako i se Sedmou tam mu zůstal hezký průměr cca 650 hlášek za sezónu (z toho asi 350 Ano, pane). Kdyby to od něj měla převzít Sedmá, tak by mohla mít vyšší line count než Janewayová a to by některé malicherné herečky nemusely ustát.
Seven - 31. srpen 2021 14:34sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak 319949:
Teorii s magazínem samozřejmě znám, ale osobně si nemyslím, že to byl jediný faktor.

Osobně si spíš myslím, že jim 4 hlavní ženské postavy přišlo moc a nechtěli v tabulkách rasové korektnosti ztratit položku "asiat".
Mirak - 30. srpen 2021 22:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Seven:
Jo, a proto taky to Kimovo zázračné uzdravení, původně to přežít neměl...

Však právě, na to tak nějak narážím :) Je to čistě produkčně pragmatická storyline, na jejíž rozuzlení také následně vynaložili nulové úsilí. Proto to bylo vtipné.

Kim je asi nejvíc basic charakter v moderním Treku. Přesně takhle totiž často vypadají epizodní postavy důstojníků Flotily. Ono je na začátku seriálu vlastně i trochu výhoda, protože pro takovou tabula rasu se IMO dobře píše vývoj - můžu pro ni vymyslet cokoli (viz původní bizár námět ve Favorite Son).

Teorii s magazínem samozřejmě znám, ale osobně si nemyslím, že to byl jediný faktor. Stejně tak si myslím, že Lien do toho spadla až relativně o hodně později. Ono ohledně brzkých konců postav v seriálech se vždy vyrojí řada konfliktních teorií, teda hlavně v dobách, kdy změny v main castu byly spíše vzácné.

Ten line count je zajímavý, ale Kim to má IMO napěchované technobláboly, ve kterých se VOY vyžívá mnohem víc, než jakýkoliv jiný Trek. A jak jsem psal, jestli se Seven v některých věcech překrývá, tak je to Kim.
Seven - 30. srpen 2021 20:30sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Jo, a proto taky to Kimovo zázračné uzdravení, původně to přežít neměl...
Seven - 30. srpen 2021 20:28sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak 319916:
proč se zbavili zrovna Kes, která občas bývá i užitečná (včetně této epizody, kdy komunikovala s 8472). Neelix měl v celém Scorpionu doslova asi tři věty. No a Kimovo zázračné "I'm baaack!" uzdravení mě taky dost pobavilo.

V podstatě došlo na "vyhodíme Lien nebo Wanga" a Wang tehdy nějak záhadně se dostal v nějakým časopise mezi stovku nejpřitažlivějších lidí v televizi a tak to odsrala Lien. O tom, jestli nebrala léky/chlastala/fetovala už tehdy nebo až potom, co ji vyrazili, se ve fandomu naskepulovalo dost. Proč to bylo zrovna mezi nima dvěma netuším, protože poměrně dost epizod v prvních dvou řadách bylo právě dost zaměřeno na Harry Kima, do pozadí ustoupil až ve třetí. Kes zase jako jedna z mála měla nějaký ten posun, sice byl fázový...
Co se týče line count za řady 1 - 3
Kim: 1830
Neelix: 1348
Kes: 1227

Mirak - 30. srpen 2021 13:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
S.S.Enterprise: Už jsem to psal mockrát, třetí řada ENT přesně ukázala, jak měl od začátku vypadat VOY. Uvidím jak to na mě bude po tolika letech při rewatchi působit, ale ten koncept je dobrý.

To, že se pod taktovkou Mannyho Cota nedostalo na ENT 5-7 mě dodneška strašně mrzí. Ten odkaz seriálu mohl být úplně jiný. Přitom trojepizody že čtyřky je naprosto geniální materiál pro dnešní streaming trh.

TNG se s Borgy držela při zemi, což byla sice z části znouzectnost, protože něco velkolepýho prostě nebylo v té době reálně moc uskutečnitelný, ale jinak mi v zásadě relativně slabší přišel jen Descent.
S.S.Enterprise - 30. srpen 2021 12:16sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade: taky souhlasím opatrně, ale DS9 v pozdějších sezonách měla třetinu až polovinu epizod slabších

jinak 8 letý synovec si oblíbil DS9 víc než VOY, no i tak při rewatchi sám kouká jen na výběr těch nej epizod DS9 a VOY zatím jen pomalu rozjíždí a v podstatě právě přeskočil až ke Škorpionovi a tam teprve jede velmi pomalu dál...
Telemachus Rhade - 30. srpen 2021 11:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
Tak Škorpion patří k tomu nejlepšímu v ST

Já opatrně souhlasím, a to co následuje po dalších asi 6 epizod je dost možná nejlepší údobí seriálu, ale tenhle S3/4 revamp dokázal stejně pořádně využít jen DS9. TNG s Borgy dál neuměla pracovat a S7 stála za nic. Voyager s Borgy sice dál uměl pracovat, ale nedopadlo to nijak zářně a S7 opět stála za nic. Takže k čemu to ve výsledku bylo? :-)
S.S.Enterprise - 30. srpen 2021 10:51sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak:

Ale ta třetí řada je z poloviny až dvou třetin nudná a navíc (možná i díky předčasnému ukončení seriálu) s mizivým efektem na další děj.

Ano, čtvrtá řada je skvělá, je to vlastně jen výborná ST jízda, skoro bych řekl lepší, než ty Škorpion, TBoBT, Cesta válečníka, ale nelze to vnímat jako předěl, když chybí ta druhá půlka v podobě pokračování seriálu.

Nejnovější   Novější 56 - 75 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o