Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1276 - 1295 / 3132Starší   Nejstarší

Yakuzza - 07. prosinec 2011 09:56sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Zrovna včera jsem přemýšlel, že možná přehodnotím svůj názor na nejlepší ST film z ST3 na ST6...
Telemachus Rhade - 06. prosinec 2011 19:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dnes je Neobjevené zemi 20 let.
Telemachus Rhade - 26. listopad 2011 22:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Přesně před 25-ti lety měla premiéru Cesta domů. A před 15-ti lety a šesti měsíci měla svou českou premiéru, na kterou si ještě živě pamatuju. No jo no, nějak nám to letí..
Damar - 31. říjen 2011 08:37sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Pre mňa bol prekvapivo najlogickejší a najviac sa držiaci kánonu Of Gods and Men...
Razer - 28. říjen 2011 13:45sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Já jen proč mě poslední ST filmy tak štvou, kromě jiného je to právě i ona naprostá neschopnost vyprávět obyčejný příběh bez různých obřích chyb. Tuhle sem viděl film Cesta s Mortensenem (snad se tak píše) a s minimálním rozpočtem se jim povedlo všechno to o čem píšu, prostě proto, že mysleli.

Vždy si představím v kůži tvůrce filmu tj. režiséra, producenta sebe a říkám si jestli bych to dokázal lépe a bohužel v mnoha případech mi prostě vychází, že nejspíš ano.

Pak jsou filmy kterým se slabší příběh a logické chyby prostě musí odpustit, v mém případě třeba profláklý Avatar. Cameron tam experimentoval s novou technologií natáčení (kterou kuli pár dolarům navíc nikdo dodnes nepoužívá) a ve hře bylo tolik proměnných, že si prostě jen stěží mohl dovolit nějakej chytřejší příběh, ne že by to nešlo, ale sám bych se to bál udělat.

Kdežto imbecil Baird nejen, že naprosto nepochopil co to vlastně točí a k ST přísoupil jako (teď zase trochu přehnaný příklad) kdyby natáčel film o Ježíši a rozhodl se posunout Gibsonovu verzi umučení ještě o něco dál a zakomponovat do děje třeba motorové pily, telepatické mučitele a 16 letý Ježíšův plešatý klon co by se sám napichoval na nějaký bodec, prostě proto, že je to podle jeho zvárcené představy cool.

Ale ještě s tímhle vším natočil jen pouhou srágoru co nedává vůbec smysl. Tohle prostě nemůžu pochopit jak takovej člověk může bejt honorovanej miliony dolarů za svou "práci" a jakoby nic jít točit nějaké další filmy, nota bane když to propadne i komerčně.

First contact pro mě už asi napořád zůstane tím nejlepším kompromisem v ST filmech, přestože má své chyby je konzistentní vůči sobě, odsejpá a donutí člověka i trochu se zamyslet.
Pozemstan - 28. říjen 2011 11:01sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise, BorgDog, AVip: Jestli se nepletu, Oscar se týkal jen masek... -)

S.S.Enterprise - 26. říjen 2011 18:38, Razer - 26. říjen 2011 18:51: Uznávám, máte bod. -)

TelemachusRhade: To o postojích Bairda a Stewarta k ST X jsem netušil, zajímavé...

Jinak kritika "chyb ve výpravě" u mě v případě ST XI ani ST II nikdy nepatřila k nějakým zásadním výhradám (bez ohledu na ony podivné interiéry v ST XI nebo třeba recyklované záběry z TMP či "tarzanovský" vzhled Khanovy bandy v ST II - to jsou více méně zanedbatelné detaily, které příběh až tak neruší). Myslel jsem logické chyby v ději, neuvěřitelné náhody jen pro potřeby příběhu (což je však časté skoro všude), podivné fyzikální zákony, zázračné "zbraně" apod. V ST II, pravda, chyby asi nejsou na první pohled tak okaté a je jich možná celkově méně, ale jinak je to dosti podobný případ (ST XI ovšem měl příležitost se poučit). Viz zde.
AVip - 27. říjen 2011 13:02sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Oscar, jako ostatně všechny každoročně udělované ceny, má tu drobnou chybu, že občas udělen být prostě musí... a to i věcem, které by si ho jinak nezasloužily ani v křeči, ale nabídka toho roku je tak mizerná, že i na podobné případy dojde...
:-)
BorgDog - 27. říjen 2011 12:57sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Nadáváme na brak. :-) Byť oscarovej.
S.S.Enterprise - 27. říjen 2011 12:52sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
btw, nadáváme na oscarovej film :-D
Mvek - 27. říjen 2011 09:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
No, já jsem asi ten Loganův scénář četl a je tam pár zajímavých věcí, které by se mi líbily, ale dost z nich je fakt pro hardcore fanoušky a nepřišlo mi, že by to celkově zlepšovalo film.

Komentoval jsem některé rozdíly od tohoto příspěvku k novějším.
Telemachus Rhade - 26. říjen 2011 23:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan:
úvodní bitva

Jak často říkám, jediná scéna filmu, která je OK, a to i třeba právě uniformami, které dost vycházejí z Enterprise. Ale i tam jsou koniny - třeba betonová zeď na hvězdné lodi a podobné do očí bijící excesy. Připravuju přednášku na toto téma s bohatou ilustrací. Ono toho opravdu není málo. Snad v každé scéně je něco nedotažené/navíc/nesmysl. Je to škoda - film byl primárně postaven na tom, aby vizuálně zaujmul a ani tahle stránka není dotažená.

Jinak nesouhlasím, že Khanův hněv má chyby ve výpravě. Právě naopak, to je film kde jim věřim všechno. Neříkám, že nemá svoje problémy, ale zrovna výprava to není.

Nemesis selhává primárně po stránce uchopení scénáře. Mimochodem, člověk, který s Nemesis není spokojen v první řadě, je Stuart Baird :) Jeho verzi o tuším 170-ti minutách na Bermanovu žádost brutálně prostříhali. Naopak velice spokojen s finální verzí je třeba Patrick Stewart. To je film, na kterém se prostě bohužel vyřádilo neuvěřitelné množství negativních faktorů :-/
Razer - 26. říjen 2011 18:51sipka
ZAMĚŘIT
Razer
S.S.Enterprise:

3) děj nedává vůbec smysl a odporuje nejen obecné logice a logice světa ve kterém se odehrává, ale i sám sobě...
S.S.Enterprise - 26. říjen 2011 18:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan:
Tak ale podobnost STX a JJ je zjevná minimálně ve dvou věcech:

1) Narada = Scimitar
2) Plešatý romulanský hrdina, který nevyadá jako romulan (Nero = Shinzon)
Pozemstan - 26. říjen 2011 18:07sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog: Kritiku Nemesis a ST XI bych ale zase moc nespojoval. Směr, kterým se ubral Abrams, je do značné míry odlišný od zbytku ST, i když, jak jsem naznačoval už dříve, v něčem jsou jeho nedostatky dokonce podobné třeba s ST II. Jde tam ale najít i pozitiva, třeba, odhlédneme-li od možná klišé se sebeobětujícím se hrdinou, podivných interiérů, uniforem apod., realističnost úvodní bitvy, která konečně probíhá rychlostí odpovídající 23. století a střetu plavidel nesouměřitelné síly. Objeví se i pěkný záběr s tichem vakua... Samozřejmě i toto jde ale napadnout z vybočení z tradic ST. Oproti Nemesis pak podle mě i přes rychlé tempo děje film působí celkem plynule, bez příliš ostrých a nelogických střihů a hlavně tady není vesmír tak temný, takže i z černé Narady něco vidíme a vůbec na mě i rychlé scény nepůsobily rozmazaně resp. přehnaně krátce. Jak jsem už říkal dříve, na ST XI mi vadí hlavně to, že v něm změněná časová linie zásadně poznamenala celý svět ST včetně knih navazujících na období po TNG, kde už prý není Romulus atd. Jinak se samotným filmem až takový problém nemám.
BorgDog - 26. říjen 2011 00:44sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Musím souhlasit s kritikou. Nemesis určila směr, kterým pak Abrams pokračoval - a kterým se bude pokračovat bohužel i dál. Mně se moc nelíbil už Vzpoura, ale ta měla pořád ještě dost "ze Star Treku," až Nemesis to zabila. Loganův scénář aspoň z toho co jsem četl mi přitom nepřišel špatný - opravdu myslím, že film v reálu zničil až Baird a producenti. Kdybych dotyčné potkal, asi bych na ně neplivl, ale zeptal bych se, zda si uvědomují, co vlastně natočili - a zda jsou s tím výtvorem spokojeni. To by mě vážně zajímalo. A ano, následné použití phaseru nevylučuji.

Hlavně technická stránka Nemesis je fakt otřesná. Když si vzpomenu na souboj Enterprise s Reliantem a srovnám to s tímto, je to jak rána kladivem. A co si můžu myslet, když jsem musel jít na blog Douga Drexlera, abych vůbec viděl, jak měl vypadat Scimitar nebo Valdore, protože ve filmu je z toho... letící humus ve tmě. Být na Dougově místě, zažaluje je nebo zabiju. Ne nutně v tomto pořadí.
Razer - 25. říjen 2011 23:59sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Pozemstan: Ono toho přesně myslím, GRAB YOUR PHASERS AND PREPARE FOR TRANSPORT CREW! jdem na něj :-)
S.S.Enterprise - 25. říjen 2011 23:53sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kdo to nevidí, tak sem vykopiroval URL za Pozemstana:

http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTc2MzgyNTM4M15BMl5BanBnXkFtZTYwNjQwNzQ3._V1._SX485_SY333_.jpg


.. foto pekny :)
Pozemstan - 25. říjen 2011 23:41sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
No, já bych řekl, že Nemesis pohřbil hlavně režisér - střihač Baird, což asi nechtěně dokonale vystihuje tento snímek, kde se Stewart/Picard coby symbol toho lepšího z ST jen chabě choulí před jeho neúprosným útokem -):
Telemachus Rhade - 25. říjen 2011 23:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Takhle - ono zase mezi Brentem Spinerem a JJ Abramsem takový rozdíl není. Oba umějí pouze over-hype a ono je to bohužel na těch filmech dost znát.
Telemachus Rhade - 25. říjen 2011 23:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Trekovou hrdost mám, ale je to díky myšlenkám, výdrži, místy opravdu dokonalým a nadčasovým momentům a celkové snaze většiny autorů nedělat show pro prachy, ale dělat show s úmyslem obohatit. A ze stejného důvodu mi právě tolik vadí Nemesis a Abrams.

Nejnovější   Novější 1276 - 1295 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o