Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 935 - 954 / 3132Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 04. srpen 2013 13:46sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
TelemachusRhade:
... což by zároveň mohlo znamenat, že by se Picard a spol. nějak účástnili časové studené války, resp. by se Picard setkal s Archerem ala Generations.. no možná v jiné realitě to někdo natočí :D
Lt.Shark - 03. srpen 2013 18:40sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
I já bych viděl nejraději ze všech treků pokračování právě Archerovo Enterprise, ať už v seriálové nebo filmové podobě.
Telemachus Rhade - 03. srpen 2013 17:44sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Smrtka GT:
bohužel tam nějaká smrt musela být.
A to jako proč?

Jinak ano, Archerova posádka měla být tou, která měla dorazit na filmové plátno po TNG.
Smrtka GT - 03. srpen 2013 14:16sipka
ZAMĚŘIT
Smrtka GT
To je možná tak i dobře, já jen chtěl vyjádřit svůj názor to bylo vše. Je pravda že určitě to má spoustu chyb které já osobně ani po 8 shlédnutí neviděl... možná mám špatné brýle možná jsem natolik spokojený že ty chyby ani nechci vidět. Hlavní je ale fakt že jsem za svůj pohled rád... nerad bych si zkazil pohled na ten film.
Razer - 03. srpen 2013 13:51sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Smrtka GT: Asi bych se zase opakoval :) ale Nemesis už není stará dobrá TNG, jsou tam jen stejné tváře kulisy... a dál už to pitvat raději nebudu zas nanějaký čas .)
Smrtka GT - 03. srpen 2013 13:32sipka
ZAMĚŘIT
Smrtka GT
Razer: já to vidím jednoduše serial TOS jsem viděl pouze jednou a to mi chybí dodívat se na poslední díl... (pominu díly kde se řešili romulani) tak mi TOS nikdy pořádně nepřirostla k srdci... Vždycky se mi líbila TNG proto považuji Nemesis za jeden z nejlepších filmu na téma ST... je to perfektní zakončení... bohužel tam nějaká smrt musela být. Nemluvě o tom že se konečně uzavírá téma romulanu které se táhne celým ST světem... p.s spíš bych uvítal filmy na Enterprise NX-01 ta si rozhodně film zaslouží... Bohužel, aspoň že jsou knížky :-)
lagga - 11. červenec 2013 14:46sipka
ZAMĚŘIT
lagga
jo na FFko to přitáhli Korax a Johanson -stihla sem jen kousek ale líbilo se mi to
Praotec trekkie - 11. červenec 2013 09:14sipka
ZAMĚŘIT
Praotec trekkie
No terminologie je ještě dost stará, než se pojmy vyjasnily, a ten "staniční deník" co mi tam dali úpravci místo původního palubního, to je lahůdka... ale koneckonců to už někteří viděli na FFku. :)
Telemachus Rhade - 26. červen 2013 23:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Koukám na původní ČT dabing TMP z roku 1994 a to je teda něco :)

Chybějící hudba byla nahrazena muzikou z kláves nějakého brněnského hudebníka :-D Ale nutno dodat, že se snažil :) Klingobština s vulkánštinou jsou vzaté voiceoverem a dabér J.R. Ewinga dělá z McCoye pěknou svini! :-)

Ale překlad dělal Praotec, takže terminologie paradoxně není vůbec špatná.
S.S.Enterprise - 25. květen 2013 13:17sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Našel jsem asi další chybu v ST Generations... Trosky planety Veridian III neobsahovali žádnou tekutou složku z jádra planety :)
S.S.Enterprise - 13. květen 2013 20:09sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan:
No jo, to je vlastně pravda. V tom případě by ta hvězda asi neměla potemnět hnedm ale nejprve se hroutit do sebe, pak vybouchout a naráz vyzářit všechno to v ní světo vytvořené za miliony let a pak teprve zhasnout nadobro...
Pozemstan - 13. květen 2013 16:30sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade. Mvek, BorgDog: Změnu svítivosti Slunce bychom skutečně viděli po osmi minutách. Opravdu je ale otázkou, zda by zhasínalo jako žárovka, nebo mnohem pomaleji... Zatímco ve volném prostoru letí fotony rychlostí světla ve vakuu, v silné gravitaci Slunce jim trvá cesta z centra, kde probíhají termojaderné reakce, až na povrch hvězdy tisíce až miliony let! -) Tolik času samozřejmě ani celovečerní film poskytnout nemůže, ale netuším, jak ty procesy uvnitř hvězdy přesně fungují a jak mělo účinkovat ono zařízení...
Mvek - 13. květen 2013 15:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
BorgDog: Vida, to jsem si asi také nevšiml, mrknu. Ale jinak samozřejmě Spock má červené žilky v očích, kůže je občas do červena atd. Přitom tohle vše není problém v prvním případě počítačově a v druhém mejkapem a počítačem vyretušovat. Proč asi měl Spock v TOSce tak divnou barvu obličeje...
BorgDog - 13. květen 2013 15:07sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade:
ad světlo)

To asi máš pravdu, ale i to šeření začíná moc brzy. Pokud se pamatuji, je to prakticky bezprostředně, věc tak deseti sekund.
Mvek - 13. květen 2013 15:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade:
kdyby zhaslo Slunce, tak to nepoznáme až za 8 minut, kdy najednou za modrého dne někdo vypne vypínač.


Byl jsem vzdělán v tom smysly, že právě to co vidíme těsně u Slunce hned, uvidíme u nás na Zemi za těch 8 minut. Ostatně jako když se dívají vědci na vzdálené hvězdy, vidí to, co vyzářily před tísici nebo miliony let.

Ale ona ta hvězda v Generations nehasne postupně, nebo jo, ale během pár sekund, a to je asi totéž, co bychom viděli těsně u ní. Takže vše je ok, jen by to mělo být zpožděné. A samozřejmě, že by to vypadalo u filmu zvláštně, ale jak jsem napsal, je to tak jednoduché obejít střihem do vesmíru v blízkosti hvězdy, a pak návrat (jako po těch pár minutách) zpět na povrch.
Telemachus Rhade - 13. květen 2013 14:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Generations se teď zabývám poměrně intenzivně, takže..

ad sonda) Mám pocit, že i v knize to Dillardová obešla warpem, takže to je OK a možná i paradoxně i uvěřitelnější. Přecijen náraz tělesa letícího warpem, by byl asi schopný efektivně rozptýlit trilithium.

ad světlo) Po nárazu sondy hvězda zhasne. To už jsme viděli na Amargoze. To znamená, že k planetě už letí jen to světlo z okamžiku před explozí. Není tedy postupné šeření se vzhledem k relativní blízkosti naopak správně? Přece kdyby zhaslo Slunce, tak to nepoznáme až za 8 minut, kdy najednou za modrého dne někdo vypne vypínač.
BorgDog - 13. květen 2013 14:37sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Mvek: Jenomže pak se objevuje znovu u těch vulkánských utečenců a je jasně vidět červená.
Mvek - 13. květen 2013 14:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
BorgDog: Nemůžu z práce, takže zbytek večer, když nezapomenu, ale co je s krví vulkánců? Pokud vím, byla zelená u malého Spocka, jak měl trochu krve na puse.
BorgDog - 13. květen 2013 14:02sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
No, a když jsme u failů, viděli jste tohle?

http://www.youtube.com/watch?v=DiQ9piVgtWM&feature=player_embedded#!

Jako hlavní chyby bych osobně označil spíš jiné kousky (díra v logice časové linie kolem Nera, apod.) a něco z toho je jistě spekulativní, ale většina věci okecat fakt nejdou. Plus faily jako barva vulkánské krve jsou sice z hlediska děje nepodstatné, ovšem velmi dobře ilustrují, jak to ve skutečnosti bylo s tím detailním studiem předlohy, kterým se Abrams a spol. na Internetu tak chvástali. Díky za tenhle link! Bude se mi hodit... :-)
Pozemstan - 13. květen 2013 13:48sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Úvahy o výrazně menší a bližší hvězdě už jsou myslím trochu přitažené za vlasy.

Menší hvězda bývá chladnější, takže u červeného trpaslíka by to světlo bylo hodně do červena, a tady vidíme ve vesmíru jen poněkud žlutější světlo, ale na planetě působí barvy pozemsky. Leda, že by to byl bílý trpaslík, ale to by pak život na blízké planetě nejspíš nepřežil předchozí stádia vývoje hvězdy, nehledě asi na další odlišnosti...

I tak by ale myslím byla obyvatelná planeta asi řádově miliony km daleko, takže by k ní světlo putovalo desítky sekund až minuty. I Merkur je v naší Sluneční soustavě od Slunce v perihelu přes 2,5 světelné minuty...

Nejnovější   Novější 935 - 954 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o