Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 739 - 758 / 3132Starší   Nejstarší

Lt.Shark - 30. leden 2016 23:36sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Mvek:
A kde v té dvojce byl ten Kyle? Z MA to nevidím.

http://movies.trekcore.com/gallery/albums/twok/ch3/twok0073.jpg
Mirak - 30. leden 2016 23:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Teda poté, co se transportují...
Mirak - 30. leden 2016 22:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: V krátké scéně na můstku Reliantu, ještě než se Terrell a Čechov transportují na Alpha Ceti V.
Mirak - 30. leden 2016 22:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Ať byli předtím kdekoliv, tak prakticky všechny interiéry (i mimo Enterprise) sestávaly tak ze tří čtyř barev. Což je samozřejmě dané tím, že točili téměř výhradně ve studiových kulisách, tudíž vidět tady tolik barev bylo nezvyklé...
Mvek - 30. leden 2016 22:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: A kde v té dvojce byl ten Kyle? Z MA to nevidím.
Mvek - 30. leden 2016 22:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
Moc se mi líbila většina interiérů (krátká scéna na akademii, Kirkův byt a další). Jsem rád, že už se vzdali takové té TOSácké barevné stylizace ve prospěch reálnějšího vzhledu.

To jsem moc nepochopil, v TOS mi to přijde také docela realistické tím, že je to šedé jakoby kovové, plus některé důležité prvky barevné. Myslím, že je to docela v souladu třeba s barevnými čárami na zemi v Cheyene Mountain a něčím podobným na amerických letadlovkách atd.
Naopak temné chodby jsou dost nepraktické, chápu pouze temnější můstek.
Mirak - 30. leden 2016 22:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Star Trek II: The Wrath of Khan
- Abych předešel dohadům, tak ano, viděl jsem director's cut.
- Je to prakticky úplně ve všem lepší, než TMP, dobře, že od toho Roddenberryho víceméně odstřihli ("Gene Roddenberry's first proposed storyline saw the Enterprise crew going back in time to make sure the Klingons did not stop the John F. Kennedy assassination.").
- Měl jsem pocit, že se postavy samy sobě mnohem víc podobají (tomu, jak se chovali v seriálu), v TMP mi přišly jako takové neustále zachmuřené karikatury sebe sama. Dialogy mezi hlavními postavami většinou velmi dobré. Okecání toho, že se Kirk opět ujme velení tentokrát ucházející.
- Screen time byl pro některé postavy dost tragický. Uhura a Sulu měli naprosté minimum replik a pro nezasvěcené museli působit, jako trochu lepší komparzisti. Scotty a (kupodivu) Čechov měli pár scén navíc.
- Přišlo mi, že tohle byl doposud dost možná nejméně rušivý herecký výkon Shatnera v celé TOSce. Možná je to tím, že Kirk tu nebyl napsán tak nesnesitelně.
- Saavik v podání Kirstie Alley sice oplývá krásou a charismatem, ale ta postava tady příliš zajímavá nebyla. Na rozdíl od Illie v TMP tady ani nemá žádnou zvláštní úlohu, přišlo mi to, jako že ji připravují na roli nástupkyně Spocka.
- Khan je super záporňák, ale měli to natočit o pár let dřív, byl tu imho až moc starý.
- Hezké cameo mr. Kylea.
- Režie je díky bohu mnohem dynamičtější a zdlouhavě nudné záběry tady prakticky nejsou.
- Efekty mi osobně přišly super, bitva v mlhovině poutavá, Regula změněněná Genesisem a další.
- Oproti TMP velice slušivé a majestátně působící uniformy. Jen ty zvonáče k tomu jsou trapný :)
- Úvodní scéna s tréningovou misí, kde hrají mrtvé je dost úsměvná, ale předpokládám, že nějak tam ty Klingony aspoň na chvíli nacpat museli.
- Pobavilo mě, jak geniální historik Kirk na začátku neví, co to jsou brýle :) Jinak ale používání brýlí během filmu bylo vtipné.
- Moc se mi líbila většina interiérů (krátká scéna na akademii, Kirkův byt a další). Jsem rád, že už se vzdali takové té TOSácké barevné stylizace ve prospěch reálnějšího vzhledu.
- Celej počáteční setup je bohužel trochu přitaženej za vlasy. Nevěřím tomu, že by Čechov byl fakt takovej kokot a ani slovem se kapitánovi nezmínil, že jsou v systému, ve kterém kdysi zanechali Khana. Je úplně fuk, že jejich cílem byla vedlejší planeta.
- Za nešvar filmu považuju dr. Marcusovou a hlavně jejího syna. Teda ne je samotné, ale jejich vztah ke Kirkovi. Tyhle prvoplánové emocionální ždímačky prostě nesnáším. Nepochopil jsem, jak konkrétně tomuhle filmu prospělo, že jsme se dozvěděli, že má Kirk dospělého syna. Pochopil bych (i když by se mi to nelíbilo), kdyby Khan třeba jednoho z nich zabil, čímž by "srovnal skóre". Ve výsledku mi tahle rodinná vazba přišla vyloženě navíc. S projektem Genesis jsem problém neměl.
- Jinak chápu, že jsou Khan a jeho banda géniové, ale jak je možné, že umí hned ovládat loď HF? Knížka, kterou jsem četl dělá filmu velmi dobrou službu tím, že vysvětluje různé nekonzistentosti (to, že Khan zná Čechova, to, že zná klingonské přísloví, to, že Joaquin vypadá jinak, než ve Space Seed atd.), ale tohle mi přijde trochu přehnané.
- Scéna, ve které se Spock obětuje se mi líbila, bál jsem se, jak to na mě bude po těch letech působit, ale pořád se do toho dá vžít.
- Jestli bych něco změnil tak to, že Reliant vybuchne dřív, než Enterprise přejde do warpu. IMHO by bylo víc cool, kdyby Khan ještě viděl, jak Enterprise uniká a zemřel s vědomím, že mu pomsta nevyšla.

4/5
lagga - 14. leden 2016 12:48sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Nemesis jsem nejdřív četla knihu a byla sem tehdy hodně nadšená - dokud sem se nepodívala na film, to bylo k pláči - myslím si, že všechny vystřižené scény měly být ve filmu, aby dával aspoň trochu smysl
Mvek - 11. leden 2016 12:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já tedy před časem myslím četl ten údajně původní Loganův scénář a až na "guilty pleasure" vůči znalcům TNG, které se do filmu do kina nehodí (třeba vyprávění B-9 o tom, jak se dostal na planetu), mi tam teda o moc logiky navíc taky nepřišlo.

Ok, tak já tu knížku před Titanem asi otevřu:-).


Jinak B-4 by sem i patřil, kdyby s tím uměli pracovat a postavili to víc jako, že Picard se musí vypořádat se svým klonem a Dat vlastně taky.
Mvek - 11. leden 2016 12:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade:
Žiju s tím, že je to malý posilovač vzorce, zaměřovač a dálkový ovladač pro větší zdroj v okolí.

Já taky, i když to nevysvětluje, proč Dat nemohl Picarda obejmout, totéž předtím u Shinzona.
Telemachus Rhade - 11. leden 2016 11:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Telemachus Rhade:
dtto pro 3D LCARS, to je taky hovadina.

A efekt warpové stopy při skoku do warpu ala GalaxyQuest. Nemesis má s Abramsem celkově společnou strašnou fůru věcí, což je celkem zajímavé.
Telemachus Rhade - 11. leden 2016 11:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Knížka obsahuje většinu důležitých vystřižených scén, čili ano. On ten příběh je důležitý čistě pro knižní linii následující po Nemesis, čili film nějak s klidem hodnotím 1/5 a spíš beru knihu.

Picard má chuť se projet v bugině
Stewart má chuť se projet v bugine. A jelikož to režíroval nasraný střihač, tak mu to bylo buřt a nikoho neusměrňoval.

nesmyslný efektní skok do raketoplánu
Ten mi až tak nevadí; smysl celkem má vzhledem k absenci brnění na Argovi a pokračující palbě. Mnohem víc mi vadí důvod, proč na té planetě vlastně jsou a celkově celá B-4 zápletka, aneb v Treku nikdo neumírá doopravdy.

je vůbec zajímavé, že pozitronickou signaturu zaznamenají takhle na dálku
Tohle je Spinerův výmysl a Logan věděl o Treku naprostý kulový, takže to opět prošlo kvůli absenci kompetentní osoby - Bermana. Ten je pod tím sice podepsaný, ale měl plné ruce práce s ENT a tady přítomen v podstatě nebyl.

A pak samozřejmě je tu ten chudák rémský místokrál, který musí snášet choutky Shinzona
Jasně, tohle nedává smysl vůbec nijak, počínaje tím, že Shinzon nikdy neměl stát v čele jakýchkoli jednotek. Ale i kdyby, tak při prvním porušení rémanské agendy ho měli popravit.

Enterprise nikdy neměla letět sama, ale minimálně v kontingentu tří lodí. Toto se dá vysvětlil jedině tím, že je na tu misi poslala Kačaba.

bezedná jáma a drobnost s počtem palub
Tady je špatně v podstatě všechno, včetně nových fázerových riflí, které emitují pulzy. Voyager S6 se nás sice snaží přesvědčit, že je to normální, ale opodstatnění to nikde nemá. dtto pro 3D LCARS, to je taky hovadina.

Nesmyslnost nouzového transportéru
Žiju s tím, že je to malý posilovač vzorce, zaměřovač a dálkový ovladač pro větší zdroj v okolí.

No a z vystřižených scén by filmu pomohla snad jen...
Z filmu je vystříháno cca 70 minut děje, ne jen to, co je na DVD. Původní stopáž měla přes 180 minut a já věřím tomu, že to zajímavé skončilo na podlaze střižny. Dobrý film by se z toho asi nestavit i tak nepodařilo, ale koherentnější by byl zcela určitě. Minimálně by některé scény díky absenci nůžek dávaly smysl alespoň vůči sobě.

V tomto století dobrý Trek film holt nemáme.
kapitan Pike - 11. leden 2016 11:40sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mvek:
V historii tady jsem zaznamenal, že knížka Nemesis opravdu film doplňuje. Má ten názor více lidí?


To je pravda. Mně se ta knížka v rámci možností líbila (četl jsem ji ještě před zhlédnutím filmu) a jsou tam nějaké scény navíc, ale zase nic, co by ten příběh nějak extra zachránilo. Třeba je tam Worfova linie, který nejprve bránil zraněné na ošetřovně vlastním tělem a pak byl zachráněn romulanskou doktorkou.
Mvek - 11. leden 2016 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
V historii tady jsem zaznamenal, že knížka Nemesis opravdu film doplňuje. Má ten názor více lidí?
Mvek - 11. leden 2016 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak v rámci kompletnosti jsme si doma dali teda i tu Nemesis (já ji viděl asi popáté nebo pošesté díky těm kinoprojekcím na CzT).
Mno, kromě toho, že teda i na S.E. DVD se obraz klepe, to zjevně ten BR, co Telemachus zmiňoval, zachoval, tak jako ne, souhlasím s těmi, kteří říkají, že Abramsův trek navázal na počínající trend.

Tam jsou nejen "cool" věci, ale ještě navíc přetažené. I když se dá okecat, že prostě posádka částečně ještě má dozvuky z Insurrection ohledně toho mládnutí, takže prostě Picard má chuť se projet v bugině (ale nikdo si nelámal hlavu tím, že by sledoval, jestli se k nim nepřiblíží ti místní obyvatelé, nebo aspoň tam nedali, že tedy najednou ztratili komunikaci kvůli atmosférickým podmínkám. Ale ona je to blbost i dál. Nepřistanou poblíž prvních pozitronických známek. Musí tam taky dojet. Navíc je vůbec zajímavé, že pozitronickou signaturu zaznamenají takhle na dálku kdoví odkud.
No a pak musí dělat ten nesmyslný efektní skok do raketoplánu, přitom by stačilo prudké brzdění a raketoplán přistávající přímo na zem v cestě. I tak by to tedy byla kopie ST V, ale budiž.

A pak samozřejmě je tu ten chudák rémský místokrál, který musí snášet choutky Shinzona (zejména teda to znásilnění). Ale poznámku o tom, že kdyby zajal Picarda hned na začátku, tak by to měl lepší, nepřijímám, protože Enterprise by vyslala zprávu Federaci. Na druhou stranu to, že Enterprise pak v klidu nepřipravená letí přes tu oblast bez signálu, je taky krásná nekompetentnost Rikera nebo Picarda.
Na druhou stranu, když byl zatím Scimitar tak dobře neviditelný, nemusel by to být problém, akčoliv mohli stihnout vyvinout něco podobného jako v Unification.

Nesmyslnost celé boarding party na Enterprise je hovadina od začátku do konce: Proč se nepřenesou k můstku? Proč nepošlou víc lidí, když je Scimitar tak obří? Proč posádka nepoužije nějaké to silové pole na zdržení a nepošle tam taky víc lidí (vůbec v tomhle je ve ST chyba, že měli mít nějaké bojové roboty/androidy pro nezvané hosty, nebo vůbec phaserové věžičky na chodbách). A pak samozřejmě bezedná jáma a drobnost s počtem palub.

Nesmyslnost nouzového transportéru (to je lepší technologie než přenosný emitor Doktora), nebo to, že nevezme víc lidí, když se obejmou (i když to je taky ošemetné, jednak musí umět správně je zas složit samostatně, jednak tohle samo je zvláštní, když nepřenese člověka i s podlahou, které se dotýká a naopak zase ho nepřenese bez oblečení...) je taky klasika.

Jo a fascinovalo mě, jak brzy Enterprise došla výzbroj.

A ještě více mě fascinovalo, proč Picard musel Deanně psát šifrovanou zprávu na konzoli, když stejně před vydáním povelu ukončil násilím spojení, místo naopak aby získal nějakou sekundu tím, že by Shinzona a posádku rozptyloval, zatímco by se Enterprise vydala na kolizní kurz.

No a z vystřižených scén by filmu pomohla snad jen krácená scéna rozhovoru Picarda a Data po svatbě u vína a ten alternativní závěr, kdyby se něco vynechalo. Nejspíš i rozhovor Picarda s B-4. Jiné věci ani ne.
S.S.Enterprise - 27. prosinec 2015 18:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Toto znáte?

Star Trek Adventure At Universal Studios (1991)
https://www.youtube.com/watch?v=IlCkAnZn3BQ

CSFD 20%
Telemachus Rhade - 17. prosinec 2015 12:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
The Log Lady's Influence on Wrath of Khan

Zajímavé..
Mvek - 18. listopad 2015 20:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Trekyards EP38 - Designing the 1701 Refit with Andrew Probert Part 1 a dvojka následuje.

Povídání o detailech Enterprise refit z TMP přímo s Andrewem Probertem
S.S.Enterprise - 18. listopad 2015 15:53sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza:
A prosím, nehledejme omluvy a vysvětlení za každou cenu. Co se těchhle nekonzistencí týče, tak obvykle je důvodem fakt, že se na to autoři prostě vykašlali nebo upřednostnili efekt vůči logice nebo příběhu. Fanoušci se to pak snaží za každou cenu vysvětlit, jak kdyby šlo o reálný vesmír, tomu se prosím vyhněme.

... jenomže na druhou stranu přesně toto hledání možných vysvětlení je to, co má hodně fanoušků ST rádo... protože mají např. technické/logické/vědecké myšlení... U fantasy příběhů takové zpětné dovymyšlení není možné, ale u sci-fi, pokud není vyložené tupé (jako např. výtak skrz jádro země v rebootu Total Recall a nebo např. film Jádro, kde tam cestují "ponorkou").

... jako v celém ST je např. nesmysl teleportace živých tvorů založená na kvantové teleportaci, která s sebou nevyhnutelně nese vraždu originálu...
Yakuzza - 16. listopad 2015 13:23sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Telemachus Rhade: Slíbil jsem nějak rozepsat nějaké ty kiksy k ST6. Well, hodně dělá i fakt, že jsem ten film viděl nespočetněkrát, takže tam už člověk vnímá všelijaké hnidy.

- Vesmír je v tom filmu děsně malý. Na srazu s Kronosem One jsou coby dup, ale zároveň tisíc světelných let. Přenos ze soudu potom streamují po celé galaxii?

- Technologické wtf - Viridium patch. Trackovací zařízení s neskutečným dosahem, kterého si nikdo nevšimne. Ani vizuálně, ani nijak technicky.
1. Spock ji měl zrovna náhodou po ruce, resp. v ruce.
2. Nevím teda, jestli na klingonských soudech mají detekční rámy, ale ta věc musela nést poměrně dost energie vzhledem k dosahu. Zhruba jako nějaký subspace beacon.
3. !!! - McCoy nejspíš nemá problém jen s lehkou artritidou, ale taky se zrakem. Jak si mohl nevšimnout, že má Kirk něco na rameni? Ve výtahu, na klingonské lodi, u soudu, na Rura Penthe. Uááá. Jaktože si toho nevšiml vůbec nikdo?

- Celá šaškárna s torpédy na základě záběru z hlavní obrazovky, přičemž si ani nedovedou spočítat úhel, pod jakým torpédo letělo a dopadlo na Kronos One.

- Pointa zápletky s Klingony na kolenou je celá dost vratká a tak nějak vykonstruovaná. Řekněme že výhledově jsou na tom opravdu dost blbě, ale v dané situaci je výbuch Praxisu nijak zvlášť zasáhnout nemohl. Colonel Odo je ale sebevědomě připravený je rozdrtit.

Našlo by se toho určitě víc. A prosím, nehledejme omluvy a vysvětlení za každou cenu. Co se těchhle nekonzistencí týče, tak obvykle je důvodem fakt, že se na to autoři prostě vykašlali nebo upřednostnili efekt vůči logice nebo příběhu. Fanoušci se to pak snaží za každou cenu vysvětlit, jak kdyby šlo o reálný vesmír, tomu se prosím vyhněme.

Jinak já mám ten film velice rád, ne-li téměř nejraději. Jenom tvrdím, že tam jsou i chyby. Stejně jako všude jinde.

Nejnovější   Novější 739 - 758 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o