Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1136 - 1155 / 3132Starší   Nejstarší

Yakuzza - 14. květen 2012 12:18sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: Našel jsem to na wiki.

Jedinými dvěma herci, kteří získali Oscara i Malinu za stejnou roli, jsou James Coco za Only When I Laugh v roce 1982 a Amy Irving za Yentl v roce 1984.

Christopher Walken a Alec Baldwin byli oba nominováni na Oscara jako nejlepší herci ve vedlejší roli a na Malinu jako nejhorší herci ve vedlejší roli v témže roce, ovšem ne za tentýž film. Walken byl nominován v roce 2002 jako nejlepší herec ve vedlejší roli za Chyť mě, když to dokážeš a jako nejhorší vedlejší herec za The Country Bears. Baldwin byl nominován jako nejlepší v roce 2003 ve filmu Smolař a jako nejhorší ve filmu Kocour.

Herci, kteří získali za herecké výkony Oscary i Maliny, jsou Faye Dunaway, Marlon Brando, Charlton Heston, Laurence Olivier, Roberto Benigni, Halle Berry a Liza Minnelli. Sofia Coppola, Ben Affleck, Kevin Costner a Prince také získali Oscary i Maliny, ale jen jedna z těchto cen byla za herecký výkon.


Yup, psal jsem za stejný výkon, ale to jsou jenom dva případy, přehlédl jsem, že ten poslední odstavec nemluví o stejných výkonech, ale obecně, sry.
Mirak - 14. květen 2012 12:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Mám pocit, že nové SW tam bývaly celkem pravidelně.

Yakuzza:
Jasný, bral bych to spíše s nadsázkou. Ale kde kdo dostal za stejný výkon Malinu a Oskara??
Vím akorát, že Hale Berry byla snad první, která dokázala za herecký výkon vyhrát jak Oskara, tak později i Malinu za Catwoman :-)
Yakuzza - 14. květen 2012 12:04sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Jak se tak dívám, tak ona ta malina je stejně taková populistická záležitost. Sorry, ale když je tady řada herců, kteří za stejný výkon dostali oskara a malinu zároveň, nedá se to brát moc vážně.
Mvek - 14. květen 2012 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Btw. nedostala náhodou dost malin i SW Ep II? Tuším za lovestory a za herectví.
Mirak - 14. květen 2012 10:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ale tak ta malina často bývá udělována kontroverznějším filmům a hlavně filmům, které jsou na očích nebo které byly hodně očekávané. Je jasné, že v té době byla i spousta horších filmů, které ale nikoho nezajímají..
Mvek - 14. květen 2012 10:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Přesně nad tou režií jsem přemýšlel, co je naní tak špatného. Třeba není výborná, ale katastrofální? A to, že se čísla palub v šachtě turbovýtahu mění napřeskáčku, když jí stoupají na botách, nebude chyba režie, stejně tak ano to, že v té šachtě vhodně není žádná kabina výtahu:-) (i když možná právě do její podlahy mají málem narazit - štěstí, že ho zrovna nikdo nepoužíval).
Telemachus Rhade - 14. květen 2012 09:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
objektivně a v globálním měřítku je prostě špatný

? :-) Ne, není. Jednoznačně špatný aspekt toho filmu jsou pouze efekty. On je spíš žánrově nepochopený - ono přecijen mixovat komedii s filozofickým fanatizmem, kde hlavního záporáka hraje Bůh, je přecijen trochu nestandartní. Nestandartní ale neznamená špatné. Třeba malina za režii je naprosto mimo.
Yakuzza - 14. květen 2012 09:38sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Tak řekněme si na rovinu, i když fanoušci ten film mají rádi (včetně mě), objektivně a v globálním měřítku je prostě špatný.
Mvek - 14. květen 2012 09:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, tohle už je nějaká velká kanonáda, zní to opravdu jako záměr za každou cenu ten film strhat.
Telemachus Rhade - 14. květen 2012 07:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Občas je udělení 'Razzie' celkem jasné a spravedlivé, ale občas to holt utrpí snahou zviditelnit se.
Mirak - 13. květen 2012 22:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Na další tři byl nominován a v roce 1990 byl nominován na nejhorší film uplynulého desetiletí :-)
Mvek - 13. květen 2012 22:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Vida
Mirak - 13. květen 2012 22:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jsem ani nevěděl, že ST V "vyhrál" tři Zlaté maliny za nejhorší film, nejhorší herce (Shatner) a nejhorší režii (Shatner) :-))
Mvek - 13. květen 2012 21:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
ST VI na mě působí také na další zhlédnutí lépe než dříve. Ano, je to velmi dobrý film, a přes jistou temnost, která by snad G.R. mohla vadit, na závěr končil dobře a v duchu ST. Takže nevím, proč (a nakolik je to pravda) chtěl po zhlédnutí (i když řekl, že to bylo dobré) film soudně zarazit. Ale tak kdoví, co se mu honilo hlavou, když umíral.

Nicméně něco bych ST VI vyčetl, a to podivnost, že nad Khitomerem klidně bojují dvě, pak i 3 lodě, a nikdo o tom dole nic neví:-). Že by u planety nebyly jiné lodě bych ještě nějak pochopil, i když nevím, jak tam dojeli delegáti, ale že o ději ani nikdo neví, to opravdu bylo hlídané místo teda...

Přitom by stačilo říct (ono to tak ostatně vypadalo), že bitva nebyla přímo nad Khitomerem, maximálně ve stejné soustavě, ale u jiné planety, nebo ještě v sousední soustavě.
lagga - 15. duben 2012 15:42sipka
ZAMĚŘIT
lagga
udelame vylet do jordanska !
Telemachus Rhade - 14. duben 2012 18:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jordánsko. Tamní král je trekkie.
S.S.Enterprise - 14. duben 2012 12:12sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
No.. ale překvapuje mě, že to nepostaví někde v Dubaji, resp. teď nevím ve kterém arabském státě má vzniknout ten ST park..?
Mvek - 13. duben 2012 22:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevím moc, kam to hodit, ale vzhledem k typu té lodi to sem patří:-).
Takže, kdo nečte Trekkies: Enterprise měla být v životní velikosti v Las Vegas
lagga - 05. duben 2012 12:37sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Tááákže, víkend se všemi jedenácti filmy naplánován :)
(jen se fakt netěším na Generations a polovinu Nemesis ale to pšššt)
Mvek - 13. březen 2012 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nicméně na dřívější debatu o podobných motivech mezi ST V a VIII, ke které jsem včera přidal další kousek, navazuje to, že vlastně ST V a VIII končí poslední sekundy extrémně podobně: klasická ST fanfára v Goldsmithově podání a kamera stoupající z nočního jehličnatého lesa (až na to, že ten v ST V vypadá nějak moc uměle, zatímco ten ST VIII bude asi jen částečně, spíš kombinace pravého a studiového záběru dohromady).

Nejnovější   Novější 1136 - 1155 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o