Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 756 - 775 / 3132Starší   Nejstarší

Mvek - 18. listopad 2015 20:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Trekyards EP38 - Designing the 1701 Refit with Andrew Probert Part 1 a dvojka následuje.

Povídání o detailech Enterprise refit z TMP přímo s Andrewem Probertem
S.S.Enterprise - 18. listopad 2015 15:53sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza:
A prosím, nehledejme omluvy a vysvětlení za každou cenu. Co se těchhle nekonzistencí týče, tak obvykle je důvodem fakt, že se na to autoři prostě vykašlali nebo upřednostnili efekt vůči logice nebo příběhu. Fanoušci se to pak snaží za každou cenu vysvětlit, jak kdyby šlo o reálný vesmír, tomu se prosím vyhněme.

... jenomže na druhou stranu přesně toto hledání možných vysvětlení je to, co má hodně fanoušků ST rádo... protože mají např. technické/logické/vědecké myšlení... U fantasy příběhů takové zpětné dovymyšlení není možné, ale u sci-fi, pokud není vyložené tupé (jako např. výtak skrz jádro země v rebootu Total Recall a nebo např. film Jádro, kde tam cestují "ponorkou").

... jako v celém ST je např. nesmysl teleportace živých tvorů založená na kvantové teleportaci, která s sebou nevyhnutelně nese vraždu originálu...
Yakuzza - 16. listopad 2015 13:23sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Telemachus Rhade: Slíbil jsem nějak rozepsat nějaké ty kiksy k ST6. Well, hodně dělá i fakt, že jsem ten film viděl nespočetněkrát, takže tam už člověk vnímá všelijaké hnidy.

- Vesmír je v tom filmu děsně malý. Na srazu s Kronosem One jsou coby dup, ale zároveň tisíc světelných let. Přenos ze soudu potom streamují po celé galaxii?

- Technologické wtf - Viridium patch. Trackovací zařízení s neskutečným dosahem, kterého si nikdo nevšimne. Ani vizuálně, ani nijak technicky.
1. Spock ji měl zrovna náhodou po ruce, resp. v ruce.
2. Nevím teda, jestli na klingonských soudech mají detekční rámy, ale ta věc musela nést poměrně dost energie vzhledem k dosahu. Zhruba jako nějaký subspace beacon.
3. !!! - McCoy nejspíš nemá problém jen s lehkou artritidou, ale taky se zrakem. Jak si mohl nevšimnout, že má Kirk něco na rameni? Ve výtahu, na klingonské lodi, u soudu, na Rura Penthe. Uááá. Jaktože si toho nevšiml vůbec nikdo?

- Celá šaškárna s torpédy na základě záběru z hlavní obrazovky, přičemž si ani nedovedou spočítat úhel, pod jakým torpédo letělo a dopadlo na Kronos One.

- Pointa zápletky s Klingony na kolenou je celá dost vratká a tak nějak vykonstruovaná. Řekněme že výhledově jsou na tom opravdu dost blbě, ale v dané situaci je výbuch Praxisu nijak zvlášť zasáhnout nemohl. Colonel Odo je ale sebevědomě připravený je rozdrtit.

Našlo by se toho určitě víc. A prosím, nehledejme omluvy a vysvětlení za každou cenu. Co se těchhle nekonzistencí týče, tak obvykle je důvodem fakt, že se na to autoři prostě vykašlali nebo upřednostnili efekt vůči logice nebo příběhu. Fanoušci se to pak snaží za každou cenu vysvětlit, jak kdyby šlo o reálný vesmír, tomu se prosím vyhněme.

Jinak já mám ten film velice rád, ne-li téměř nejraději. Jenom tvrdím, že tam jsou i chyby. Stejně jako všude jinde.
Lt.Shark - 11. listopad 2015 00:26sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Tak já sám za sebe si taky myslim ,že jedna z nejlepších ve flotile v sekci "Communications" by měla ovládat hlavní jazyky jako je právě klingonština.
Telemachus Rhade - 10. listopad 2015 20:08sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Já si taky myslím, že to je prkotina, jen mi přijde celkem nesmyslný ji hájit.

Tohle je fascinující. Přijde ti nesmyslné ji hájit, ale sám tvrdošijně hájíš možnost, že je to prostě blbost :)

Lingvista neznamená totéž, co spojař. Howgh na toto téma.
Mvek - 10. listopad 2015 17:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan:
klingoni překladač poznali (ale lidský/anglický přízvuk asi ne)

Jo, to je lepší připomínka. Jak jsem už napsal, slovník na zásobu proč ne, ale se slovníkem imitovat pravého klingona? WTF?
Pozemstan - 10. listopad 2015 17:40sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Souhlasím, Uhura je lingvistkou až podle Abramse a ST kromě ENT většinou stavěl na použití univerzálního překladače. V ST VI, kde by prý, možná z poněkud pochybných důvodů, klingoni překladač poznali (ale lidský/anglický přízvuk asi ne) jde o jednu z čestných výjimek...
Mirak - 10. listopad 2015 11:38sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já si taky myslím, že to je prkotina, jen mi přijde celkem nesmyslný ji hájit.
Damar - 10. listopad 2015 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Telemachus Rhade: Mirak to povedal za mňa:)

Inak to samozrejme nijak výrazne neznižuje fakt, že tento film je môj najobľúbenejší, pokiaľ ide o TOS.
Mvek - 10. listopad 2015 11:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zrovna si myslím, že spíš naopak, kdyby neuměli ani štěknout, třeba jako já francouzsky, tak by nebyli schopní to takhle s těmi slovníky dát tak narychlo dohromady.

Já si bohužel už na ty chyby nepamatuji. Ale vím, že jsem viděl dosto podobný seznam dějových/logických chyb, jako se vyčítá třeba Nemesis. Ne, že by se nenašly i v dalších filmech...
Mirak - 10. listopad 2015 11:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Je výborný komunikační důstojník, ale je levá na jazyky. Jo, makes sense :)
Telemachus Rhade - 10. listopad 2015 10:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Na tom filmu je dá rozporovat spousta věcí, počínaje přestavbou můstku, konče ENT-D strojovnou, ale zrovna tohle? Já vím, že Abrams filmy jí staví do pozice lingvistky úrovně Hoshi Sato, ale tou nikdy nebyla :) Za celou TOSku a filmy víme, že umí jen anglicky a svahilsky a že je výtečný komunikační důstojník, ale to je všechno. Třeba je na jazyky úplně levá :)
Yakuzza - 10. listopad 2015 10:47sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: V pohodě, potom sepíšu.
Mirak - 10. listopad 2015 10:33sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: To jakoze by neuměla jazyk jedné z nejvýznamnějších mocností ve známém vesmíru? Co jinýho by se měla na akademii ucit když ne tohle? Jako jo, může se to okecavat, ale je to holej nesmysl
Telemachus Rhade - 10. listopad 2015 10:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
Je tam toho spousta

Care to elaborate? Nechci se hádat, zajímá mě to.
Telemachus Rhade - 10. listopad 2015 10:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Damar: Uhura uměla někdy klingonsky?
Yakuzza - 10. listopad 2015 09:52sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Je tam toho spousta, včera jsem viděl první půlku a kdyby se v tom člověk vrtal, najde spoustu nesmyslů.
Damar - 10. listopad 2015 08:45sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Telemachus Rhade: Aj ST6 má slabšie miesta, napr. Uhura po niekoľkých desiatkach rokov praxe, potrebuje slovník, aby povedala dve vety v klingonskom jazyku?
Telemachus Rhade - 09. listopad 2015 21:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Star Trek VI

Dokonalost vtěsnaná do dvou hodin. Chvílemi jsem jen říkal, že by to mohlo být delší. A ten soundtrack...
tz - 06. listopad 2015 15:24sipka
ZAMĚŘIT
tz
Já taky u ST5 dávám přednost knížce, před filmem. On ten příběh se ani na film pro plátna podle mě moc nehodí, spíše do původního seriálu. Ale jako knížku to mám rád. Líbí se mi, že tam alespoň udělali úpravu štítů, aby "neproniknutelnou" bariérou proletěli. Taky je tam to dětství Syboka a člověk nejen, že chápe jeho motivace, ale může mu vlastně i fandit. O to emotivnější je pak jeho obětování. Četl jsem to dřív, než jsem to viděl a zanechalo to ve mě dobrý dojem. Film spíš je taková nostalgie, že tam člověk ještě může vidět své oblíbené herce a má to dobrý soundtrack.

Nejnovější   Novější 756 - 775 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o