Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1237 - 1256 / 3132Starší   Nejstarší

lagga - 17. leden 2012 17:50sipka
ZAMĚŘIT
lagga
:D ok tohle se mi začíná nebezpečně líbit, měli bychom přestat a nebo to zrealizovat !!
S.S.Enterprise - 17. leden 2012 12:50sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
A bylo by to v zrcadlovém vesmíru, kde by byl Shinzon ten dobrej.. Taže by hrál vlasntě Picarda :-D
Razer - 16. leden 2012 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Možná by to přitáhlo nové fanoušky....
Telemachus Rhade - 16. leden 2012 14:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga: Může ho pak hrát v remaku :-)
lagga - 16. leden 2012 13:18sipka
ZAMĚŘIT
lagga
divný - Eminem a Shinzon si jsou strašně podobní
Yakuzza - 21. prosinec 2011 08:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Nevím, ze kterého Austina Powerse konkrétně to je (ty filmy upřímně nesnáším), ale Nemesis byla asi později, že by lehké opisování? :-)

Austin Powers vs. Star Trek Nemesis
S.S.Enterprise - 17. prosinec 2011 23:58sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Souhlas s Pozemstanem, to UFO je určitě záměr a vlastně poprvé a naposled v ST, kdy mohli placatý talíř ukazat jako část ST lodě ala UFO!

Pád Ent v ST3 je sice možná efektní, ale není moc reálnej. Prč tam nevybuchlo jádro, ale jenom talířová sekce???
Pozemstan - 17. prosinec 2011 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade: "připomínalo havárii nějakého ufa" Proto se mi to líbilo. -) Jinak ty další záběry jsou také skvělé, to ano. Zajímavý je i třeba úvodní pohled na letící láhev šampaňského, která zprvu připomíná nějakou anomálii...

Mvek: Ano, psal, jsem, že by to "sluneční" také šlo použít... Slunce s malým S se používá i obecně pro jev na obloze, tedy asi i pro podobné osvětlení tělesa mimo planetu, nehledě na, jak zmiňuješ, i obecně synonymum pro hvězdu...
Telemachus Rhade - 17. prosinec 2011 23:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S Generations přišel naštěstí jiný kameraman a na celé ENT "zhasl". Jako důsledek potom prochází okny svit hvězdy Amargosa, když jsou u ní. Nikoli už když jsou na orbitu nějaké planety.

Podobná situace byla i v S1 (než potom v S3 interiéry příšerně přesvětlili), když se pokoušeli z korony hvězdy vytáhnout ty féťáky v "Symbiosis".

A ikdyž ENT v Generations vypadá velmi dobře - právě u té Amargosy - její "finální jízda" na mě nikdy moc nezapůsobila. Vždy mi to připomínalo havárii nějakého ufa, byť po technické stránce je to hodně dobré.
Z tohohle filmu mám jiné silné vizuální žážitky - jednak všechny pohledy na ENT-B, prosluněný bar a samozřejmě astrometriku.
Mvek - 17. prosinec 2011 23:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Tak já nevím, slunce s malým S se snad používá pro lecjakou hvězdu. Podobně jako "země" s malým Z (spadnout na zem).
Pozemstan - 17. prosinec 2011 22:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Ano, původně jsem chtěl místo hvězdné napsat sluneční světlo, ale pak jsem si uvědomil, že se nejednalo o Slunce, i když i tak by to šlo použít... Jasně, dalo by se to zaclonit, jak píše S.S.Enterprise, ale takto to dodává filmu zajímavou atmosféru, ostatně o osud (nejen) této hvězdy se tam i jedná...

Jinak souhlasím, to osvětlení často moc neřešili.
S.S.Enterprise - 17. prosinec 2011 22:04sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
No tak ty okna musí mít minimálně automatické potemňování (dnes to jde udělat maskou z tekutých krystalů a dvou polarizačních folií), takže to světlo od Slunce nemusí být takovej problém..

Mvek - 17. prosinec 2011 21:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Pronikající světlo hvězd - to myslíš jako sluníčko, co jde okny?

No, ono tohle mi přijde teoreticky jako blbost (ne tohoto filmu, ale všeho ostatního), že když je loď na orbitě, nikdy nic takového nevidíme (tedy myslím, že v ENT jo), přitom podobně by měly paprsky procházet okny často (pomíjím to, jak je trup často osvícený, takže to vypadá, že je loď v soustavě pořád), když jsou u nějaké obydlené planety.
Pozemstan - 17. prosinec 2011 20:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Je fakt, že i když jsem viděl Generations poprvé před lety na Sat 1, barvy se mi oproti seriálu nezdály, ale zase to hvězdné světlo pronikající na Enterprise má své kouzlo a asi celkem odpovídá danému prostředí. Záběry na přistávající "létající talíř" pak, i přes možná místa patrnou modelovost třeba při pohledu na "brzdnou stopu", působí úchvatně, pro mě je to jeden (byť z mnoha) nejlepších vizuálních zážitků v ST vůbec...
Mvek - 16. prosinec 2011 13:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale i kontrast, prostě nešlo mi o zelenou rostlin, ale o věci, které by musela ovlivnit fakt i jinak se chovající atmosféra:-), a o porovnání s DVD.
Mvek - 16. prosinec 2011 13:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade:
Ten film je zelený

Jo, to je možná ono, to bývají i některé staré malby a fotky.

Mně to zaskočilo tím vzhledem oproti zas domodra DVD screencapům, které mi ale přijdou nakonec o dost hezčí, byť mi tam přijde vyvážení bílé moc jak při zářivce.
Telemachus Rhade - 16. prosinec 2011 09:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jo a proč to vypadá jak to vypadá.. Do střetu s dravým ptákem je použito DNR jen jednou. Od výbuch ENT je použito 2x. Takže proto má od té doby všechno tak výrazný voskový nádech.
Telemachus Rhade - 16. prosinec 2011 09:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Zas tak úplně ptákovina to není. Po barevné stránce je Generations jeden z nejhorší, ne-li úplně nejhorší, "A" film od roku 1990 do teď. Na VHS to sice patrné bylo, ale ne tolik, na DVD už celkem hodně a obraz na BD je vpravdě příšerný. Je ostrý, oproti DVD sedí zvuk, takové ty klasické věci jsou OK a na velkou TV je to asi jasná volba, ale... Ten film je zelený! Jako je třeba začátek Scorseseho Letce hozený do modro-červené, tohle je komplet posunuté do zelené. ENT se zelenými okénky, nazelenalý trup, zelený plášť doktroky, nazelenalé výbuchy, etc..

Jinak tak krajinka je komplet model 1:800.
Yakuzza - 16. prosinec 2011 08:48sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Zas řešíš ptákoviny, není to Země, příroda tam může být úplně jiná. Nebo blbý rip, whatever...
Razer - 16. prosinec 2011 00:14sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: špatnej dvd rip? :)

Nejnovější   Novější 1237 - 1256 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o