Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1082 - 1101 / 3132Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 22. květen 2012 11:57sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Zapomínáte na jednu podstatnou taktickou výhodu v obraně Země:
V té době už byla na velení flotili admirál Janewayová, která by si se Scimitarem hravě poradila, např. taktikou použitou v Dark Frontier, tj. torpédo by transportovala přímo na Scimitar :D
Telemachus Rhade - 21. květen 2012 08:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
BorgDog:
Kdyby to nechali jen jako konflikt dvou mužů ... přece by to úplně stačilo.
S tím se nedá než souhlasit. Nemesis se holedbala tím, jak čerpá z Khanova hněvu, ale tohle jaksi naprosto překombinovali.

Pozemstan: Ono se to tak trochu jeví i v Nemesis. Dok na oběžné dráze Země je, ale jak se zdá je vždy úplně prázdný a nejbližší loďe jsou asi na Vulkánu. Tohle je strašně nedomyšlené.
BorgDog - 20. květen 2012 22:58sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Razer: Přesně! Bylo by zajímavé sledovat situaci, kdy se Shinzon chystá zničit Romulus a Picard to zjistí. Co s tím? Zastavit ho? Nechat? Co na to velení? Co na to Základní směrnice? Apod. To mohlo být VELMI zajímavé, kdyby se to správně natočilo.
Pozemstan - 20. květen 2012 22:57sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog: Tak ano, i tak nebyl Scimitar nezničitelný a na rozdíl od Narady v ST 11 ani neměl borgskou regenerační technologii, i když po jednom výstřelu všech jeho disruptorů nebo "plném rozptylu" torpéd by už jedna Galaxy asi skončila, možná i více lodí najednou... Je fakt, že Země jako centrum Federace by asi měla mít zajištěnu dostatečnou obranu, zvláště pak po zkušenosti s borgy a Dominionem, i když ještě v době pokusu o puč viceadmirála Leytona se skutečně zdálo, že "mírumilovný ráj" na Zemi snad ani žádné lodě nechrání, jako by na orbitě ani nebyl vesmírný dok...
Razer - 20. květen 2012 22:54sipka
ZAMĚŘIT
Razer
BorgDog: A nebo by šlo přesně o "záchranu" Romulu... v galaxii je milion planet a zase se zachraňuje Země.

Zájem diváka lze velmi jednoduše vybudovat za pomoci správně napsané zápletky (Avatar...), není nutné zachraňovat Zemi... to pak degraduje lidi na úroveň pravěku a takové publikum ST snad není .-/
BorgDog - 20. květen 2012 22:51sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Razer: Bylo to hlavně zbytečné. Zase to klišé zachraňovat Zemi/Federaci/Galaxii, apod. Kdyby to nechali jen jako konflikt dvou mužů, střet Picarda a Shinzona s pozadím romulanského převratu, přece by to úplně stačilo. A mohlo se to udělat mnohem líp.

Razer - 20. květen 2012 22:41sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Nesmíme zapomínat, že by se určitě našla nějaká kamikaze loď typu člun napěchovanej fot. torpedama ze které by se třeba někdo před dopadem transportoval / naváděná na dálku... .

A jak znám federaci možná by to do scimitaru napálila nějaká Galaxi přímo.

Ta zápletka je prostě zcela mimo.
lagga - 20. květen 2012 22:27sipka
ZAMĚŘIT
lagga
BorgDog:to ano, to mám taky myslím že říkal, ale až když už mu bylo fakt blbě - takže si prostě nemylsím že to byl původní plán

Telemachus BOD :D :D

Pozemstan tooo je velmi názorné .....ale nepočítali s recyklovatelným androidem věrným jako pes svému kapitánovi, na rozdíl od scénáristů
BorgDog - 20. květen 2012 20:52sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade:
Galaxy je létající hotel.

A občas létající bordel. :-D Bod!
Telemachus Rhade - 20. květen 2012 20:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Galaxy je létající hotel.
BorgDog - 20. květen 2012 20:46sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Pozemstan: Aha. Tak to jsem Galaxy poněkud přecenil. :-) Ovšem co jsem řekl, platí stejně.
Pozemstan - 20. květen 2012 17:09sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog: "Pouhé tři čtyři lodě třídy Galaxy by musely na Scimitar stačit, to přece nebyla borgská krychle."

Scimitar:
- 52 pulzních disruptorových kanónů
- 27 torpédometů s fotonovými torpédy
- emitory thalaronové radiace
- primární a sekundární štíty
- pokročilé maskovací zařízení

třída Galaxy:
- 12/14 phaserových polí
- 2 torpédomety se zásobou 250 fotonových torpéd
- deflektorové štíty

třída Sovereign:
- 12/16 phaserových polí
- 1 přední torpédomet s kvantovými torpédy
- 3 přední torpédomety s fotonovými torpédy
- 6 zadních torpédometů s fotonovými torpédy
- deflektorové štíty
BorgDog - 20. květen 2012 16:03sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
lagga:
s podporou širokých armádních romulanských sil.

Omyl. Alespoň v knize Shinzon co si pamatuji přímo říká Donatře něco ve smyslu "mým potřebám stačí Scimitar." Tedy, že žádnou romulanskou podporu nechce, načež si ona pomyslí, že je šílený. Tak, jak jsem to pochopil, opravdu chtěl zničit zemi POUZE sám se Scimitarem, a stejně to bylo podáváno i ve filmu. Se štíty dejme tomu, ale stejně. Pouhé tři čtyři lodě třídy Galaxy by musely na Scimitar stačit, to přece nebyla borgská krychle.
lagga - 20. květen 2012 15:54sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Nárokem na loď to začíná. Když začneme spekulovat, tak prostě něčím takovým malým to začíná. Navíc Shinzon Pikardovi jasně řekl, že je to prototyp, jeho prototyp. Takže, jak já to chápu, si postupně během let upevňoval pozice jako "mozek" Rémanů s plánem osvobodit se od Romulu, získat své právoplatné místo ve vesmíru. Nejprve na sebe upozornili vynikajícími výsledky v bitvách. Získali důvěru. Následně aby získali materiální a finanční zdroje, otevřeně se spřáhli s armádními veliteli Romulu s plánem jak posílit armádu. Jen jim už neřekli tu maličkost, že je využívají, že se tolik snaží pro sebe a ne pro Romulanskou říši. Vždyť sama Romulanka co doručila thalaronovou nálož do senátu byla později překvapena Shinzonovým arogantním jednáním a v závěru i ignorací původních plánů.

Útok na planetu thaloronovou zbraní byl původně plánovaný s podporou širokých armádních romulanských sil. Kdyby to šlo podle plánu, tak by si těch 8minut klidně mohli dovolit. Ale pokud vím, tak štíty jim byly vyřazeny v boji, ne kvůli zahřátí zbraně.

Jo s Pikardovou krví se to snažili vysvětlit, ale byla to jasná bota. Když tělo stárne, i když je to kvůli umělému zásahu genetiků, tak stárnou všechny buňky v těle. Nestačí jenom vyměnit degradovanou krev.
BorgDog - 20. květen 2012 14:14sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
lagga: Tohle všechno, co říkáš, je v pořádku, mně na tom vadí jiné věci.

1.) Pojem "získat si nárok na vlastní loď" určitě nezahrnoval Scimitar, něco proti čemu vypadaly romulanské křižníky jako hračky, "opepřené" navíc thalaronovou zbraní. Nedovedu si představit, proč by ji Romulané dávali Rémanům do rukou... být já jedním z nich, tak první, na čem ji vyzkouším, bude celá planeta Romulus. A pak uzavřu mír s Federací a žiju blaze.

2.) Ze scény zasedání romulanského senátu je zřejmé, že Romulané o Shinzonově ozbrojené síle VĚDĚLI. Nebyl to překvapivý úder ani tichá infiltrace, ta situace musela progradovat delší dobu a evidentně s tím nikdo nic nedělal - při postavení Rémanů, jak je popisováno, nepochopitelné.

3.) Zřejmý nesmysl s Picardovou krví.

4.) Logika útoku na Zemi. Dejme tomu, že by se tam mohli Scimitar nepozorovaně dostat. Ovšem aktivace té thalaronové zbraně trvala OSM MINUT. Přičemž podle všeho musel Scimitar po tu dobu nejen stát na místě, ale i zůstat bez štítů. No... Hvězdná Flotila by na tom musela být opravdu zle, kdyby nezvládla rozstřílet za osm minut tak velkou, nehybně stojící loď napadrť.

lagga - 20. květen 2012 13:56sipka
ZAMĚŘIT
lagga
jako proces je to neuvěřitelně složitej, plno "coby kdyby" situací, a muselo to trvat mnoho let, ale není to o nic neuvěřitelnější než naše vlastní dějiny :)
lagga - 20. květen 2012 13:55sipka
ZAMĚŘIT
lagga
hmm, Shinzona genetičtí inženýři vyprojektovali tak aby rychle rostl a stárl, jenže když byl zhruba v pubertě, tak se změnila na Romulu vláda, senátor kterému říkal "otče" byl zlikvidován a jeho hodili do dolů na Remu, popisuje jak děsně se bál ale jak ho budoucí místokrál s láskou vzal pod svoji ochranu (díky telepatii se rychle naučili jazyk, aby mohli komunikovat, ale léčebně ji začali používat později, když už měli svoji maxiloď a prostředky na to, aby zjistili co se s ním děje), ale původní plán byl že když dosáhne určitého věku a vypadaj mu vlasy, že zasáhnou znovu genetičtí odborníci a proces zastaví, ...a taky původně se měl s Pikardem setkat o mnoho let dřív.
Romulani používali Rémani jako kanonfutter, ale někteří mohli být vyjímečně dobří a získat si nárok na vlastní loď...odtud už byl jen kousek pro inteligentního Shinzona a věrné Rémany spřádat svoje plány, infiltrovat vojenské vedení a skrze tu jednu velitelku propašovat zbraň do senátu, využili situaci "když se 2 perou, ten třetí se směje", kdy 1 strana chtěla mírovou situaci s UFP, ale 2. strana, hlavně armádní velitelství, se bála že jejich rasa bude umlácená federačníma čepicema a zaniknou jako národ

lidi četli jste tu knihu ?
S.S.Enterprise - 19. květen 2012 21:03sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Z Okouna..

Pozemstan - 19. květen 2012 14:44sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog: BorgDog: "Co, proboha, čekali, že se stane???"

V danou chvíli asi doufali, že údajná válečnická minulost rémanů (viz MA), už v ENT ve 22. století využívaných i jako ozbrojené osobní stráže vlivných romulanů, spolu s genetickým potenciálem úspěšného kapitána Hvězdné flotily přispěje k vítězství ve válce s Dominionem, a když ne, tak na smrti nějakých otroků nesejde... Zřejmě s možnou vzpourou utlačované kasty vůbec nepočítali... Zbraně jim zjevně dávali v omezeném množství již dávno, aniž by to vyvolalo problémy. Až Shinzon asi podnítil změnu myšlení rémanů...

Ale ano, to, že vůbec dopustili, aby se Shinzon stal rémanským vůdcem, je dost divné. Ve filmu něco naznačují tím, že nad Shinzonem držel ochrannou ruku jeho pozdější "místokrál", snad tedy i díky svým silným telepatickým schopnostem... Možná romulané opět předpokládali, že, ač s Picardovou krví, tak jinak bez výcviku, v boji brzy zahyne... Možná se o otroky až tak nezajímali, nové vedení už o klonu Picarda nemělo ani ponětí, a nějaký "ztracený lidský zajatec" mezi rémany prostě zapadl... Když pak už získal vliv a bylo potřeba poslat rémany do boje, nebyl čas na jeho odstraňování resp. se to nehodilo...
BorgDog - 19. květen 2012 13:25sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Pozemstan:
Takže není tak úplně pravda, že by ho (zprvu) jen tak "nechali naživu"...

Jenže i kdyby tomu tak bylo, Shinzon se nestal vůdcem Rémanů "přes noc." Tomu něco předcházelo, muselo to mít jistý vývoj, o kterém Romulané museli vědět. Přijde mi naprosto nelogické, že to nezarazili už v začátku a dokonce připustili, aby se Shinzon dostal k jakékoliv ozbrojené síle - nebo ho dokonce sami vyzbrojili. Co, proboha, čekali, že se stane???

Nejnovější   Novější 1082 - 1101 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o