Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 849 - 868 / 3132Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 28. duben 2015 09:39sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně zase přijde obecně přeceňovaný První kontakt. Ten film určitě není špatný, je na něm spousta pozitiv, ale i řada věcí, které prostě tak úplně nefungují.

Ale během rewatche TNG filmů asi před čtyřmi lety se mi jednoznačně nejvíc líbil Generations, kterou jsem při prvním zhlédnutí moc nemusel (což imho jde z velké části na vrub VHS dabingu).
Damar - 28. duben 2015 09:17sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Vzbura sa stala mojim obľúbeným ST skôr ako som vedel, že niekedy budem na nejakom Star Nete:)
lagga - 25. duben 2015 20:16sipka
ZAMĚŘIT
lagga
to si nejsem jistá, už jsem slyšela chválu z více stran
Mirak - 25. duben 2015 18:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
lagga: No, myslím, že je nadhodnocená spíš jenom na Starnetu..
lagga - 25. duben 2015 15:22sipka
ZAMĚŘIT
lagga
já vím že spousta lidí má vzpouru ráda, mě přijde nadhodnocovaná
(i když sem doufala že kapitán se nám konečně pořádně zamiluje, aspoň něco nového)
S.S.Enterprise - 24. duben 2015 20:57sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
no... z oné trilogie se i paradoxně nejvíc líbí právě ST3, ale kromě zdlouhavého konce na Vulkánu :)
Mvek - 22. duben 2015 12:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Aha, já tu mám anketu..:-)
Telemachus Rhade - 22. duben 2015 11:47sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Vzpoura je u mě TOP ze všech dvanácti. Nebo minimálně mezi třemi nejlepší společně s pětkou a šestkou.
kapitan Pike - 22. duben 2015 11:45sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně naopak zápletka Vzpoury vyhovuje, z nejnovějších pěti filmů je to jediný, který není o záchraně Země a/nebo o bitvě Enterprise s nějakou nepřátelskou superlodí. Vzpoura se jako film naopak blíží seriálu, což asi ne každému vyhovuje, ale mně rozhodně ano.
lagga - 22. duben 2015 11:21sipka
ZAMĚŘIT
lagga
k anketě: mám problém vybrat si mezi Insurection, Nemesis a Into darkness
vzpoura má debilní zápletku a celé je teatrální TNG rozvláčné, Nemesis mě nalákala knížkou, které se film absolutně nevyrovná, no a STID sem ještě nevstřebala

trochu mě překvapuje, že se tu bavíte o "trilogii", já to vždycky brala tak, že 2 až 6 patří k sobě
Yakuzza - 22. duben 2015 10:39sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Nejsem geofyzik, abych byl s to posoudit dopady záhadného výbuchu planety na jejího souseda, ale mám dost znalostí na to, abych věděl, že se planety v soustavě všechny nenachází ve stejné přímce. A i kdyby tato situace opravdu nastala, nedovedu si představit, že by přístroje ve 23. století nezaznamenaly chybějící planetu v systému, tohle se prostě nedá okecat ani neschopností posádky Rylájentu.

Nemám rád, když se za každou cenu omlouvají do očí bijící chyby nebo věci, na které se někdo evidentně vykašlal. Fakt je, že se tyhle věci opravdu rovnají kokotinám v Abramsových filmech, díky bohu to ale narozdíl od nich starší Treky dorovnávají jinými kvalitami.
Telemachus Rhade - 22. duben 2015 09:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: No, samoúčelná. Je to egomaniak a kvůli nečemu ho do toho vesmíru vyhnali, takže ono jakous logiku to má. S tou planetou je to špatně pochopeno v dabingu, v originále je to poměrně dobře - planeta se díky výbuchu té druhé jen mírně posunula. Což není nic vyloženě nereálného vzhledem k tomu, že s orbitou Země zamávalo i zemětřesení v Japonsku. Že to spletli na Reliantu je zajímavé, ale tak holt při pohledu na tu posádku se není moc čemu divit :)
kapitan Pike - 22. duben 2015 09:52sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Na Khanově hněvu je hrozně vidět, jak byl scénář ušitý horkou jehlou. Bohužel je tam řada WTF okamžiků - Kirk nezvedající štíty, prefixový kód (pětimístná kombinace čísel a žádné se nesmí opakovat??) atd. Ale taky mám ten film taky rád. :-)
Pozemstan - 22. duben 2015 09:46sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza: S tvým hodnocením ST II souhlasím. Ano, Genesis nebo výbuch planety, který za krátko posunul dráhu planety další, jsou s prominutím bláboly hodné spíš Abramse... Navíc na mě od začátku působil podivně ten "hippiesovský" vzhled Khana a jeho posádky, což ještě více bije do očí při srovnání s TOS, i když to asi trochu odpovídá módě začátku 80. let a přece jen i jejich "zpustnutí" za léta na planetě. Hrozně mi to ale připomínalo komiksy s Kruanem či kým v ABC nebo pravěké filmy s mladým Bartoškou... -) Asi to byl ale prostě jistý šok, vidět takovouto posádku hvězdné lodi. Později jsem si na to již přece jen zvykl a uznal, že Khan jako záporák má své kouzlo, i když se skutečně často chová navzdory své genetické výbavě hloupě a také dost teatrálně...

TelemachusRhade: Na mě tedy ST IV "funguje" a považuji jej za jeden z nejlepších ST filmů, i když uznávám, že tam jsou klišé a občas to sklouzává do čisté komedie, kterou nelze brát úplně vážně...
Mvek - 22. duben 2015 09:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já se zase rád dívám na čtyřku, i když objektivně asi souhlas. Jenže ta je tak totálně mimo ostatní ST (i když v něčem možná blízko TOSce), že těžko říct, jak ji lze hodnotit. Kdyby neměla tak velkou návaznost na II a III, tak je to ideální lehká sci-fi komedie pro rodinu, aniž by to byla úplná komerce.
Yakuzza - 22. duben 2015 08:52sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Čtyřku chápu, to je dost špatný, ale nelíbí se mi ta glorifikace dvojky. Khan je děsně hloupý a celá ta zápletka okolo chybějící planety a pomsty je ve své podstatě hrozně mimo mísu a samoúčelná. Ale netvrdím, že ten film nemám rád, dívá se na to dobře, jenom mi prostě přijde, že je hrozně přeceňovaný.
Mvek - 22. duben 2015 08:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade:
Vyčítám tu podobné prvky jako u Abramse

To je fakt, určité podobnosti bych tu viděl, vlastně až moc, ale mnohé budou náhoda.
Telemachus Rhade - 21. duben 2015 23:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Po mnoha letech jsem si dal filmovou trilogii, protože jsem chtěl, aby se na ní jednou v životě podívala také i má dráhá polovina. Mno...

Khanův hněv je vizionářský film a v lecčems nebyl dodnes překonán. Prakticky s ničím tam nemám zásadní problém - vyjma snad zbytečného opakování efektů z jedičky, ale to je doslova prkotina. 5/5

Hledání Spocka je kvalitativní sešup dolů. A celkem dost. Ti různí emzáci v barech, poměrně špatně zahraný Krugh, 80's hard Excelsior, efekty o třídu nižší než minule - a to i přesto že šlo pořád o ILM, studiová Genesis. Konec to významně zachraňuje. Vyčítám tu podobné prvky jako u Abramse, ale nakonec se to na 4/5 dostalo.

No a největší problém mám paradoxně se čtyřkou, která se pohybuje na, a i za hranicí kýče. Nemám samozřejmě ani ň proti chválihodnému úmyslu, naopak, ale zpracování je nudné. Humory obstojí tak 50:50; soundtrack není špatný, ale nehodí se k tomu; a stopáž je buď moc krátká, nebo moc dlouhá, ale výsledek na mě prostě nefunguje. Gumoví emzáci na konci filmu nejsou hodni A produkce, prostě ne. 3/5.
Yakuzza - 06. březen 2015 09:00sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Harve Bennett Dies: Producer Of ‘Star Trek’ Movies & TV Classics Was 84

(Notoricti RIPovaci na FB sice dokazou byt dost otravni, ale clovek je aspon v obraze.)
Telemachus Rhade - 27. listopad 2014 09:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jeden takový hezký dialog k dnesšnímu výročí ST4..

Nimoy: "In Star Trek IV I got such a great performance out of Bill because I respect him as an actor"
Shatner: "And in Star Trek V I got a great performance out of me because I respect me as an actor."

Nejnovější   Novější 849 - 868 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o