Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 505 - 524 / 3132Starší   Nejstarší

Mvek - 23. říjen 2016 13:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
James Cawley mluví o USS Enterprise, ale taky o svém cameo v ST 2009

Neměl jsem tuchy, že se tam mihl. Podle internetů:
"With a clipboard by the turbolift after Spock comes back onto the bridge (having relinquished command). Just before they go after the Narada."
kapitan Pike - 01. říjen 2016 20:15sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
A ještě jedna poznámka. Předpokládá to zničení Bounty, což úplně jisté není (viz Operace Dýka) :-)
kapitan Pike - 01. říjen 2016 20:12sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
How Many Ships Get Destroyed In The Star Trek Movies

Samozřejmě nezahrnuje Beyond :-)
Lt.Shark - 27. srpen 2016 21:00sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
S.S.Enterprise: souhlas
S.S.Enterprise - 27. srpen 2016 13:35sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
joystick na můstku Ent-E (viz teď fórum fan graphics) ... nikdy se mi to tam nelíbilo a to jeho umístění je naprosto špatný - když už tam musí být, tak ho přeci musí mít rchle po ruce pilot a ne aby k němu musel někdo přibíhat a ještě ho ovládat ve stoje, když pak má celá ruka mnohem hrubší pohyby...
Zephram - 19. srpen 2016 16:50sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Jediné fórum, kde mám nepřečtené příspěvky :-).
S.S.Enterprise - 19. srpen 2016 14:53sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek: Popravde do ted sem mel tak nejak zazite, ze k Abramstreku je vhodnejsi to TITZ forum :D
Mvek - 19. srpen 2016 00:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Možná tu někteří ignorují spoilerové fórum, a vůbec je otázka, kdy se začít o ST Beyond bavit více tady... Každopádně ještě dodám k tomu, co jsem napsal vedle, že na premiéře dnes v Rožnově pod Radhoštěm nás bylo cca 20. Celkem mají čtyři projekce, tedy ještě pátek, sobota a neděle od osmi. Zvuk byl v takovém malém kině fajn, ale ano, hudba občas nebyla moc slyšet, přesto jsem rozvedené motivy hojně z jedničky poznal.
Mvek - 28. červenec 2016 09:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Lt.Shark: Jo, kdybych nebyl líný si je připravit, takhle jsem zneužíval Valerisovy:-D.

Tak ona ta čísla nemají být už u TNG, možná i tam by se hodila arabská čísla, protože jen ty staré filmy měly římská.
Yakuzza - 28. červenec 2016 09:34sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Nevadí. Ale proč arabské číslice, když do Nemesis byly římské?
Lt.Shark - 28. červenec 2016 09:07sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Mvek: Možná bys mohl v záhlaví i u těch abrams filmů přidat tři obrázky... :-)
Mvek - 28. červenec 2016 08:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevadí doufám nikomu, že do závorky k názvu filmů z Kevlin timeline píšu orientační čísla...
Jinak, ne že by to někoho asi moc zajímalo, ale tedy drobná aktualizace konce záhlaví.
Yakuzza - 27. červenec 2016 13:20sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Však já tomu rozumím, četl jsem to celé :)

Ještě bych dodal, že to zpomalení času se mi také líbilo, a to nevysvětlení se mi líbilo ještě víc :) Je to takový ten fantasy prvek, které se v Treku vyskytují velice ojediněle, o to víc (alespoň mě) vždycky potěší.
Telemachus Rhade - 26. červenec 2016 00:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Ona ta poznámka má ještě druhou část :)

Hele, Vzpoura je sice můj oblíbený film, ale vyjma poslední projekce jsem ji viděl naposledy v kuse někdy před cca sedmi až deseti lety, čili z mého pohledu nehnidopiším, ale spíš se na to dívám jinou optikou. Stejně jako na ten Voyager, který jsem neviděl 15 roků.
Yakuzza - 25. červenec 2016 23:18sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade:
Insurrection

Mají-li vaše oblíbené filmy zůstat bez kazu, nedívejte se na ně :)


Tak nějak bych asi okomentoval tvoje poznámky :) Připomíná mi to The Time Machine, na který jsem se díval pořád dokola, až jsem tam začal vidět krpy co dvě minuty. (Zajímavé je, že Trainspotting je film, který jsem viděl pravděpodobně nejvíckrát ze všech filmů a tam ten problém nemám.)

Na stranu druhou, je to kolikrát hledání hnid. Namátkou:
Neexistuje jediný důvod proč by měl být Dat převelen z vlajkové lodi na průzkum možností relokace obyvatelstva
Proč by neexistoval? Jeho vlastní přání třebas? Jasně že se nad tím nejspíš nikdo nezamýšlel, ale zas až tolik do očí bojící nesmysl to není, aby se to muselo až tak vypichovat.
S.S.Enterprise - 20. červenec 2016 21:25sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:
to vedení vedle warp jádra rozbili v FC, tak možná aspoň toto si teda dovolili udělat jinak no :)

jinak tvůj rozbor děje mi připomněl pocit, kterej sem měl těsně po shlédnutí filmu v kině... trapnost a pokurvený scény.. jako, že Dat může chip vypnout nebo ho odpojit mi nevadí, prostě na to za těch pár let přišli, jak to udělat... no na konci filmu mě nejvic vadilo, jak tam byl worf a so´na namačkaní a on hlásil že jim zbývá vzduch na 2 minuty... měl sem z toho pocit že si tam všichni hodně naprděli... jako tehdy sem se uplně lekl :D z dnešního pohledu je Insurrection dobrý TNG film, protože má správnou ST atmosféru, Nemesis ji už nemá :(

Taky souhlasím s tím, že kritizovat Abramse je nesmysl, protože chybi v jeho universu jsou na tom kvalitativne a inteligencne stejně :(
Telemachus Rhade - 20. červenec 2016 14:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Insurrection

Mají-li vaše oblíbené filmy zůstat bez kazu, nedívejte se na ně :)

- Po režijní stránce se Frakes zlepšil, ale tenhle film stejně režíruje střihač, takže je to asi i jedno. Příliš ostré nůžky hodně scén obírají o nějakou přirozenost. Okamžitě po skončení dialogu je prostřih někam jinam - často na loď. Hlavně v úvodu - ten je celý poskládaný strašně rychlým tempem. Nevím, proč musela být stopáž nutně 1:43, a ne třeba hodinu padesát.
- Pracovní název filmu byl Star Trek: Nemesis. Zvažovalo se pak i Prime Directive nebo Stardust :-)
- A stejně jako si nevěděli rady s názvem filmu, muselo existovat i hodně verzí scénáře, který se zřejmě přepisoval ještě během natáčení. Na poslední chvíli z filmu (naštěstí) vyštípali Quarka. Hláška, že ta jejich radiace je cennější než latinium, zůstala.
- Vadí mi, že scénář pracuje s totálně jiným publikem, než TOSka, a není ochoten si to přiznat. Respektive to, že není ochoten plně propadnout dětským divákům, je jedině dobře, ale stejně - ta míra vnášení dětských prvků do jinak solidního dramatu, je nesmyslně velká.
- VFX šly dole vodou. Jeden z mnoha společných rysů s pátým filmem. Santa Barbara Studios ze sebe asi vykřesala maximum na svou dobu, ale některé (ne všechny) vypadají otřesně. Převážně ty odehrávající se na orbitě planety. Zřejmě segment, kde se rozhodli ušetřit.
- Výprava zaslouží jedničku s hvězdičkou a potom pořádného lepana! Zatímco Ba'ku village, nové sekce ENT a !lokace! jsou hodně rozmáchlé a velkorysé, tak produkční lapsy to posílají do kopru. Nejdřív vychválím ty lokace - přestože je to kousek za LA, ty druhé kousek za SF, tak je to točené zjara a všechno je netradičně hodně svěží a zelené. A pak přijde scéna s přehradou. Upustí miliony galonů, hladina klesne alespoň o 15 metrů a ejhle - u mola, kde všichni stojí, je voda v naprosto stejné hladině jako předtím. Taky mi přijde podivné, aby maskovaní vědci nezanechávali stop, když ve vesnici není téměř nikde pevná dlažba. Občas je taky ve stráních vidět, že to údolí není zcela opuštěné :) Ale tady jsou aspoň vynaložené miliony vidět, ne jako posledně; možná je to tím, že tady už Braga netuneloval, ehm... nefiguroval.
- Interiér je ještě světlejší, než ve FC. Čímž získáváme plně použitelnou loď, ale TV dojem :)
- Za jednu věc jsem ale velice vděčný. Použili vesmír, který byl k dispozici. Konečně se nekonají žádné nové úpravy, nové uniformy, nové phasery, etc. Tohle přičítám k dobru Pillerovi. Jediná změna se týká strojovny, kde vedení plazmy už není zelené, ale bílé.
- Jiří Zlatník složil ucelenou a krásnou hudbu opět připomínající pátý film. U FC mě ten rozdíl mezi Jerrym a Joelem dost tahal za uši, tady je naštěstí už jenom Jerry. Zajímalo by mě, jestli to je tím, že Stargate už jela, nebo něčím jiným.

Tak, k ději...
- Neexistuje jediný důvod proč by měl být Dat převelen z vlajkové lodi na průzkum možností relokace obyvatelstva kdesi v Klach D'Kel Bracht. Přičemž mu ani neřekli pravý účel mise. Co tam sakra dělal? Řadovou telemetrii? Vždyť to je totální nesmysl! Ale úvodní scéna pěkná :)
- Opět kompletní humot kolem Data... Mně je to tak zoufale odporný! Nevím, proč jsem k tomu dříve byl tolerantní, nebo jsem to přehlížel.
- Celkově postava Data, pokud ji nějak zhodnotím, tak funguje pouze a jen jako rušivý element. Ve filmu, který aspiroval na to být prvotřídním dramatem, se najednou řeší, jak on moc chce být dítětem a jak je neustále potřeba si hrát. WTF is this shit? A když toto neřeší, tak se zpívá Pinafore a dělají laciné "vtípky" jako na úplném konci s tím Rikerem. Traspnost nad trapnots. Nemám rád ani herce, ani postavu.
- Když si odmyslím Data a budu se soustředit na film jako takový, tak tu konečně máme něco opravdu Trekového, řešícího varieté kontroverzních situací - ať už je to to nucené přesídlení, nebo hranice insubordinace, či špatné rozhodnutí Rady Federace - a pak je tam spousta interakce mezi posádkou. A konečně navázání na vztah Riker/Deanna. Ale zase - Těch lapsů z hlediska kontinuity tam není málo, např. "S vousy jsem tě nikdy nelíbala" atp. Nebo pověstný emoční čip, "který se plně integroval do neurální sítě a nemůže být odstaněn" > "nevzal si ho sebou" ;) Ale třeba je pravdy trochu na tom šprochu, že to Piller udělal Bragovi naschvál.A ono ani z hlediska logiky... Picardova věta "Přestěhují vás a vy si toho ani nevšimnete." je taková úsměvná. Já myslím, že by si všimli, kdyby jim zmizela přehrada :)
- Uvítal jsem znovuobjevení se Danielse a postavu Perim. Oba se měli objevit v Nemesis. Ale třeba se jim něco stalo během událostí na Tezwě, nepamatuju se.
The Mission! - Než se proflákne, o co jde, tak všichni mluví o misi. Tahle mise tohle, tamta mise tamto. A mluví takhle i Dougherty a Ru'afo, když jsou sami. Dougherty je celkově strašně schopná postava. Asi jako generál von Stauffenberg :)
- Všechny scény s Picardem jsou skvělé. (pokud v nich není i Dat)
- Všechny scény s Picardem a Anij jsou skvělé. (pokud v nich není i Dat)
- Tento film obsahuje skutečné lamy a digitální kolibříky. Což mi připomnělo, že jejich schopnost zastavovat plynutí času, je nesmírně zajímavá a nezasloužila si odbýt větou "No more questions." :)
- ENT-E je prostě nádherná loď a prostředí Klach D'Kel Brachtu dodalo "vesmírným" scénám na efektu.
- Kde se nachází hvězda, která osvětluje Ba'ku, je totální neznámou nejen mně :) Ale tak pokud je celý film v podstatě stavěný na efekt, těžko mu to vyčítat, že jo.
- Nechápu kolektor, který při simulovaném rozpuštění prstenců stejně nic nedělal a nebyl by schopný pobrat asi více než 5 % z celkového množství uvolněné látky. Ale v momentě, kdy se nad tím zamyslím, se prostě nabízí tisíc jiných otázek. Například proč Son'a nepobývali, třeba v turnusech, na druhé straně planety? Vůbec by nějakou potřebu řešit omlazování nepotřebovali.
- Ru'afovův výkřik byl nejpodivnější věcí filmu.
- Znovu tu bohužel platí JMS výrok o dětech ve sci-fi :-(

Na okraj: Sojef hrál McCormicka v seriálu Hardcastle & McCormick. Herec Hardcastla si zahrál v Treku o 5 let dřívě v DS9 Progress. Oba tak znovu spojuje nejen Trek, ale i tématika nucené relokace. V dabingu pak Sojefa mluví Jiří Hromada, pozdější TOS dabér McCoye.

Ten film má tolik nesporných pozitiv, že je stále můj oblíbený a podívám se na něj znovu rád. Ale už to není ten nekritický obdiv, který jsem vůči němu dlouhou dobu držel. Vyložených nesmyslů je tam fůra a jestli jsem si dříve myslel, že Nemesis dláždila cestu pro Abramse, tak teď jsem o tom přesvědčen už od FC, kde se poprvé projevila snaha studia o jakési experimentování, určení cesty a průnik mezi širší masy, který vedl právě k mělnění žánru ve prospěch dětského publika. Ale to není až tak chyba Vzpoury, jako hlavně TNG.

S těžkým srdcem - 4/5.
Mvek - 21. červen 2016 17:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo takováhle modrá, tak to by mě hledat nenapadlo:-), myslel jsem modrou tekutinu.
A vida, jak se to nakonec vysvětlilo.


Ale jinak Shatner a nové ST... Jako dřív obecně odmítal, ale pak byl zas ublížený, že v jedničce byl Nimoy a říkal, že když budou chtít, najdou si cestu, jak ho tam dostat.
Takže kdoví, jak to doopravdy bylo (a kdy co opravdu tvrdil, nebo s kým probíral).
S.S.Enterprise - 21. červen 2016 11:43sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
... ale že ste se v tom vodojemu snažili hledat paralelu s ST oceňuju :D
Yakuzza - 21. červen 2016 11:40sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ajo, komixy tak nějak neberu v potaz.

Nejnovější   Novější 505 - 524 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o