Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 606 - 625 / 3132Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 21. květen 2016 20:02sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike:
scena Picard+Troi osvetlena sluncem a pak jeho vybuchem je kvalitativne taky super... no toto lze opakovat i v dalsich filmech, ale zase je tim Generations vyjimecny, takze mi vylozene nevadi, ze to neni nikde jinde obkopirovane (ale možna se pletu a nekde aspon naznak v ST bude, ma hodne epizod a ne vsechny si pamatuju)


pokud jde o krasnou astrometriku, meli ji pak imho dusledne opakovat vsude, kde to slo, zejmena ve VOY nebo v Nemesis, vzdyt preci maji simulator, mohli to pustit tam a jeste zdokonalit na 3D pohled tak, aby litali ty hvezdy a planety prostoru..

kapitan Pike - 21. květen 2016 17:28sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně se Generations hodně líbí a od zhlédnutí v roce 2010 ji považuji za nejlepší Star Trek film. Většinou souhlasím s Telemachovým hodnocením, napíšu jen pár připomínek.

- Generations je pro mě nejateističtější Star Trek. Možná to bude znít trochu přehnaně, ale Picard i Kirk odmítnou bezstarostný život v "ráji" a jdou raději řešit nějaké reálné problémy. Neříkám, že je to zamýšlené poselství, ale takhle to na mě působí.
- Přechod z TOS do TNG éry byl hodně výrazný, ty seriály jsou velmi odlišné, ale mně to naopak sedí. Líbí se mi, že Generations navazuje na seriál a nehraje si na něco jiného. Proto mám rád i Vzpouru.
- Podobné je to se Spinerovým (ne)herectvím. Dat nechápe humor? Jak by mohl, vždyť se v seriálu ptal na každý idiom nebo přísloví, které slyšel. Tak to využili a konečně udělali nějaký posun v té postavě, na to v TNG odvahu neměli a aspoň, že tady to dohnali.
- Explicitně musím zmínit sluncem osvětlený bar a astrometriku. To bylo nádherné a mrzí mě, že s Enterprise D nenatočili aspoň ještě jeden film. I efekty jsou super.
- Soran jako ultimátní bad guy mi naopak sedí, přece jen jsem se chvíli pohyboval v akademickém prostředí a vím, co se tam vyskytuje za pakáž.
- Asi jediné, co se mi na tom filmu nelíbí, je Picardův Nexus, jeho představy o ideální rodině jsou skutečně zkreslené (i když on se dětem celý život vyhýbal, takže toho o nich moc neví). To, že neukázali Guinan Nexus, se mi naopak líbí, její postava funguje částečně i proto, že je obestřena tajemstvím.

Filmu bych osobně dal plný počet bodů a v nejbližší době si ho určitě pustím. :-)
Telemachus Rhade - 21. květen 2016 16:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Námořní fregata z Generations:

- ...Se v reálu zove Lady Washington a jejím domovským přístavem je Vancouver, B.C.
- Krom ST7 hrála ještě britský "Interceptor" v Pirátech z Karibiku.
- ...Což dává mnohem větší smysl, protože je natřená v barvách British Royal Navy konce 18. století. Proto jsem se mylně domníval, že šlo HMS Enterprize, která právě má tyto signifikantní barvy.
- Nicméně plavidlo patří do US Navy; konkrétně vyplula 1. října 1787 z Bostonu a rozhodne ne v britských barvách :)
- A samozřejmě mají špatné uniformy :) (Úplně bych to neomlouval, protože to dohledatelné je celkem bez problémů.) Ty prezentované jsou, jak jsem psal, verze 1810 - 1815, tedy provázely tehdejší válku s Brity. Proč použili zrovna tyhle je jasné - jsou to asi zdaleka nejhezčí uniformy amerického námořnictva, co kdy měly.
- Ovšem klopy po vyklopení ven mají být i uvnitř modré - bílá je nesmysl - a různě zlatě lemované dle hodností. Podle té zlaté jsou v GEN všichni kapitáni ;)
- Rukávy jsou potom opět British Royal Navy, US uniformy takové rukávy nikdy neměly.
- A i boty jsou špatně. Bílé kalhoty mají jít přes černé boty, a to až ke kotníkům.
Mirak - 21. květen 2016 16:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Večer STIV, úplně moc se netěším.
Yakuzza - 21. květen 2016 16:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Seven: Good point :)
S.S.Enterprise - 21. květen 2016 14:15sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
dyt si tam jenom hrajou, co je v simulatoru je uplne jedno... v dnesnich PC hrách taky neni vse presne jako v minulosti
Seven - 21. květen 2016 13:21sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Pokud to teď vezmu jen na základě diskuze - když nebyl Pozemšťan o 200 let později schopný najít jasné vyobrazení uniforem/rozdílů, jak potom posádka Enterprise D má najít přesné informace k replikám uniforem 600 let později, když navíc mezitím byla třetí světová s poměrně velkou likvidací :D
Pozemstan - 21. květen 2016 00:35sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Tak to jsi dobrý. Přiznám se, že jsem hledal nějaká vyobrazení britských a amerických námořních uniforem z doby kolem roku 1800, ale nepodařilo se mi najít jasné rozdíly...
Telemachus Rhade - 20. květen 2016 23:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dělám průzkum ohledně té plachetnice a vypadá to, že nedokázali udržet správně ani uniformy historické. Celkem neodiskutovatelně jde US Navy uniformy verze 1810 - 1815, ale vyvedení je dělané pro potěchu oka běžného diváka, nikoli historikova :) Zkusím to nějak propátrat do detailu.
Seven - 20. květen 2016 17:23sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Nekonečnou párty s koksem a bisexuálníma orgiema.
Yakuzza - 20. květen 2016 17:20sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Stačí si Picardův Nexus srovnat s Kirkovým :) Škoda, že jsme neviděli, co tam měla třeba Guinan.
Pozemstan - 20. květen 2016 16:27sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: " HMS Enterprize je správně psáno se Z. Chyba. Minimálně Pickard by to dobře věděl ;)"

Jenže to plavidlo není HMS Enterprize, nýbrž USS Enterprise, možná jedna z těchto lodí... -) Je to jasně vidět na nápisu před kormidlem v čase kolem 17:47 (nahrávka z Fandy)...

Jinak celkem souhlasím, i když Dat mi nevadí (tady se ale někdy, byť vzhledem k ději logicky, chová divně). Picardův Nexus mi také připadá spíše děsivý, tam bych zůstat nechtěl... -)
Seven - 20. květen 2016 16:11sipka
ZAMĚŘIT
Seven
První shlédnutí si nepamatuji. Důkazem o divácké přitažlivosti tohoto filmu je, že jsem ho většinu zapomněla. Víceméně na něm za nejzajímavější považuji fotky Patricie Tallman v kostýmu Betor. Že zabili Picardovi rodinu jsem zjistila asi o deset let později z knížky, protože jsem si to nepamatovala.
S.S.Enterprise - 20. květen 2016 16:02sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
No.. možná sem divnej, ale Datův vtip o magnetické osobnosti mě při prvním shlédnutí rozesmál a to hodně.
S.S.Enterprise - 20. květen 2016 16:02sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek: s tou soškou si mě předběhl :)
S.S.Enterprise - 20. květen 2016 16:01sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:
Scénu s přistáním nebylo třeba recyklovat ... jakou recyklovanou scénu?

jinak se dá s vším souhlasit, jen jak tam kritizuješ to "Z" tak je to srandovní, když máš v tom příspěvku taky dost překlepů - ale čtivých a poutavých :D

Generations je jeden z těch pravých ST filmů, chybovost je řekněme na úrovni mnoha epizod VOY, takže se to ještě dá...

Ale když si ty chyby takto sepsal, tak si na jednu zapomněl: podle TNG vzácný a Picardem velmi ceněný artefakt z jeho kanclu nechali v troskách Ent-D a odletěli bez něho...

nejhorší část filmu jednoznačně Picarduv Nexus
Mvek - 20. květen 2016 15:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Chybí mi tu poznámka o Picardovi, který zahazuje tu sošku z (mám okno) epizody s odhalením původu humanoidních druhů v Galaxii. Byla tehdy označená za velmi cennou. Pochybuji ale, že by tu měl jen repliku.

Spinera v tomhle filmu, když má Dat emoční čip, taky nesnáším a to mi Dat nevadí (Lore ano).


Jsme si tou HMS Enterprize jistí? Já jen, že Wikipedia těch lodí uvádí hafo a u některých uvádí "also spelled Enterprize", u některých ne atd.
Ale i kdyby se tedy takto označovala na kýlu, podobá se některé z nich ta plachetnice ve filmu? Třeba to vůbec nemá být konkrétní historická loď, a název je právě schválně podle USS Enterprise.
Mirak - 20. květen 2016 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tenhle typ postavy je v Treku skoro vždycky nejpopulárnější: Spock, Holodoktor, Odo... Všechny tyhle postavy mají stejný základ.
Seven - 20. květen 2016 15:23sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade:
Brenta Spinera nemám rád dlouhodobě, neoblíbil jsem si ho nikdy a ve většině případů mi vadí i postava Data.

Datovu popularitu jsem nikdy nepochopila. Epizody typu Data's Day přeskakuji, jsou pro mě neuvěřitelně nudné. Největší zlo je ale pitvořící se Spiner na druhou ve všech epizodách s Lorem.
Yakuzza - 20. květen 2016 15:21sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: V pohodě, nebyl jsem si právě jistý :) Tak to je ta lepší varianta.

Nejnovější   Novější 606 - 625 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o