Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1193 - 1212 / 3132Starší   Nejstarší

Razer - 14. únor 2012 17:13sipka
ZAMĚŘIT
Razer
AVip: Licence vs médium. No přesně. Když potřebujou prodat další věc říkají, že si musíš koupit další "médium".

A když si naopak vymyslí nějakou sračku jako nemožnost úpravy hry módama hned je z toho velmi omezená licence.
Mvek - 14. únor 2012 13:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak ukázkou je třeba pak TNG nebo TOS v remasterované podobě, až na občas přehlcený zvuk pozadí a hudby je to pěkné. Ano, je vidět i víc bradavky, přechody makeupu a další blbiny (u TOS jsem si teď všiml, že mrtvola v The Way to Eden krásně pohne prsty, ale to by mělo být vidět i na DVD), ale prostě člověk má pocit, že to "vidí", předtím měl pocit, že tam něco je, teď ví co, co se týče různých detailů a drobných věcí apod.
BorgDog - 14. únor 2012 13:01sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade: Zajímavé. Že bych si tedy zkusil sosonout nějaký BD rip? :-)

AVip: No tohle je skutečně zásah do děje těžko pochopitelný.

AVip - 14. únor 2012 13:00sipka
ZAMĚŘIT
AVip
BorgDog:
pouhou snahu monopolů vytřískat znovu peníze z toho, z čeho je už jednou vytřískali z DVD

A předtím z VHS. V zásadě souhlasím - je zajímavé, jak distributoři střídavě tvrdí, že člověk kupuje licenci a fyzickou věc, přesně podle toho, jak se jim to zrovna hodí.
Patálie je ta, že BR u filmů ještě pořád představuje, abych tak řekl, "vnímatelný pokrok" za poměrně dostupnou cenu (za předpokladu, že jsou udělané z kvalitních masterů kvalitní konverzí atd. atd. atd).
AVip - 14. únor 2012 12:57sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade:
A to sice, že klingon odstřelovač, kterého potom Scotty prohodí oknem, není na blu-rayi plukovník West, ale bezejmenný klingon a scéna "to není klingonská krev" tedy úplně chybí.

Co, co, Co, CO, COŽE ???!!!???
Si snad někdo dělá p... pozadí.
OK, ne, že bych s nákupem BR verzí v dohledné době počítal, ale i tak...
Telemachus Rhade - 14. únor 2012 12:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
BorgDog: Nesouhlasím. Drtivá většina věcí vypadá na blu-rayi líp. Třeba Star Trek V DVD vs. BD - to je rozdíl jak VHS a kino.
BorgDog - 14. únor 2012 12:46sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade: Jenže já si myslím, aspoň z toho co čtu, že přesně tyto případy tvoří tak 50%. A že u BR jde prostě víc o to být "in" než udělat to vážně kvalitně - dost ovcí si to koupí tak jako tak, tak proč se namáhat...

Telemachus Rhade - 14. únor 2012 12:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
BorgDog:
Osobně pokládám BD za zbytečnost

Tak to určitě ne, ono to těm filmům obecně prospívá, když dostanou nový přepis. U toho Treku je problém, že se na to úplně vysrali a vydali, co bylo ruce bez investice jediného dolaru.
BorgDog - 14. únor 2012 12:35sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade:
Takže ze šesti filmů vyšli na BD dobře pouze 3, to je perfektní, teda..

Osobně pokládám BD za zbytečnost, pouhou snahu monopolů vytřískat znovu peníze z toho, z čeho je už jednou vytřískali z DVD. Klidně mě kamenujte, ale já si v dohledné době nehodlám pořizovat ani přehrávač, ani média, tu technologii okázale ignoruji. :-)
Telemachus Rhade - 14. únor 2012 12:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Asi možná objevuju Ameriku, ale zjistil jsem zajímavou věc ohledně Star Trek VI blu-raye.. A to sice, že klingon odstřelovač, kterého potom Scotty prohodí oknem, není na blu-rayi plukovník West, ale bezejmenný klingon a scéna "to není klingonská krev" tedy úplně chybí.

Takže ze šesti filmů vyšli na BD dobře pouze 3, to je perfektní, teda..

+ Generations je zelená, FC voskový, Insrurrection má dvojí poměr stran a Nemesis se klepe.
Telemachus Rhade - 05. únor 2012 16:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
přitom přes polovinu zátěže měl právě ten, co seděl u kormidla

Stealing credit :)
Mvek - 05. únor 2012 15:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Jako ano, trysky - thrusters - určitě umožňují lecjaké pohyby. A možná i ten impuls, to už nevím, co tam používali. Warp ale určitě ne. A je fakt, že joystick by potřebovali spíše na toto ovládání, než na warp:).

Nicméně naopak jsem žasl, jak Riker provede manuální spojení talířové sekce se zbytkem v pilotu TNG a všichni se mu pak klaní, přitom přes polovinu zátěže měl právě ten, co seděl u kormidla:-).
Pozemstan - 05. únor 2012 14:53sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: "A joystickem jde ovládat přece vše, nepřijde mi, že jsme někdy viděli Ent stoupat po své vertikální ose, takže náklono dolu, nahoru, do stran stačí, plus nějak tah. "

Obecně souhlasím, ale, pokud si dobře vzpomínám, právě ve filmech - v ST II - jsme viděli vyloženě "ponorkový" pohyb lodí Hvězdné flotily v mlhovině po vertikální ose za udržování stále vodorovné polohy...
Razer - 05. únor 2012 14:44sipka
ZAMĚŘIT
Razer
BorgDog: Ano, přesně to se mi líbí na TNG, že občas ukázala právě alespoň náznaky i když nedořešené/přehnané všeho možného včetně toho propojení se silnou PC inteligencí.
Pozemstan - 05. únor 2012 14:24sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Tak trochu se tomu blížilo i virtuální zobrazovací zařízení na jem'hadarských lodích, ale to zřejmě nahrazovalo jen obrazovku, nikoli aktivní ovládání plavidla...
Mvek - 05. únor 2012 14:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A nejen Reg, ale též Dat v A Fistful of Data.
Jinak ano, je to určitě budoucnost, ale hodně potřebuje testovat, ověřit a bál bych se jí tak jako tak:-). Sedí mi skutečně spíše na vulkánce a další vyrovnanější druhy, nebo případně na telepatické.
BorgDog - 05. únor 2012 13:31sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Razer: No, já myslím, že v ST dává absence tohoto celkem smysl kvůli "špatné PR." :-) Vem si jednak ty Borgy a jednak, co se dělo, když to vzal do ruky Regie Barclay v "N-th Degree." Po takových zkušenostech se asi nikomu do výzkumu, natož realizace něčeho takového nechtělo.
Razer - 05. únor 2012 12:58sipka
ZAMĚŘIT
Razer
S.S.Enterprise: To už sem tu na SN rozvíjel dávno, že řízení pomocí myšlenek napadlo už před dekádami Asimova (před ním ještě určitě někoho), já to myslim rozvedl ještě o kousíček dál znajíc dnešní technologii.

A určitě by to šlo a byl by to úžasný upgrade, samozřejmě k plnohodnotnému využití by to chtělo propojení s lodním počítačem - aby byl jedinec schopen okamžitě dostat odpovědi na na složité výpočty popř. nějaké varianty možného postupu od Ai... pouhé napojení řízení na lidský mozek by přesnost/reakční dobu apod. o zas tak moc nezvedlo..

Vzhledem k tomu, že vše co jde do mozku jsou jen el impulsy a množství konečných variací neznáme (každý pohled, vánek větru nám připadá jiný), by to jistě šlo vyladit nějak hodně extrémně, že by člověk vnímal údaje ze senzorů typem: slyším modrou barvu... a vnímal loď jaké své tělo a značně by se mu rozšířilo množství informací o různých částicích třeba, které je schopen vnímat a zrychlila reakční doba. Když by např zvednutí štítů proti blížícímu se torpédu fungovalo "podmíněně", počítačově a ani nečekalo na pomalý lidský mozek k vyslání signálu. Celková efektivita by šla ještě vejš a nějaké vyrovnané soupeření i třeba s umělou inteligencí jako borgové by bylo možné.


Ale tohle by se prakticky do ST nehodilo, posádka by nemohla pronášet dialogy a byla by to těžká nuda :-)
Mvek - 05. únor 2012 12:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tedy samozřejmě ENT nám to nabořila díky Aenar, ale zas tam šlo právě o telepatické druhy (i pokus s T'Pol), to neznamená, že by nemohli narazit na problémy u jiných druhů.
Mvek - 05. únor 2012 12:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: Ve 24. století ST? Myslím, že to ještě nesedí na nic, co jsme viděli, v rámci Federace.

Nejnovější   Novější 1193 - 1212 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o