Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1606 - 1625 / 3132Starší   Nejstarší

Yakuzza - 10. září 2010 12:26sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
V poslední době jsem si namátkově pustil pár filmů, konkrétně ST 2, ST 5, ST 6 a ST 10. A když si vezmu, jak lidi nadávali na nový Star Trek film kvůli chybám apod. - stačí si všimnout, kolik podobných do očí bijících chyb je ve ST 2. Ale to se toleruje, protože to je přece Khanův hněv a to je přece klasika :-)
Pozemstan - 10. září 2010 11:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: interakce "velké trojky" je v ST V naprosto "ikonická" a celý film fakticky zachraňuje.
Ano, souhlasím, a i proto bych film nikdy neřadil mezi ty špatné...

Mvek: Počet palub nebo jejich čísla bych neřešil, byť/vždyť je to problém i dalších filmů a nejen jich. Mimochodem, v ENT jsem narazil na díl, kde Archer nabízí lodi větší než Enterprise zakotvení v hangáru. Trikaři zjevně zcela selhali, asi nečetli scénář, ale vychutnání příběhu jsem si tím zkazit nenechal... -)
AVip - 10. září 2010 11:22sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Shatner dostal k režii zrovna takový námět,

Shatner ho nedostal, námět ST V byl prakticky jeho námět...

Je to jako u spousty špatných filmů... když to nejde po vážné stránce (na kterou ostatně nebyly peníze), tak se z toho udělá alespoň parodie a faktem je, že interakce "velké trojky" je v ST V naprosto "ikonická" a celý film fakticky zachraňuje.

ST V měl i objektivní smůlu (stávka v Hollywoodu), což naštěstí vedlo k tomu, že série ST filmů nebyla zastavena jako celek a tak se nakonec diváci dočkali ST VI.
Mvek - 09. září 2010 22:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pustil jsem si po dlouhé době ST V...

Já nevím, při každém zhlédnutí se můj názor na tento film trochu mění, sem a tam. Z poloviny je to parodie (zatímco ST IV byla komedie), z poloviny potom je to vážný námět, ale málo působivě zpracovaný. Dílem i díky trikům připomínajícím televizní film. Přitom to mohlo být velmi působivé, klidně se zachováním části té dovolené v Yosemitech i s tím koncem, a s tím motivem boha a samoty/přátelství atd. Nakonec je asi škoda, že Shatner dostal k režii zrovna takový námět, on by se hodil na něco jako Nimoyův ST IV. Tohle se opravdu moc nepovedlo, dovedl bych si představit, že by to bylo mnohem více dramatické, dojemné ve stylu ST II a III.

Btw. nejen, že má Enterprise kolem 70 palub, ale ještě navíc v té šachtě Spock přiletí seshora, což je mi záhadou, jak se tam dostal, a navíc se tam jedno číslo paluby objeví dvakrát, když zapnou trysky, takže letí nahoru, najednou se znovu objeví v nižším patře, a pak zase dál...
Mvek - 05. září 2010 21:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Každopádně k dnešnímu ST IV v kině můžu doporučit rozšířit si pobavení z titulků titulkovaným dokumentem mimo jiné se synem G.R., jestli se nepletu, z bonusů DVD, aneb informace o TOS a prvním pilotu, který neletěl, a následném dodání peněz, aby G.R. přidal druhého pilota, to je nezapomenutelné.
Mvek - 05. září 2010 21:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Ale já viděl všechny filmy možná aspoň dvakrát, a jo, je fakt, že ty SE verze jsem ještě nezhlédl, skončil jsem asi u V, protože to jedu vždy komplet i s komentáři, takže to trvalo a nemá člověk tak moc náladu si pouštět film víckrát:-).
Telemachus Rhade - 05. září 2010 21:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Tak to odkoukej. Je to supr.
Mvek - 05. září 2010 20:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Jo on je tentýž herec v VI? Ups:-), Cartwrighta holt nemám s tváří vůbec spojeného, protože jsem filmy dříve četl, takže jsem si ho představoval myslím i jako bělocha.
Telemachus Rhade - 05. září 2010 20:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Přesněji admirál Cartwright. Líbilo se mi kam posunuli jeho charakter v šestém filmu. Jedna z mých nejoblíbenějších TOSových postav. Jeho kazatel ve Far Beyond the Stars je rovněž geniální.
Mvek - 05. září 2010 19:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kolik zhlédnutí některých filmů člověk musí mít, aby si některých věcí všiml. Třeba i když jsem si někdy asi proložil DS9 4. filmem, až teď po celém DS9 (asi to bude díky více epizodám během dominionské války) jsem si uvědomil, že Benův otec "byl" admirálem SF v době Kirka:-).
Ach jo.
lagga - 13. srpen 2010 08:59sipka
ZAMĚŘIT
lagga
hehe, nikdy sem na nesnášenlivostí s klingony neuvažovala v rámci politiky, ale v rámci zrání bytosti a společnosti - Kirk se má naučit odpouštění sobě i druhým, přijmutí nové skutečnosti a naučit se v tom najít to nejlepší a něco dobrého získat, pokračovat dál :)
pětka je pro mne o něčem jiném než pro vás, očividně :)
Pozemstan - 11. srpen 2010 13:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade, Yakuzza: Na druhou stranu mu klingon zabil syna... Jenže v ST V se přes toto trochu přenesl a nakonec nešlo jen o obdiv ke Kordovi... Ano, za další léta se mohlo opět mnohé změnit, takže návrat k "jednoznačnému nesnášení" asi lze pochopit...

Je fakt, jak jsem psal na Trekkies, že Praotcova přednáška na FF mě trochu vyděsila a vedla k jistému vystřízlivění. Svět ST, jak jsem ho znal, s existencí Romulu i Vulkánu zároveň, je zřejmě definitivně pryč, byť tvorba z toho období snad zůstane...
Telemachus Rhade - 11. srpen 2010 13:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Takhle, z té porady na začátku filmu jasně plyne, že by to Kirkovi zas až tak nevadilo, pokud by to neleželo na jeho bedrech. Pro jě tohle úplně ok, nikdy jsem se nad tím nepozastavil.
Yakuzza - 11. srpen 2010 13:50sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Jednoznačné nesnášení Klingonů možná prošlo v TOSce, ale na přelomu osmdesátých a devádesátých let už pochopitelně tak černobíle být zobrazeno nemohlo. Nemluvě o faktu, že člověk se za třicet let taky nějak vyvíjí...
Telemachus Rhade - 11. srpen 2010 13:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
To, že obdivuje Korda, Klingona ze staré školy, který dost možná vyšel z aktivní služby ještě před TOS obdobím a který evidentně byl Říší potrestán za své názory, nemění nic na faktu, že Kirk prostě Klingony nesnáší. Navíc mezi V. a VI. filmem je 7 let pauza v ději. Pětka se odehrává 2286 a šestka až 2293. Tohle nejsou chyby. Chyba je růžová krev, ale i to se dá přežít, když vezmeme v potaz, že Klingoni vlastně od 2270 do 2300 geneticky experimentovali aby si navrátili původní podobu. Kouzlo Treku 1965 - 2005 spočívá v tom, že prakticky všechno se dá vysvětlit. A to ani ne nijak kostrbatě.

A pak přišel Abrams a celý to pos****.
kapitan Pike - 11. srpen 2010 13:31sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Neobjevená země ve více shakespearovském pojetí, řekl bych.
Pozemstan - 11. srpen 2010 12:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
No, jak jsem psal na Ttrekkies, ST VI se svou nenávazností na ST V ve vývoji Kirkova vztahu ke klingonům skutečně trochu vymyká, ale z kánonu bych nevyřazoval ani jeden z filmů...

AVip: Takže je to vlastně naopak. Roddenberry ST VI z ničeho nevyřadil, nýbrž ST VI vyřadil Roddenberryho... -)(
AVip - 11. srpen 2010 12:19sipka
ZAMĚŘIT
AVip
kapitan Pike:
jak by GR vyřešil odstavení TUC

AFAIK, s GR to po shlédnutí ST VI definitivně švihlo, takže na to neměl čas... :-)
Yakuzza - 11. srpen 2010 11:53sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
kapitan Pike: Odstavil by mimo kánon jenom růžovou krev a Azetbur jakožto ženu ve funkci kancléře :-)
kapitan Pike - 11. srpen 2010 11:49sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Spíš by mě zajímalo, jak by GR vyřešil odstavení TUC a tedy i Khitomerské dohody mimo kánon :-)

Nejnovější   Novější 1606 - 1625 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o