Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 817 - 836 / 3132Starší   Nejstarší

Mvek - 15. srpen 2015 13:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Docela mě překvapuje, jak ti mohlo uniknout, co se tu určitě zmínilo mnohokrát, že TMP má buď režisérský sestřih, ale bohužel udělaný jen pro DVD, v omezeném rozlišení/kvalitě, takže prostě na Blu-Ray nejde použít.

Nicméně to samozřejmě nemění nic na tom, že by stále mohli použít víceméně stejný "sestřih", ale holt originální efekty.

Jinak na jedné věci se shodnu bez mrknutí oka - střetnutí s Klingony mi přišlo hrozně odpudivé, když jsem to viděl poprvé.
Mirak - 15. srpen 2015 12:43sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Bohužel jsem viděl BR verzi, vůbec mě nenapadlo, že TMP má víc verzí.

Lt.Shark: Ty co následujou jsou podle mě nejlepší v celým Treku. To, co bylo tady je nejvíc ošklivý. Obzvlášť ta hipísácká varianta, ve které přijde McCoy na Enterprise.
Lt.Shark - 15. srpen 2015 12:22sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
To já mám TMP celkem rád...
a s tvrzením, že uniformy jsou neskutečně šeredný nesouhlasim. Mě se naopak líbí víc než ty, které následovaly v dalších filmech.
Telemachus Rhade - 15. srpen 2015 11:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Zareaguju později až budu mít čas, ale takhle: Viděl jsi kinostřih (blu-ray) nebo DVD director's cut? Protože on je v tom opravdu obrovský rozdíl, a to hlavně právě v tom střihu, který dává asi 3x větší smysl.
Mirak - 15. srpen 2015 11:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Star Trek: The Motion Picture
- Film jsem viděl naposledy tak před 11-12 lety. Moc jsem si to nepamatoval, vím, že to nebylo nic extra, ale tohle jsem teda nečekal.
- V prvé řadě mě zarazila šílená stopáž 2h 12min, ale tak o tomhle už muselo být napsáno spoustu.
- Základní premisa by byla ok a výsledný zvrat by byl zkousnutelný, kdyby neexistovala epizoda The Changeling se sondou Nomad. Takhle Star Trek po 10 udělal to, co dělal po 3 roky v seriálu: Naprosto nepochopitelně vykradl sám sebe.
- Jako první mě do očí praštily neskutečně šeredný uniformy. A to bylo ještě předtím, než se objevili bezpečáci s helmou (!) a obrovským suspenzorem (!!!).
- Co se efektů týče, tak je i docela na co koukat. Refit Enterprise se vydařil a když je Spock ve skafandru a prochází ty V'Gerovy nashromážděné vědomosti, tak to vypadá zajímavě.
- Musím říct, že z dnešní perspektivy je neuvěřitelné, že se jim po 10 letech podařilo dát dohromady všechny herce (No, možná to bude tím, že krom hlavní trojky se zbytek herecky aspoň trochu chytil až poté, co se Trek stal skutečným fenoménem).
- Pěkná hudba většinu času aspoň částečně maskuje nechutně zdlouhavé scény.
- Něco k jednotlivým pasážím: Na to jak je film monstrózně dlouhý, tak se nějak moc nemaže s vysvětlováním, proč postavy dělaly to co dělaly. Musím říct, že teď zpětně doceňuju ty knížky, které jsem načetl, protože ty si aspoň daly tu práci dovyplnit celou backstory (S postavami jako zmiňovaný Nogura nebo komandér Sonak, který umře na začátku v transportéru).
- Prolog, kdy V'Ger zničí Klingony (aby film divákovi demonstroval, že tenhle big bad je fakt mocnej) je tak nedynamický, že se divák během něho stihne nudit.
- I scéna na Vulkánu docela zklamala.
- Kirk divákovi suše oznámí, že si jde vykňučet místo zpátky na Enterprise. Já nevím, ale celý ten úvod, kdy se Kirk vrací na loď a celá posádka ví, že Kirk bude zase kapitánem a neví to akorát její stávající kapitán je prostě úplně divný.
- Jako chápu, že je potřeba udělat nějakou berličku o tom, proč může zasáhnout jenom Enterprise, ale jak si můžou obhájit takovou kokotinu, že okolo Země je jen jedna jediná loď schopná ji bránit a to ještě tak napůl. Jako kdyby nebyly ve válce hned s několika druhy.
- Akorát dlouhá scéna, ve které Scotty s Kirkem letí člunem na Enterprise (i díky hudebnímu podkresu) celkem pěkná
- Spock odešel z Flotily, dobře, ale co ho k tomu vedlo? U McCoye mi to přišlo jakž takž pochopitelné.
- Potom teda neskutečně dlouhý let k V'Gerovi, kdy se neděje vůbec nic. NIC. Buď sledujeme dlouhé pasáže, jak Enterprise letí nebo sledujeme ksichty Kirka a Sulua, jak sledují obrazovku (a zvládají u toho přehrávat).
- Jedna s nejhorších scén ve filmu je průlet červí dírou.
- Jak už se dostanou k V'Gerovi tak by to chvílemi mohlo mít i slušnou atmosféru, ale je tam moc prázdných záběrů, kde se hrozně málo děje.
- U původních postav a jejich představitelů nedošlo za 10 let k prakticky žádné změně. Sledovat Koeniga i Takeie je utrpení, Shata jakbysmet. Nimoy popravdě nemá moc dobré scény a Kelley ani nemá moc co hrát.)
- Decker do děje přináší aspoň jakési oživení. Ilia je výborně obsazená a jeden z mála světlých bodů filmu. Je vzhledově fakt strašně zajímavá. Trochu mi přijde, že byli do filmu přidaní hlavně proto, aby tam byl i někdo mladej :-)
- No, na to, jak jsem se celkem těšil, jsem po zásluze zklamanej, nečekal jsem, že to bude až tak slabý.

2/5
S.S.Enterprise - 26. červen 2015 13:45sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:

Ten TNG comeback ale asi pořád není dostatečně velikej, protože jinak by se už pracovalo na DS9 HD remasteru...
lagga - 25. červen 2015 16:00sipka
ZAMĚŘIT
lagga
na Chekova mi nešahej, ten oproti TOSce je k něčemu! to je snad jediná postava, se kterou tam nemám problém
Telemachus Rhade - 25. červen 2015 10:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Chris Pine, Karl Urban, John Cho a Alice Eve (a Bruce Greenwood a Ben Cross) jsou jediní ze všech, se kterými nemám castingový problém. Všechni ostatní jsou tuze špatně, ale ono to je jedno. Už ten samotný alterverse je tuze špatně.

Uhura je blbá a protivná, Chekov nezajímavý, Spock je úplně mimo, Scotty je trapný až na půdu, Marcus se tluče se svojí vlastní rolí z ENT, Cumberbatch jako Ind logicky selhal, dělnický Nero je snad největší omyl toho všeho, o Tyleru Perrym snad radši ani nemluvě, Nimoy tady IMHO vůbec být neměl, atd. Ale to už se opakuju.
Mvek - 25. červen 2015 10:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já zase mám problém se Sylerem...
Seven - 25. červen 2015 10:28sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Ja od ST3 cekam neco trochu lepsiho, kdyz vymenili tvurce a rezisera. I kdyz, Peggovi uz pry scenar jednou vratili k prepsani, ze je to moc ukecany a malo akcni, proste moc Star Trekovy.

Ale nikdy se neprenesu pres to, ze Kirk ma spatnou barvu oci a je moc vysokej.
Damar - 25. červen 2015 07:48sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Je pravda, že aj moje očakávania ST3 sú také nízke (čakám miečo v štýle Transformers 3, čo som nebol schopný ani dopozerať), že snáď už môže len príjemne prekvapiť.
Telemachus Rhade - 24. červen 2015 20:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven: Ono je taky zajímavé, že se rebootu v podstatě až tak moc dobře, jak se nám snaží Paramount nakukat, nedaří. Možná že 2009 vzbudil vlnu zájmu, ale po STID přišlo období, které spíš přeje původnímu Treku. V US TV si TNG zažila celkem velký comeback (stejně jako jinde ve světě) a od ST3 v podstatě nikdo nic nečeká a jen se doufá, že dokáže aspoň nějak konkurovat SW a Avatarům. Když naposledy používal Paramount tuhle logiku, tak poslal Nemesis proti Potterovi, Dvoum věžím a 20. Bondovce :-)
lagga - 24. červen 2015 19:47sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Seven: aha, tak to souhlas
Yakuzza - 24. červen 2015 10:21sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Diskuze se stává lehce zmatenou, když se tady míchají tři reality do sebe :)
Seven - 24. červen 2015 09:48sipka
ZAMĚŘIT
Seven
lagga: Operuji s teorii, ze pociteni nasledku jaderne valky na valky na vlastni kuzi, pocatek mezihvezdneho cestovani a kontakt s mimozemskou rasou v 2. pulce 21. stoleti vedly k uvedomeni a ke zlepseni moralky a hodnot spolecnosti do 23. stoleti. Vypada to ale, ze v rebootu ne.
lagga - 24. červen 2015 09:17sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Telemachus Rhade: to nebylo mermomocí, prostě sem dostala chuť na novej trek a zjistila sem, že lze objevit nové pěkné věci

ano, armádní a jiné specializované složky mají psychotesty, aby se takovým katastrofám zabránilo, na druhou stranu (a v tomhle se už opakuji) se podobné věci v minulosti odehrály

Pozemstan to si přesně ukázal na to, co mě na tom nesedí, flotila se ohání teroristickými termíny a pak po jistých peripetiích se teprve kapitán dozví, že to nebyl veřejný archiv a pak se dozví že Harrison není skutečná osoba a pak se dozví další utajenou věc, no to je na paranoiu

do sekce 31 se musel dostat člověk s trochu asociálními sklony tak jako tak, protože dvojité utajení není úplně normální

Seven operuješ s teorií že je potřeba jednou za století pročesat shnilá jablka válečnou kosou?
Pozemstan - 23. červen 2015 17:11sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Damar: "ani by som sa nedivil, keby sa jej neskôr chcel niekto z pozostalých pomstiť"

Pravda, s vědomím, že zabíjí členy Sekce 31, si musel být jistý, že toho budou lidé z těchto kruhů schopni, ale zároveň možná spoléhal na jejich chladnokrevnost, absenci podobných emocí (byť i Marcusovi na dceři přece jen záleželo), snahu nevystavovat se zbytečnému riziku prozrazení (jakkoli by pro ně nebyl problém zinscenovat nějakou "nehodu"). Ale právě on i Marcus dokazují, že se mezi ně mohli dostat různí šílenci...
Seven - 23. červen 2015 17:03sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Yakuzza:
Tak mezi 2015 a ST je jeste eskalujici globalni konflikt, mise na Mars mezi 2030 - 2040 a potom WWIII, kde jen na jaderne zbrane zarvalo 600 milionu lidi. Muzeme teda predpokladat, ze vyrazna redukce populace, povalecne prezivani a rekonstrukce a nakonec prvni kontakt s Vulkany v 2063 snad prispelo ke snizeni poctu kokotu v populaci.

Otazne je, jak zniceni Vulkanu jejich pocet v populaci v ST(I)D zvysil.
Pozemstan - 23. červen 2015 16:55sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade, Damar, lagga: Ad bod 3. Je zde ještě jeden aspekt. Pokud si vzpomínám, jednalo se vlastně o tajné vojenské zařízení maskované jako památník, tuším archiv zničené lodi Kelvin. Možná šlo dokonce o ilegální zařízení sloužící přímo Marcusovi. Na MA uvádějí, že patřilo Sekci 31, která se na zákony nikdy moc neohlížela...

Nebyl právě tam předtím nucen pracovat Khan a jeho "lidé"? Pak by to šlo svým způsobem přirovnat i k tajné továrně s otroky z dob 2. světové války, i když je to samozřejmě přitažené za vlasy, protože UFP resp. SF, i s Marcusem v čele, přece jen nebyla obdobou "Třetí říše"...

Vojenský/tajný personál každopádně musel znát rizika. V naší době je umísťování vojenských zařízení do center měst chápáno jako amorální využívání "živých štítů". Likvidátor takového "pochybného" zařízení by byl zřejmě částí dnešních "pacifistů" oslavován podobně jako Assange, Snowden či Manning(ová), i když na rozdíl od nich se dopustil (byť za cenu sebeobětování) přímého násilí, vražd (podle výše zmíněné MA 42 lidí, tedy ne 400), zatímco oni lidské životy ohrozili "jen" nepřímo.

Tím samozřejmě nechci tento, navíc silně "nestartrekovký", postup hájit. Jen upozorňuji, že oběti nejspíš nebyly úplně nevinné, ale to už podstatou své profese ani pachatel... A totéž vlastně platilo i pro Khana - zločince a zároveň oběť...
Telemachus Rhade - 23. červen 2015 16:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga:
mě totiž už nebaví hledat na věcech jen to špatný

Pokud je to špatný, tak je to špatný. Hledat na tom mermomocí něco dobrého, je k ničemu.

Nejnovější   Novější 817 - 836 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o