Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1144 - 1163 / 3132Starší   Nejstarší

Mvek - 14. květen 2012 09:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, tohle už je nějaká velká kanonáda, zní to opravdu jako záměr za každou cenu ten film strhat.
Telemachus Rhade - 14. květen 2012 07:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Občas je udělení 'Razzie' celkem jasné a spravedlivé, ale občas to holt utrpí snahou zviditelnit se.
Mirak - 13. květen 2012 22:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Na další tři byl nominován a v roce 1990 byl nominován na nejhorší film uplynulého desetiletí :-)
Mvek - 13. květen 2012 22:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Vida
Mirak - 13. květen 2012 22:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jsem ani nevěděl, že ST V "vyhrál" tři Zlaté maliny za nejhorší film, nejhorší herce (Shatner) a nejhorší režii (Shatner) :-))
Mvek - 13. květen 2012 21:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
ST VI na mě působí také na další zhlédnutí lépe než dříve. Ano, je to velmi dobrý film, a přes jistou temnost, která by snad G.R. mohla vadit, na závěr končil dobře a v duchu ST. Takže nevím, proč (a nakolik je to pravda) chtěl po zhlédnutí (i když řekl, že to bylo dobré) film soudně zarazit. Ale tak kdoví, co se mu honilo hlavou, když umíral.

Nicméně něco bych ST VI vyčetl, a to podivnost, že nad Khitomerem klidně bojují dvě, pak i 3 lodě, a nikdo o tom dole nic neví:-). Že by u planety nebyly jiné lodě bych ještě nějak pochopil, i když nevím, jak tam dojeli delegáti, ale že o ději ani nikdo neví, to opravdu bylo hlídané místo teda...

Přitom by stačilo říct (ono to tak ostatně vypadalo), že bitva nebyla přímo nad Khitomerem, maximálně ve stejné soustavě, ale u jiné planety, nebo ještě v sousední soustavě.
lagga - 15. duben 2012 15:42sipka
ZAMĚŘIT
lagga
udelame vylet do jordanska !
Telemachus Rhade - 14. duben 2012 18:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jordánsko. Tamní král je trekkie.
S.S.Enterprise - 14. duben 2012 12:12sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
No.. ale překvapuje mě, že to nepostaví někde v Dubaji, resp. teď nevím ve kterém arabském státě má vzniknout ten ST park..?
Mvek - 13. duben 2012 22:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevím moc, kam to hodit, ale vzhledem k typu té lodi to sem patří:-).
Takže, kdo nečte Trekkies: Enterprise měla být v životní velikosti v Las Vegas
lagga - 05. duben 2012 12:37sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Tááákže, víkend se všemi jedenácti filmy naplánován :)
(jen se fakt netěším na Generations a polovinu Nemesis ale to pšššt)
Mvek - 13. březen 2012 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nicméně na dřívější debatu o podobných motivech mezi ST V a VIII, ke které jsem včera přidal další kousek, navazuje to, že vlastně ST V a VIII končí poslední sekundy extrémně podobně: klasická ST fanfára v Goldsmithově podání a kamera stoupající z nočního jehličnatého lesa (až na to, že ten v ST V vypadá nějak moc uměle, zatímco ten ST VIII bude asi jen částečně, spíš kombinace pravého a studiového záběru dohromady).
Mvek - 12. březen 2012 15:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Vidím, že skoro na každé zhlédnutí na mě mnohé ST filmy působí jinak. Příkladem je ST V: nelíbí, pak líbí trochu, pak líbí hodně, teď zas tak průměr.

Nicméně ST V imho není parodie, ale má dost parodických prvků, hlavně v první polovině, no a pak ty špatné triky, počínaje třeba už jen letem Enterprise po diagonále (prostě vzali obrázek modelu a posunovali a zmenšovali ho po diagonále, místo dopředu...).

Celkově ST V má mnohem více SW nádech v první polovině. A je škoda, že je film tak krátký, že nemůže více uvést Paradise City apod. Zrovna tady chybí ta vystřižená scéna, co je přítomna na DVD S.E.
Mvek - 04. březen 2012 18:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Člověk i po já nevím cca sedmé objevuje nové drobnosti. Například se přiznám, že jsem si u ST IV doteď nevšiml, že tam ve velitelství SF na Zemi je commander Christine Chapelová. Až prostě teď byly zvukové podmínky takové, že mi ten hlas přišel povědomý, vzhled taky a text, co říká, k tomu seděl, tak mě to trklo.


Jinak ale Dášu tenhle film tolik nezaujal, pobavila se dost, to jo, ale trochu jí vadil rozdíl oproti TOSce jinak, i oproti těm předchozím filmům. Prostě takové jiné.
Jsem zvědav, co řekne ne ST V, který tímto myslím jí bude sedět zase víc.
Pozemstan - 26. únor 2012 17:19sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Razer: Nevím, na mě z toho záběru dost působí atmosféra TOS. -) Zeď v pozadí trochu jakoby s oranžovými cihlami mi připomíná záběry z 60. let při cestách časem... -) Ale je to jen jeden snímek...

Mvek: "prostě s Khanem výborné combo. " Je to myslím i výborná předehra (včetně humoru) k ST IV - od ST II je to myslím skvělá trilogie...

Jinak Esteban je hlavně kapitánem prakticky nepříliš vyzbrojené čistě vědecké lodi (mimochodem pojmenované podle jednoho z první sedmičky amerických astronautů Guse Grissoma, který se dvěma kolegy zahynul při tragickém požáru Apolla 1 při pozemních testech...) Navíc šlo o zcela mimořádnou tajnou misi, v jinak uzavřeném sektoru, pod kontrolou tajné služby... Jasně, i tak by měl být každý kapitán hvězdné lodi připraven na různá vesmírná překvapení, ale na to má zřejmě právě vědecké specialisty... -)
BorgDog - 26. únor 2012 14:14sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Razer:
Samozřejmě, že si dělám jen blbou srandu ,-)

To bych samozřejmě bez vysvětlení nepoznal. ;-)
Razer - 26. únor 2012 13:43sipka
ZAMĚŘIT
Razer
BorgDog: Tady je to jedna velká banda zakomplexovaných nenávistných ST nerdů, kteří nedokáží ocenit labužnické nastínění protagonistova trička! Ten film bude ten nejlepší Star Trek jaký kdy byl! Do pekla s vámi, HOŘTE!!!



Samozřejmě, že si dělám jen blbou srandu ,-)
BorgDog - 26. únor 2012 12:26sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
S.S.Enterprise: Obávám se, že ani ten ne.

S.S.Enterprise - 26. únor 2012 12:19sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
BorgDog:
Bohové, co je to tam za kreténa...

To není Battle Star Galactica, ale Star Trek!

Mvek - 26. únor 2012 10:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jako šklebící se Spock = Sylar mě také nadchává, ale jinak zkuste si náhodně típat snímky z různých oblíbených epizod a filmů a budete se divit, co za příšernosti tam uvidíte.

Nejnovější   Novější 1144 - 1163 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o