Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1172 - 1191 / 3132Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 25. únor 2012 23:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
btw. s jakým plakátem šel ST6 do kin?

S tím, který jsi linkoval. Stejný se objevil i u nás VHS v roce 1993.
S.S.Enterprise - 25. únor 2012 21:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
S tím objevením ameriky mi to připomnělo, jak mi po několika letech někdo doma "odhalil", co že to je dole na tomto plakátu ST6.

Měl jsem tehdy jenom nekvalitně okopirovanej obal VHS kazety a to, že je to klingonský obličej mi vůbec nedocházelo..

btw. s jakým plakátem šel ST6 do kin?
Mvek - 25. únor 2012 20:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já dnes též objevil Ameriku, když jsem si asi po tedy celkově tak 5. zhlédnutí ST III uvědomil, že kapitán Esteban je naprosto nezkušený co do netradičních situací, jinak si zřejmě vede takový ten nudný život kapitánů, co nemají pod sebou Enterprise:-), a proto byl nervózní, rozrušený a snažil se hledat oporu v přesných pravidlech, nebo hledat pomoc a řídit se návrhy třeba Davida a Saavik.


Jinak nás pobavila Spockova otázka "Loď mimo nebezpečí" po rozpomenutí si, protože loď sice mimo nebezpečí byla, ale byla už stejně zničená:-). To jsem si tu ironii také dříve neuvědomil.
Nicméně je zvláštní, že zrovna Spock povídal ty věci, které řekl až po předání katry, zjevně v McCoyovi musela působit už v té době.

Jinak je to sice krátký film (baví mě, jak klesá stopáž od TMP), ale opravdu dobrý, prostě s Khanem výborné combo.
Telemachus Rhade - 25. únor 2012 14:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Tos to viděl až teď? Tohle se protřásá diskuzními kluby téměř 3 roky. Obecně se to svádí na to, že šlo o spojení myslí a ve skutečnosti Spock pozoroval Vegu jinak.. (což je sice blábol, ale líp se to obejít nedá) Už si to nepamatuju přesně, ale mám pocit, že v knize je celá tato pasáž jinak.
S.S.Enterprise - 25. únor 2012 12:36sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
JJ ST XI

Napadlo mě vysvětlení toho, proč byl ve filmu Vulkán při pohledu z Delta Vegy pro Spocka tak velkej:

Obě planety mohli mít velmi podobné oběžní dráhy a Nero Vulkán zničil prostě zrovna když byly planety nejblíže k sobě.. :)

Později, když na Veze vysadili Kirka, byly už planety dál od sebe a proto to chvíli trvalo, než se k tam z (bývalého) Vulkánu dostali.
Mvek - 19. únor 2012 20:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Já vím, právě proto píšu, že v titulcích to je řečeno trošku jinak, jako že tehdy si lidé mysleli, že je to černá díra.
Pozemstan - 19. únor 2012 19:49sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Jak jsem níže odkazoval na tu MA, tam uvádějí toto:
"Voyager 6 ultimately disappeared into a black hole, emerging on the other side of the galaxy, where it fell into the gravitational field of a planet populated by a race of living machines."

Jinak vznik červí díry v TMP mě také vždy trochu zarazí, ale pokud prostě šlo o jakousi deformaci warpového pole, pak se nelze divit ani narušení funkce deflektoru a střetu s asteroidem. Jen je trochu zvláštní, že byla takto vzniklá červí díra tak protáhlá před loď a dala posádce dost (byť, pravda, i ve filmu jen tak, tak) času ke střelbě. -)

Jinak mě na TMP vždy zaujme vizuální stránka, opravdu je vidět, jak se chtěli na plátně předvést, jak psal Mvek, ale právě to se mi tady líbí... -)
S.S.Enterprise - 19. únor 2012 19:23sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
No TMP je prostě slepenec, mě se líbí do okamžiku, kdy naberou na palubu Spocka a pak, když už se konečně začne řešit problém, je vidět, že to stojí za prd.

Ale jako filmová ST prvotina je to samozřejmě ještě dobré..
Mvek - 19. únor 2012 19:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak bohužel titulky.startrek.cz nemají anglické titulky a české jen kus a na opensubtitles jsem TMP vůbec nenašel, takže to říkám jen zpaměti, ale zazní tam něco jako "so called black hole", nebo něco v tom smyslu, že jako tehdy jí říkali černá díra, i když to černá díra nebyla.

Nicméně Pozemstan má pravdu, že je to i tak divné, kde by se tu najednou vzala.


Jo a ještě jsem o TMP přemýšlel, myslím, že se vytýká ta umělá červí díra při selhání motorů, nebo hlavně absolutně nelogická přítomnost asteroidu v takovém umělém výtvoru... Ono to tam asi bylo proto, aby ve filmu vůbec bylo nějaké klasické ohrožení, a aby vůbec bylo vidět, že nová Enterprise umí střílet.-), když jinak za celý díl nevystřelí.
Mvek - 19. únor 2012 19:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
MickTheMage: To ne, to, že by V'Ger mohl být upraven Borgy, jsem právě už někde slyšel nebo četl.
AVip - 19. únor 2012 13:33sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Řeknu jedno slovo: Shattnerverse...
MickTheMage - 19. únor 2012 12:13sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Mvek:
A zaspekulují, že tedy asi proletěla až kamsi daleko... (k Borgům:-))

Evidentne nie si sam koho nieco take napadlo a myslim, ze v pribehu toho herneho nepodarku mala prsty aj D.C. Fontana.

Pozemstan - 19. únor 2012 00:52sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: No, jak koukám, prezentuje to tak "abramsovsky" i MA. Tohle jsem si neuvědomil, to by mohlo ST 11 ohledně černé díry vskutku trochu rehabilitovat... -) Jinak si ale nedovedu moc představit, že by někdo případnou ztrátu kontaktu s kteroukoli ze současných vesmírných sond vysvětloval černou dírou, i když samozřejmě i jejich blízkozemní výskyt teoreticky možný je (ale u menší díry je zase otázkou, zda bychom ji vůbec zpozorovali). Obávám se, že dosud potvrzené černé díry se nacházejí řádově mnohem dále než je dolet současných sond i do doby TMP... Třeba ze zde uvažovaných kandidátů je od nás ten nejbližší asi 3500 světelných let. Voyager 1 by tam při své současné rychlosti 17,26 km/s letěl přes 60 milionů let. I kdyby byl hypotetický Voyager 6 nějakým zázrakem třeba tisíckrát rychlejší, stále by to nestačilo...
Mvek - 18. únor 2012 22:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Ani jsem to nemyslel jako chybu, ono to tam je prezentováno, že jako v době Voyageru VI si mysleli, že skončil v černé díře. Že to tak tehdy "nazývali". Takže chyba to jako taková v tom filmu není. Spíš naopak by si z toho Abrams apod. mohli myslet, že se černé díry používají i pak:-).
Telemachus Rhade - 18. únor 2012 22:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Ale jo, ale tady to Robert Wise šikovně zabalil do hávu barevné nudy :) Ne, vážně, chyba je to i tady, ale nepůsobí to ani ze 64% tak šíleně jako u Abramse. Tady je to může být způsobeno i Deckerovou neznalostí, nebo si dříve mysleli, že to byla díra černá a ono to přitom byla červí.

Mvek - 18. únor 2012 22:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ještě jeden, imho zajímavý a možná dost "nový" postřeh k TMP:

Tuším Spock nebo kdo říká, že Voyager VI zmizel v čemsi, co tehdy označovali za "černou díru". A zaspekulují, že tedy asi proletěla až kamsi daleko... (k Borgům:-))
Nepovedlo se mi najít titulky, abych překopíroval přesnou citaci, ale snad si to pamatuji dost dobře.

Je to zajímavé tím, že Abrams není první prznitel černé díry:-). I když tady je to v pořádku, jen to o něco více "posvěcuje" černou díru z ST XI:-/
Telemachus Rhade - 18. únor 2012 21:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Že za 18 měsíců nespyšníš z admirálského křesla při Kirkových ambicích? Ale no tak.. :)
Mvek - 18. únor 2012 21:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Khana neřeším, protože třeba toto...
A ad 18 měsíců - ne, nesedí to, furt Kirkovi vykládají, jak za ten rok a pár měsíců zapomněl, co to znamená velet lodi. Ano, že nezná novou loď, to beru, ale že mu je naznačeno, že už z toho celkově vypadl, to nesedí. To by sedělo do Khanova hněvu, kde to naopak není.
Telemachus Rhade - 18. únor 2012 21:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
I když celkově mi v tomto filmu nesedí, že mělo uběhnout jen pár let od konce pětileté mise.

TMP se odehrává 18 měsíců po TASce a sedí to skvěle.

ad Chekov) Khan ho tehdy potkal ve strojovně mimo záběr. Aspoň toliko říká Okuda :-)
Mvek - 18. únor 2012 21:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Repete Khanova hněvu naopak působilo mnohem pozitivněji, než TMP (kde mě tedy ale motiv Ent. dojímal).

Je to akce, jede to, závěr je dojemný, super.

Ano, jsou tu chybky, naštěstí jsem většinu z nich pozapomněl. A věci jako, že je Ent. ze začátku stříbrná, poté spíše bílá kvůli ILM a recyklaci záběrů z TMP, to je klasika. Poznání Čechova Khanem, nebo to, že Čechova Khan nenapadl už dřív, když si pak dobře pamatoval, na jaké planetě Khana vysadili, či vůbec to, že si Flotila splete ty planety, to vše je taky klasika.

Já bych spíš měl postřeh, proč opět používají ala TOS komunikátory a ne ty hodinky:-). To je hodně na vodě, okecávat to, že se ty náramky neukázaly jako dostatečně funkční, a že bylo třeba do komunikátoru nacpat další funkce, které se tam nevešly... Nebo že byla třeba velká anténa apod. Zvláště po cca 10 letech.

Kirk tedy splodil syna už před TOSkou. Jen o tom nevěděl. Ale tak není divu, že se to stalo.

Vadí mi přebarvení a změny interiérů lodi - chodby. A jinak zajímavý počin při refitování vůbec bylo zúžení chodeb oproti TOS, ale asi tak získali více místa. Naopak ale zase v TMP ukázali podobný nešvar jako v ST XI, že jsou tam dost rozlehlé interiéry jako ze začátku po příletu Kirka.


Nejnovější   Novější 1172 - 1191 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o