Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 695 - 714 / 3132Starší   Nejstarší

Pozemstan - 23. únor 2016 17:20sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza, S.S.Enterprise: Zajímavé úvahy... Sám jsem považoval rémany za možné příbuzné romulanů. Přinejmenším by vzájemnému křížení s vulkánci/romulany odpovídaly rémanské špičaté uši a telepatické schopnosti (byť o ty romulané přišli). Také by to vysvětlovalo rychlé změny vzhledu romulanů oproti vulkáncům jen v řádu tisíců let, nebereme-li v úvahu TOS a změny mnohem rychlejší, podobné klingonům, (byť mohlo "pomoci" ozáření cestou z Vulkanu a poté na Romulu s odlišnými vlastnostmi)...
S.S.Enterprise - 23. únor 2016 16:49sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
a teprve ti dostatečně inteligentní byli třeba použiti jako otroci nebo loajalni manipulovatelni jedinci pro ruzné účely i mimo Remus
S.S.Enterprise - 23. únor 2016 16:48sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza: ano to je krásné vysvětlení.. mohli být hodně zaostalí, něco jako opice a křížením s vulkánci (resp. pozdějí romulany) mohla vyrůst inteligentní rasa, která ale nese znaky romulanů... a navíc po celou dobu (jako hloupí) mohlí žít jen na Rému...
Yakuzza - 23. únor 2016 16:12sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Rémani byli ale vymyšlení přímo pro Nemesis, že ano. Takže tyhle spekulace jsou zhruba to stejné jako vysvětlování voyagerovských krp za každou cenu.

Napadla mě ale taky jedna spekulace :) Nepřijde mi zrovna originální, tak asi nejsem první. Ale co když byli Rémani původní obyvatelé Romulu a příchozí Vulkánci, ze kterých se pak stali Romulani, jejich svět přišli okupovat. Časem je pak vysypali na Remus (ať už je to těleso jakéhokoli charakteru). Napříč stoletími pak mohlo docházet k různým převratům a změnám (viz 22. století).
(Ale možná to je blbost. Popravdě nevím, jestli jsou oficiálně známé nějaké okolnosti prvotního příchodu Vulkánců na Romulus.)
S.S.Enterprise - 23. únor 2016 16:02sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Nositelka nobelovy ceny Su Ťij taky nemyslí na muslimy v Barmě...
Pozemstan - 22. únor 2016 22:33sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog, Mvek: Pokud by to byli do doby TNG otroci jen někde v dolech mimo Romulus, o kterých se nemluvilo (a proslavili by se až ve válce s Dominionem), ani Spock v podzemí na Romulu by o nich předtím vědět nemusel, jenže "už" v ENT je ukazují tuším jako sluhy přímo v romulanském hlavním městě, byť možná jen v tajných armádních službách... Nejspíš by ale mezi naším 22. a 24. stoletím muselo dojít k jejich odklizení zpět na Remus... (I když až do TOS vlastně lidé oficiálně ani neznali vzhled romulanů a i poté byly kontakty, přes čilé diplomatické styky ke konci 23. století, dosti omezené, na desítky let ve 24. stoleté snad i zcela zmrazené...)

Také by ale bylo možné, že logicky uvažující Spock usiloval nejprve o sjednocení vulkánců a romulanů pod vulkanským učením a až poté jako další krok zrušení otroctví pro všechny, ke kterému by muselo dojít...

Ono ale Spockovo jednání bylo podle mě celkově dosti "na hraně" Základní směrnice (byť šlo o kontakty dvou podobně vyspělých druhů), a dalo se snad (jen částečně) ospravedlnit "bojem proti totalitnímu režimu", popř. uznáním romulanského původu ve vulkáncích a s tím spojené historické vulkánské nadřazenosti, resp. že šlo o vnitrodruhovou záležitost... Snad to tvůrci vnímali, i pod vlivem doby vzniku, jako vztah západních a východních Němců, kdy po pádu komunistického režimu východní Němci prostě převzali západní systém, resp. jim byl až jaksi (byť po dobrovolném politickém souhlasu) nadiktován... Jenže tady prostě šlo o rozdílné druhy a i v rámci jednoho lidského druhu už dnes uplatňujeme jakousi "Základní směrnici" ve vztahu k některým, byť zcela izolovaným, indiánským kmenům...

Lze namítnout, že i mimo vztahy v rámci jednoho národa jako v Německu na Zemi i dnes občas dochází ke svržení diktatury či "nepohodlného režimu" s podporou či přímou vojenskou intervencí jiné země a na původní režim se ohledy neberou, ale tady, i kdyby šlo o jeden druh, se už jednalo o zásadní změnu celé kultury, vlastně paradoxně i popření vulkánského principu IDIC... Z demokratického hlediska měl Spock samozřejmě právo nabídnout alternativní kulturu, ale tady bylo, pokud si dobře vzpomínám, jeho cílem skutečně úplné "obrácení druhu na pravou víru", byť nenásilnou cestou... -)

Jinak, pokud jde o povahu Romulu a Remu, byl bych shovívavý, vzhledem k tomu, co předvedl oficiální ST třeba s měsíci Vulkanu... -)
BorgDog - 22. únor 2016 21:37sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Mvek: To by snad fungovalo, kdyby tu nebyly epizody se Spockem v TNG. Který by tohle vědět MUSEL a těžko si lze představit, že by přítomnost planety plné otroků jenom tak "odmávnul" a věnoval se radši pár pitomcům, co chtěli z Romulu zdrhnout. V tomhle kontextu mi to tam trčí strašně.
Mvek - 22. únor 2016 19:47sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
BorgDog: Já jsem taky slyšel, že se o Plutu a Cháronu mluvilo jako o dvojplanetě nebo o planetě a měsíci, aby se z toho stala trpasličí planeta s měsícem?
Takže to bych viděl jako nejmenší problém. Neříkám, že je to něco úžasného, ale prostě doplnili mezeru, Picard v Nemesis nebo kdo říká, že se o rémanech moc neví, takže bych se nedivil, kdyby se o nich sice obecně vědělo, ale nemluvilo, protože to byli prostě takoví otroci.
BorgDog - 22. únor 2016 17:41sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade 261277:

Zajímalo by mě, mají Rémani před Nemesis vůbec nějakou oporu v kánonu, knižním či jiném? Vždyť pokud vím, ještě v TOS se Remus označoval za "sesterskou planetu" (ať už je to cokoliv) Romulu, a ani nebyla řeč o tom, že to je měsíc, nebo že se tam cokoliv těží - natož o nějakých otrocích. Bylo tohle někde v US Treku PŘED Nemesis, anebo to tam pak prostě vrazili, a na nějakou kontinuitu nebo koherenci chcal pes?
S.S.Enterprise - 21. únor 2016 17:57sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Generations je krásné rozloužení s Ent-D ... je to ale nuda od toho okamziku, co se Picard dostane do Nexu... :(
Seven - 17. únor 2016 09:57sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mně TMP neuráží, ale prostě nejnověji za nejhorší považuju Nemesis, dále mě fakt neberou Generations. Insurrection hodně balancuje na hranici pitomosti, ale stejně jako Final Frontier je alespoň zábavná. Džej-džejovi filmy do ST filmů nepočítám.
Pozemstan - 16. únor 2016 22:41sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TMP se mi také líbí. Jinak souhlasím s Pikem, že je těžké tvořit nějaké pořadí, byť jsem se o to dříve snažil. Z filmů s více-méně kompletní původní (i hereckou) posádkou se mi nejvíce líbil ST IV a nejméně ST II a ST VI, jenže postupně se to vyrovnává. TMP je skvělý, vyjadřuje radost ST z "velkého plátna", ale to už bych se opakoval...

Pokud bych měl něčemu odepřít plný počet bodů, bude to asi Nemesis a poslední dva filmy, ale ani ty nezatracuji.
Telemachus Rhade - 16. únor 2016 21:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
U TMP se nenudím dodnes. V DC je to pro mě víc než příjemný film.

Jinak tedy 1 až 9 = like, 10 až 12 = dislike.
kapitan Pike - 16. únor 2016 20:37sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
Je hate to, že jsem se u něho nudil jak sviňa?

Já to myslel v trochu nadsázce, spíš mě obecně překvapuje, že většina lidí to hodnotí jako jeden z nejhorších filmů. To je samozřejmě v pořádku, ale jen mě to překvapuje. Asi tomu hodně ublížila přehnaně dlouhá stopáž a pomalý děj.

Možná bych si ho měl někdy znovu pustit, naposledy jsem ho viděl v roce 2010.

Já mám celkově s filmy problém, že při každém zhlédnutí mě zaujme něco jiného (nebo naopak mi něco nového začne bavit). Třeba Generations jsem si oblíbil až relativně nedávno a je to pro mě nejlepší film, ale musel jsem ho několikrát vidět, abych tam právě našel ty věci, co se mi líbí. Proto se třeba bráním sestavení nějakého "žebříčku" :-)
Mirak - 16. únor 2016 19:35sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Je hate to, že jsem se u něho nudil jak sviňa? Ten film mohl být obstojný v době premiéry, ale pro mě strašně moc zestárl. Co je v mých očí ještě průser je to, že je to vykradenej The Changeling.
Yakuzza - 16. únor 2016 19:26sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
kapitan Pike: Mne ten film nebavi a z velke casti mi nedava smysl. Ale neberu to nikomu, ani ta atmosfera me proste nijak neoslovila.
kapitan Pike - 16. únor 2016 19:11sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně se naopak TMP líbí a obecný hate vůči němu moc nechápu. :-) Za nejhorší považuju STID a Nemesis.
Yakuzza - 16. únor 2016 18:36sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
S TMP souhlas, Nemesis mi nijak zily netrha. Ale je pravda, ze to uz je dlouho, co jsem ten film videl.
S.S.Enterprise - 16. únor 2016 18:17sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
to vážně nevidíte, že nejhorší ST5 a pak spolčně TMP a Nemesis? :D
Seven - 16. únor 2016 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mvek: To spadá do rodinných problémů :D

Nejnovější   Novější 695 - 714 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o