Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 578 - 597 / 3132Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 23. květen 2016 14:46sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
vsechny vady ST4 podle me vyvazuje originalost jeho pribehu, chci tim rict, ze zachrana velryb cestou zpet v case je dostatecne sileny namet pro sci-fi :)
Seven - 23. květen 2016 13:50sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Když jsou v Hollywoodu schopní tvrdit, že 27 let stará herečka je moc stará na to, aby hrála "stejně starou" manželku téměř čtyřicetiletému DiCapriovi...
Mirak - 23. květen 2016 13:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: Shatnerovi bylo 55, mne ten rozdíl přišel dost markantní.
Yakuzza - 23. květen 2016 13:14sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Dle Memory Alpha/Beta jen v knihách nebo komixech.

že by měla zajem o v tehle fázi už dost dedkoidniho Kirka.

No jí samotné bylo 38, což taky není úplně málo :)
Mirak - 23. květen 2016 13:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jo, Gillian je fajn, ale opět mi nesedlo, že ji vzali sebou.

Je ještě v nějaké trekové produkci zmíněná?

Btw. moc jsem jim nezral, že by měla zajem o v tehle fázi už dost dedkoidniho Kirka. Věk herců obecně byl pro mě v tehle taskarici opět problém.
Yakuzza - 23. květen 2016 12:41sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: Je vidět, že ti ten film nesednul a když čtu tvoje komentáře, docela to chápu. Sám bych asi až tak kritický nebyl, ale srdcovka to pro mě rozhodně není a s většinou poznámek musím souhlasit.

Podobnost se ST I mě popravdě nenapadla, ale to bude tím, že se tvářím, že ST I neexistuje :)

Jinak, když se nad tím zamyslím, nějak jsem vůbec z filmu neměl pocit, že by byla Země opravdu v nějakém reálném ohrožení, tohle se navodit prostě nějak nepovedlo. Asi to bude i tím, že jsou všichni v tom filmu pořád tak nějak vychlámaní.

Gillian je božím způsobem osmdesátková, btw Rain Robinson z Voyageru je její slušná kopie. Aneb "vemte mě s sebou, stejně tu nikoho nemám".

Při scéně v nemocnici jsem se přistihl, že se docela bavím :) Ale ta scéna na konci, jak všichni skáčou do vody, to je extrémní hrůza! :) Pokud by existoval nějaký seznam nejhorších scén z Treku, tahle by tam podle mě patřila.

Na té premise se mi ještě nelíbilo to, že nějaká wtf vypadající sonda se jenom tak zjevila u Země. Přijde mi dost divné, že si jí nikdo nevšiml dřív. A ne nutně jenom z Federace. No a pak už jsme v Treku nic podobného nikdy neviděli, klasika.
Seven - 23. květen 2016 10:34sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak: Je poměrně populární v komiksech, v novele Vulcan's Heart si vezme Spocka.
Telemachus Rhade - 23. květen 2016 10:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Btw. řeší tohle nějak knižní Trek?

Neřeší.
viz http://memory-beta.wikia.com/wiki/Saavik

Seven - 23. květen 2016 10:24sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Ja řekl můj známý o pohlavářích z Hollywoodu: "The problem is not that they think the viewers are stupid, the problem is that they themselves are genuinely stupid."

Myslím, že to mluví za vše.
Mirak - 23. květen 2016 10:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Seven: Já to četl a tahle varianta mne osobne přišla velmi cool (stokrát lepší, než Kirkuv deus ex machina synator).

Btw. řeší tohle nějak knižní Trek? Přijde mi to jako zajímavé téma.
Telemachus Rhade - 23. květen 2016 10:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven: Jo jo, profesionální práce. Proč já se divim, že dneska se na filmy sere, když to není vůbec nic nového ;)
Seven - 23. květen 2016 10:16sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak:
- Saavik a její cameo. No, je dobře, že nezmizela jak pára nad hrncem, ale nepochopil jsem, proč musela zůstat na Vulkánu. Nevěřím, že by si Flotila nevyžádala její přítomnost pro soudní líčení.

Musela jsem si to ověřit. Dle memory alpha v prvních verzích scénáře Saaviková zůstala na Vulkánu proto, že měla být těhotná se Spockem jako následek jeho Pon Farr na Genesis. Nakonec to vyškrtli a Saavik tam nechali bez vysvětlení.

Telemachus Rhade - 23. květen 2016 09:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Klingoni museli byt radne v loji, kdyz Federaci prochazeli takove veci jako Genesis a prave generalni pardon Kirka. Za to by pri normalni situaci nasledovala invaze. Coz me vede k myslence jak dlouho dopredu Nick Meyer promyslel celou situaci. Precijen je spoluautor scenare ctyrky..
Mirak - 23. květen 2016 08:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Kirk mi přišel stejně překvapenej jako zbytek a vzhledem k 5 předcházejícím slunickovym minutám pochybuju, že tvůrci tajně zamýšleli, že to vedel.

Aneb když je Federace schopna udelit během minuty generální pardon vůči tak zavaznym obviněním jako podněcování války s Klingony, tak určitě jde i nerict Kirkovi jaké lodi bude velet :)
Pozemstan - 23. květen 2016 00:34sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: "pořád to může být tak, že Kirk už o tom jako kapitán věděl a jen chtěl udělat ostatním členům posádky překvápko "

Ano, tak to chápu.

"me prisla nejhorsi ta animace blouzneni, ktere prozivali v timewarpu"

Uznávám, že to dnes může působit trochu divně, bílé postavy možná vypadají jako slabší, byť docela hladká, počítačová animace, ale nevím, jak to tehdy vytvořili. Na druhou stranu je to příjemný moment zamyšlení, odlišný od dnešních zběsilých filmů - a přitom scéna není nějak neúnosně dlouhá...

Mirak 267041: "Jinak to, že je to až vlezle okatá enviromentální agitka jsem zmínit zapomněl. Ty momenty, kdy scénář téměř doslova promlouvá k divákům byly trošičku na blinkání."

Tak ale připomínka zvěrstev, které lidstvo páchalo a páchá na relativně inteligentních kytovcích, není nějaká planá agitka, ale téměř povinnost, i když tam zazní z úst odbornice (ale citově zaujaté) nepravda o vyhubení modré velryby (plejtváka obrovského)...

Film byl tuším také oceněn za model keporkaka, který působil tak věrně, že vyvolal až obavy skutečných ochránců zvířat, zda se filmaři nepřiblížili k velrybám příliš... -)

Trochu mi vadí snad jen popisování jaderných reaktorů jako "toxických", i když to zase svým způsobem pravda je...
Seven - 22. květen 2016 22:36sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Já jsem náhodou tu debilní hudbu z nemocniční scény celkem vhodně zrecyklovala...
Mirak - 22. květen 2016 20:14sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
S.S.Enterprise:
me prisla nejhorsi ta animace blouzneni, ktere prozivali v timewarpu

Jo, tenhle psychadelickej bs už jsem radši vytěsnil z paměti, nedík :)
S.S.Enterprise - 22. květen 2016 19:17sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
na první shlédnutí je ST4 dobrej, ale jinak si ho pouštím asi tak stejne casto jako ST5, tzn. prakticky vůbec :D

me prisla nejhorsi ta animace blouzneni, ktere prozivali v timewarpu

pokud jde o odohaleni Ent-A, pořád to může být tak, že Kirk už o tom jako kapitán věděl a jen chtěl udělat ostatním členům posádky překvápko
Mirak - 22. květen 2016 14:33sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Badass sonda -> vše ničí -> ve skutečnosti je nepochopena, chce si jen hrát.

Kdyby to bylo v nějakých epizodách, tak se k tomu až tak negativně nevyjadřuju, ale ve filmové sérii mi to přijde podobné až až. A nezapomínejme na to, že v mnoha aspektech už samotný TMP působí jako remake epizody Changeling.

Jinak to, že je to až vlezle okatá enviromentální agitka jsem zmínit zapomněl. Ty momenty, kdy scénář téměř doslova promlouvá k divákům byly trošičku na blinkání.
Pozemstan - 22. květen 2016 14:12sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: ST IV mám hodně rád, asi je to stále můj neoblíbenější ST film, který kombinuje mnoho motivů. Vidíme v akci vedení Federace a Hvězdné flotily v existenčním ohrožení, vážné rozuzlení příběhu předchozích dvou filmů, střet hrdinů s jinou civilizací i vlastní minulostí/současností. Objevuje se, možná neoriginální, ale poměrně nenásilné, varování před vojenským a environmentálním ohrožením v kontrastu s budoucím řešením nabízeným světem ST, který ale automaticky ztráty (vyhynulé druhy) nenahradí (ano, šlo by namítnout, že genetika/klonování by to asi zvládla už skoro dnes, pokud se zachovají použitelné vzorky DNA). To vše je spojeno s lehkostí dobrého TOS-filmového humoru, možná někdy na hraně komedie, ale ještě v únosných mezích... Atraktivní je i samotné prostředí San Francisca...

Zdejší kritika je pro mě ale poměrně zajímavým pohledem "z druhé strany". Ano, uznávám, že tam některé nedostatky jsou, ale podle mě to často právě ten lehký humor (resp. z pohledu dějin ST dobrodružná povaha Kirka a jeho posádky) trochu omlouvá a hudba se k tomu také hodí... -)

Ta paralela s V'gerem se nabízí, ale podle mě tak výrazná není. V'ger, jak se ukáže, pochází ze Země, ale vyvinul se kontakty s jinými druhy, shromažďuje informace a tvoří databázi, je zahalen jakýmsi oblakem. Tady jde (alespoň soudě podle nějakých pokusů o srovnání velikostí, jinak snad rozměry uvedeny nejsou) také o velice masivní těleso, ale jasně ohraničené a zřejmě mimozemského původu, bez zcela jasných záměrů, ale zřejmě s úžeji vymezeným účelem navázání ztraceného kontaktu a případné odplaty těm, kdo jej zavinili (tady je snad jediná větší paralela - útok sondy proti lidem, kteří vyhubili velryby, podobný útoku V'gera proti "uhlíkovým jednotkám" jako domnělým parazitům na strojích a vrahům "Tvůrce"...)

Spolu s TMP jde vlastně snad o jediné ST filmy bez živého a relativně jasného "záporáka". To by pak také šlo vyčítat těm ostatním filmům podobnost Khana, Kruga, "Boha" či Syboka (ten však jasně záporný není), Čanga, Sorana, borgské královny, Ru'afa (ten podle mě není tak výrazná postava), Shinzona, Nerona či Khana 2... -)

Nejnovější   Novější 578 - 597 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o