Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 610 - 629 / 3132Starší   Nejstarší

Yakuzza - 21. květen 2016 16:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Seven: Good point :)
S.S.Enterprise - 21. květen 2016 14:15sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
dyt si tam jenom hrajou, co je v simulatoru je uplne jedno... v dnesnich PC hrách taky neni vse presne jako v minulosti
Seven - 21. květen 2016 13:21sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Pokud to teď vezmu jen na základě diskuze - když nebyl Pozemšťan o 200 let později schopný najít jasné vyobrazení uniforem/rozdílů, jak potom posádka Enterprise D má najít přesné informace k replikám uniforem 600 let později, když navíc mezitím byla třetí světová s poměrně velkou likvidací :D
Pozemstan - 21. květen 2016 00:35sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Tak to jsi dobrý. Přiznám se, že jsem hledal nějaká vyobrazení britských a amerických námořních uniforem z doby kolem roku 1800, ale nepodařilo se mi najít jasné rozdíly...
Telemachus Rhade - 20. květen 2016 23:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dělám průzkum ohledně té plachetnice a vypadá to, že nedokázali udržet správně ani uniformy historické. Celkem neodiskutovatelně jde US Navy uniformy verze 1810 - 1815, ale vyvedení je dělané pro potěchu oka běžného diváka, nikoli historikova :) Zkusím to nějak propátrat do detailu.
Seven - 20. květen 2016 17:23sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Nekonečnou párty s koksem a bisexuálníma orgiema.
Yakuzza - 20. květen 2016 17:20sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Stačí si Picardův Nexus srovnat s Kirkovým :) Škoda, že jsme neviděli, co tam měla třeba Guinan.
Pozemstan - 20. květen 2016 16:27sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: " HMS Enterprize je správně psáno se Z. Chyba. Minimálně Pickard by to dobře věděl ;)"

Jenže to plavidlo není HMS Enterprize, nýbrž USS Enterprise, možná jedna z těchto lodí... -) Je to jasně vidět na nápisu před kormidlem v čase kolem 17:47 (nahrávka z Fandy)...

Jinak celkem souhlasím, i když Dat mi nevadí (tady se ale někdy, byť vzhledem k ději logicky, chová divně). Picardův Nexus mi také připadá spíše děsivý, tam bych zůstat nechtěl... -)
Seven - 20. květen 2016 16:11sipka
ZAMĚŘIT
Seven
První shlédnutí si nepamatuji. Důkazem o divácké přitažlivosti tohoto filmu je, že jsem ho většinu zapomněla. Víceméně na něm za nejzajímavější považuji fotky Patricie Tallman v kostýmu Betor. Že zabili Picardovi rodinu jsem zjistila asi o deset let později z knížky, protože jsem si to nepamatovala.
S.S.Enterprise - 20. květen 2016 16:02sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
No.. možná sem divnej, ale Datův vtip o magnetické osobnosti mě při prvním shlédnutí rozesmál a to hodně.
S.S.Enterprise - 20. květen 2016 16:02sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek: s tou soškou si mě předběhl :)
S.S.Enterprise - 20. květen 2016 16:01sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:
Scénu s přistáním nebylo třeba recyklovat ... jakou recyklovanou scénu?

jinak se dá s vším souhlasit, jen jak tam kritizuješ to "Z" tak je to srandovní, když máš v tom příspěvku taky dost překlepů - ale čtivých a poutavých :D

Generations je jeden z těch pravých ST filmů, chybovost je řekněme na úrovni mnoha epizod VOY, takže se to ještě dá...

Ale když si ty chyby takto sepsal, tak si na jednu zapomněl: podle TNG vzácný a Picardem velmi ceněný artefakt z jeho kanclu nechali v troskách Ent-D a odletěli bez něho...

nejhorší část filmu jednoznačně Picarduv Nexus
Mvek - 20. květen 2016 15:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Chybí mi tu poznámka o Picardovi, který zahazuje tu sošku z (mám okno) epizody s odhalením původu humanoidních druhů v Galaxii. Byla tehdy označená za velmi cennou. Pochybuji ale, že by tu měl jen repliku.

Spinera v tomhle filmu, když má Dat emoční čip, taky nesnáším a to mi Dat nevadí (Lore ano).


Jsme si tou HMS Enterprize jistí? Já jen, že Wikipedia těch lodí uvádí hafo a u některých uvádí "also spelled Enterprize", u některých ne atd.
Ale i kdyby se tedy takto označovala na kýlu, podobá se některé z nich ta plachetnice ve filmu? Třeba to vůbec nemá být konkrétní historická loď, a název je právě schválně podle USS Enterprise.
Mirak - 20. květen 2016 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tenhle typ postavy je v Treku skoro vždycky nejpopulárnější: Spock, Holodoktor, Odo... Všechny tyhle postavy mají stejný základ.
Seven - 20. květen 2016 15:23sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade:
Brenta Spinera nemám rád dlouhodobě, neoblíbil jsem si ho nikdy a ve většině případů mi vadí i postava Data.

Datovu popularitu jsem nikdy nepochopila. Epizody typu Data's Day přeskakuji, jsou pro mě neuvěřitelně nudné. Největší zlo je ale pitvořící se Spiner na druhou ve všech epizodách s Lorem.
Yakuzza - 20. květen 2016 15:21sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: V pohodě, nebyl jsem si právě jistý :) Tak to je ta lepší varianta.
Telemachus Rhade - 20. květen 2016 15:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
Tohle vážně? :)

Tak smajlík asi nebyl dost důrazný :-) Chtěl jsem tím poukázat, že jde o chybu zhruba na stejné úrovni.
Yakuzza - 20. květen 2016 15:08sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade:
- HMS Enterprize je správně psáno se Z. Chyba. Minimálně Pickard by to dobře věděl ;)

Tohle vážně? :)

- Bohužel je z té plachetnicové scény dosti patrné, že TNG je stavěná pro úplně jiné publikum.

Jop, on ten přechod z jedné éry do druhé je dost bolestivý.

- Picardovy vysněné děti jsou 4 nereální rozmazlenci z viktoriánské éry? What??

Picardův Nexus je otřesný a creepy, ale na druhou stranu by to on sám tam nejspíš opravdu chtěl :)

- Chci tu chatu!

Jo!

Ale souhlasím víceméně se vším. Ten film pro mě není srdcovka, ale i tak se na něj rád podívám. Nesedí mi zlounský Soran a taky počáteční interakce Kirka s Picardem. To zase podle mě dehonestuje Kirka a jak za ním Picard pořád běhá, je trochu trapné. Jinak ale, jak se nad tím zamýšlím, ten film má obecně pořád velice málo chyb oproti jiným skvostům.
Telemachus Rhade - 20. květen 2016 14:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Generations

Než začnu cokoli popisovat, nejde nezmínit jeden docela důležitý fakt, který sice všichni známe, ale proč ho pro pořádek nezmínit, že. Dostat za úkol smysluplně vystavět příběh obsahující jak Kirka, tak Picarda, není nic jednoduchého a scénáristé se se s tím v rámci možností vypořádali skvěle.

- Ono už jen to, že červenokabátníci měli definitivně skončit s pětkou a přesto přežili celou Novou generaci, je obdivuhodné a znovu oceňuju scénáristy, že ještě přišli nejen právě s červenými kabáty, ale i s Enterprise-B. Která sama o sobě je nádherná a je vystavěná přesně v duchu předchozího filmu. Zeleno-modré LCARS, modré polstrování, spousta kovových prvků, stejné designové doplňky můstku. Všeho tohoto si extrémně cením.
- Jsem taky rád, že tam nejsou všichni z TOSky. Působí to reálněji a nepřeplácaně.
- Bohužel, co se absolutně ne podařilo zvládnout, je kostymérna! Where were you, Penny Juday?! Budu se teď chvíli věnovat právě zde prezentovaným červeným kabátům:
Náprsní odznak (předchůdce combadge) měl od dvojky do šestky zlatou tečku vpravo nahoře (při pohledu zepředu). Tady ne! Všechny ji mají vlevo dole. Proč??
Tim Russ má hodnost otočenou o 90° a zastává tak nově funkci "poručíka do strany".
Tím, že žádná uniforma zde není šitá na míru, ale používá se sklad z předchozích snímků, vidíme neustále vychytávky jako sepnuté roláky sponkou, každému čouhají rukávy ven jinak, výstřih, že by se v něm jeden utopil, atd, atd.
Když někomu chyběl rolák, narychlo se zbastlil nový z nějakého lesklého materiálu :-/ viz Demora.
- Tim Russ, krom toho, že je poručík do strany, taky není Tuvok, a to mě docela sere, protože v době natáčení tohoto už coby Tuvok nacastovaný byl. Čert vem uniformy, tohle je fail level Chuck Norris. Ještě vzhledem k tomu, kdo dělal scénář, že.
- Proti ději samotnému nemám nic, baví mě a jediné, co mě mrzí, je, že jsme posádku ENT-B nikde dále neviděli. Naštěstí to už knihy napravují.
- Palec nahoru VFX týmu - nádhera! Už jsem to tu psal několikrát, ale na tohle vzpomínám na kinoprojekci a jsem strašně rád, že mi tehdy premiéra na velkém plátně neušla.

O 78 let později...
- HMS Enterprize je správně psáno se Z. Chyba. Minimálně Pickard by to dobře věděl ;) Přehlídka důstojníků v námořních uniformách ale není špatná.
- Bohužel je z té plachetnicové scény dosti patrné, že TNG je stavěná pro úplně jiné publikum. Najednou nastoupí děsivý humot v podobě Data a jeho klasického "nic nechápu"; a Georgiho ryk taky nebyl z nejpovedenějších. Worf si při pádu na vodní hladinu sedřel koleno do krve!
- Tady už se plíživě ukazuje, že tohle mělo být původně finále TNG, protože jestli tu něco je zapotřebí, je to znalost TNG. Ale ok, to nebudu moc pitvat - ono to asi jinak nešlo. Přesto je uhoření Roberta a Reného poněkud moc na sílu, zbytečně detailní a příběhově prapodivně příhodné.
- Nelíbí se mi přechod z přesvětlené ENT-D do naprosto nedosvícené ENT-D. Všude, nejen v baru, se zhaslo. Na chodbách aby se jeden přerazil. Stejnou chybu pak zopakovala SG-1 při přechodu z S10 do Ark of Truth.
- Můstek je jiný, dost dobře nechápu proč. A nejen ta postraní stanoviště, ale třeba Worf má židličku a LCARS se jaksi nepochopitelně vrátili k té zelné z S1. Jako ano, takhle je můtek hezčí, rozhodně, ale i přesto byla taková změna zbytečná.
- Warp jádro na sobě nemá namontovaný ten zelený bazmek z S7. Proč? Opět zbytečná změna. A takhle bych mohl pokračovat dlouho - i vzhledem k tomu, že mezi poslední klapkou All Good Things... a první klapkou tohoto, uběhlo v reálu 5 dní, je to hodně nepochopitelné. S kulisami jako takovými se nehýbalo, čili tohle šlo čistě na vrub set designéra. Kterého ale zase nejde příliš kárat, že :) Prosluněný bar, a hlavně astrometrika, jsou zářezy, za které měl dostat nějaké ocenění.
- Transportní paprsek - opět změna zcela zbytečná a ve výsledku k hovnu, protože dnes vypadá tenhle beam hůř než klasický TNG/DS efekt.
- No a samozřejmě změna ze všech nejmarkantnější - dvojí uniformy. A opět jako červené kabáty, nikdo neměl šitý hard na míru a je to bolestně vidět. Když už pan Braga nedokázal umravnit svůj fetiš na tahle původně kadetská pyžama, mohl dát kostýmnímu oddělení týden navíc. (vím, nemohl, ale s předstihem se už žačít mohlo v pohodě) U DS9 tolik neprotestuju, protože tam to skutečně funguje jako staniční uniforma; navíc je stavěná na těžší práci, ne na parádu. dtto pro Voyager, kde to logiku postrádá mnohem víc, ale dá se ještě okecat. Ovšem na vlajkové lodi Federace... to prostě nemá co dělat. Aspoň že jim dali správné combadge :) A je to škoda dvojnásobná, protože TNG uniforma s novým komunikátorem vypadá velice slušivě.
Tak, to by bylo k základním chybám.
Dále k ději...
- Brenta Spinera nemám rád dlouhodobě, neoblíbil jsem si ho nikdy a ve většině případů mi vadí i postava Data. Pouze ve vážných polohách ho dokážu docenit (viz Meassure of a Man, Data's Day, In Theory). Tady je otřesná v každé scéně - za což samozřejmě můžou scénáristé rovnou měrou stejně jako Spiner. Nevím pro koho je tenhle trapnohumot určený, pro mě jistě ne. A vadilo mi to i z jiného hlediska - neustále se toto střídalo s vážnými scénami plnými Stewartova filozofování. V téhle kombinaci to jednoduše bylo na pěst a jak psal Yakuzza: na hranici vypnutí.
- Děj se mi ale i přes neustálé technické chyby a podivnosti pořád líbí. Postavy si charakterově odpovídají, univerzum také. Vystavět příběh kolem Guinan byl dobrý nápad. Škoda pak Sorana, který je napsaný až štrašlivě zlounsky; což asi půjde na scénář, protože mi přijde, že Dowell umí víc.
- Jsem spokojený s výběrem sekundárních záporných rolí - Lursa a B'Etor zde jsou konečně opět vykresleny jako závažný protivník, kterému se tedy nakonec podaří odbachnout vlajkou loď Flotily. Příjemné; S6 nebo 7, či kde to bylo, je zbytečně dehonestovala.
- Když už jsme u toho zbytečného dehonestování... VFX tým tohohle filmu byl evidentně enormně zručný. Ty záběry bitvy jsou nádherné! Tak proč provalena polovina záběrů na dravého ptáka je recyklát ze šestky? O penězích to nebylo, asi tedy čas, ale stejně..
- Idiocie Deanny stočit talíř po oddělení směrem k planetě, je fascinující! A samoúčelné. Avšak scéná pádu a přistání je na svoji dobu fantasticky vyrobená. Klidně i s třemi vykřičníky - !!! Takový Den nezávisloti, o dva roky později, nebo Armageddon o 4, měly efekty o řád horší.
- Picardovy vysněné děti jsou 4 nereální rozmazlenci z viktoriánské éry? What?? Přesto, že ta scéna není díky Guinan vyloženě špatná a výpravně je to na jedničku, tak tohle bylo děsivé a creepy. Yes, papa, Yes, mama.. Ugh!
- Celé rozmlouvání s Kirkem se mi líbí moc. Oba tam mají své žebříčky hodnot a nemůžu se rozhodnout, koho v tu chvíli mi je víc líto. Paradoxně to nejsložitější na napsání je tu předkládáno s neuvěřitelnou lehkostí.
- Chci tu chatu!
- Scénu s přistáním nebylo třeba recyklovat, ale tak tady se recykluje kde co, tak proč ne tohle.
- Dost zajímavá je vlastně nevýchodnost situace pro Sorana a zároveň i pro Picarda. Kdyby se Jean-Lucovi nepodařilo Sorana zastavit napodruhé, už by se mu to nejspíš nepodařilo, protože by Soran počítal s jeho snahou plány překazit. Na defacto časovku je to docela hezky promyšlené. (pokud nejde o dílo náhody, samozřejmě :) )
- Dle mého rozhodně nebylo nutné Kirka zabíjet, ale chápu to. Vyloženě samoúčelné to taky není.
- Samotný závěr filmu mám rád; dokonce ani Dat v něm není trapný. Taková milá rozlučka s lodí, i z Rikerovi strany, ne jen od Picarda. Decentní, nic slovutně velkolepého.
- A průlet tří lodí před kamerou ve správném poměru, jako dokonalá VFX tečka za technicky výborným filmem.

Děj 4/5, technická stránka 5/5, množství chyb 2/5, konzistence vůči sama sobě 5/5, konzistence vůči TNG 3/5, takže...

4/5
Mirak - 20. květen 2016 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Souhlas s s.s., Star Trek by se bez těch hnusnych nepadnoucich overalu klidně obešel. Mohli je teoreticky nechat treba pro crewmeny a NCOs.

Nejnovější   Novější 610 - 629 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o