Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 467 - 486 / 3132Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 05. únor 2017 10:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Už je mi jasnější, proč se tak často neshodneme :) Přijde mi, že tě to tak nudilo, až sis určité části děje nespojil. Například Kirk a Spock rozhodně nejdou hledat Boha, ale když už jsou donuceni Sybokem letět tam, kam se dosud nikdo nevydal, tak v Kirkovi převládne vědecká i prostá zvědavost. A celou dobu byl tvrdým skeptikem.

Pětka je pro mě zásadní a geniální počin, byť se spoustou technických chyb, které jsem ale ochoten odpustit, když vím, jaký byl rozpočet. A film není úplně Shatnerovou vizí - na klíčový element, tj. souboj s kamennými lidmi, nedošlo. (naštěstí) Přesto byl Galaxy Questem zparodován ;)

Vytáhnout po 23 letech tajného bratra, o kterém nikdy nepadla ani zmínka je povrchní a hloupé.
TOSka měla 4 řady a doposavad 4 filmy. Nevím, proč by o tom od osoby, která o tom zjevně mluvit nechce, měla padat zmínka.

Že se Federace, Klingoni a Romulané společně starají o planetu mi přijde takové dost zvláštní.
S Klingony probíhají mírové rozhovory a v příštím filmu funguje romulanský velvyslanec skoro jako poradce prezidenta Federace. Planeta IMHO slouží jako neutrální půda - je to docela praktické.

Pozastavit se musím u romulanské velvyslankyně jménem Caithlin (!?) Dar.
Zajatá flotilní loď, zajatá obchodní loď, vtažení zajatců z Romulankých válek do Impéria, etc... Lidí nucených žít na romulanském území bylo dost. (Polovina z nich určitě nesla příjmení Styles :) )

Drtivou většinu dalších věcí vidím opačně, IMHO nemá smysl to rozepisovat všechno :)
Mirak - 05. únor 2017 00:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Star Trek V: The Final Frontier
- První film mi přišel zdlouhavý a nudný. Čtyřka se mi těžce netrefila do vkusu. Ale pětka je naprosto neskutečně strašný a koncentrovaný zlo.
- Zápletka s hledáním boha je sama o sobě dost problematická, velmi těžko se mi totiž dívá na McCoye a Spocka, kteří tu vedou filozofické debaty na téma "Existuje bůh?". Náboženství do Star Treku nepochybně patří, ale podle mě ne v této těžkopádné podobě. Pojem "hledání boha" má spirituální nádech, např. v podobě Standy Grosse, ale ne tak v STV - Kirk a spol. jdou doslova hledat boha.
- Sybok. No, Laurence Luckinbill ho hraje dobře, ale k čemu to je, když postava Syboka a celé její pozadí je fundamentálně strašné? Je to během pěti filmů už podruhé, kdy tvůrci pro potřeby děje uměle vytvořili rodinného příslušníka jedné z hlavních postav, jen aby ho potom zabili a hlavní postava mohla truchlit a divák s spolu ní. Vytáhnout po 23 letech tajného bratra, o kterém nikdy nepadla ani zmínka je povrchní a hloupé.
- Úvodní bonding scéna v Yosemitském NP je oproti předchozím filmům velmi slabá. Kirk leze bez zajištění po horách, aby si něco dokázal (zřejmě aby divák nezapomněl, že Kirk je i v 60 ultra macho), Spock lítá na směšných raketových botách. I ta interakce u ohníčku je jakási bez chemie. Kirk melancholicky mluví o tom, že ví, že umře sám (samozřejmě to řekne jen pro to, aby se tohle tvrzení dalo ještě vyždímat v samém závěru filmu), McCoy se Spockem hádá už jen ze setrvačnosti.
- Scény na Nimbusu III spíše připomínají Mad Maxe 3, než Star Trek. Že se Federace, Klingoni a Romulané společně starají o planetu mi přijde takové dost zvláštní. Ono to přirozeně nebylo moc do hloubky řešené, ale fakt mi to v rámci obecného Star Trek lore prostě vůbec nesedí. Celkově mi teda přišlo, že na Star Trek lore byla pětka oproti třeba dvojce nebo trojce dost chudá a mimo.
- Bylo taky zvláštní, že Kirk s McCoyem najednou v civilu nosí rifle a košile. Jasně, dá se argumentovat, že si to vzali speciálně na svůj camping trip, ale přišlo mi prostě divný, že to vypadalo jako dobový film z roku '89 a ne jako sci-fi.
- Ambasadoři na Nimbusu - federační velvyslanec byl zvláštní, klingonský ambsador byl ok, sice měl jen pár scén, ale byl velmi zapamatovatelný. Pozastavit se musím u romulanské velvyslankyně jménem Caithlin (!?) Dar. Není mi dost dobře jasné, proč romulanka vypadala a chovala se jako člověk, když TNG 1x26 The Neutral Zone běžela o celý rok dřív než STV a Romulany celkem jasně definovala. Nevím, kdo za to může, ale fakt bad job.
- Rádoby sexy tanec skoro důchodkyně Uhury je něco, co jsem třeba vidět nepotřeboval. Jinak její vztah se Scottym už nemůže být víc na sílu.
- Líbilo se mi, že tam byl raketoplán Galileo, ale tenhle hezký moment netrval dlouho, musel jsem se fakt smát jak tam donesli ty schůdky :)
- Žil jsem v domnění, že Great Barrier je stejný úkaz, který jsme viděli v Where No Man Has Gone Before a dalších, ale tam to byla "Galactic Barrier". No, ok. Stejně jsou to podle mě jedny z nejdivnějších věcí, který do TOSky nacpali.
- Jinak teda efekty, výprava i masky jsou dost hrozný a řekl bych, že i na tehdejší dobu. Ta božská entita snad hůř vypadat nemohla. Samozřejmě tomu moc nepomáhá ani Shatnerova nudná režie. On to vlastně Shat dokázal zmastit na třech frontách: Režie, herectví a zápletka.
- Samotného mě po projekci překvapilo, že měl film 1h 46min, přišlo, že se tam v podstatě nic moc nestalo.
- Rád bych třeba něco pochválil, ale fakt nemám co. Vůbec nevím, proč tenhle film dostal zelenou a proč se nedrželi stylu druhého a třetího filmu :/ 7 nominací na Zlatou malinu a z toho 3 výhry? Well deserved, well deserved indeed.
- Jinak ve filmu je scéna, kdy jde Scotty po chodbě, praští se o trám do hlavy a spadne na záda. To poměrně hezky shrnuje celý film.

0,5/5
S.S.Enterprise - 04. leden 2017 17:18sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
je to vybuchujici praxis mimochodem :)
Mvek - 03. leden 2017 22:02sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jj.
S.S.Enterprise - 03. leden 2017 21:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ten vpravo je nádhernej
Pozemstan - 03. leden 2017 00:29sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Zajímavé a docela výstižné motivy...
Telemachus Rhade - 03. leden 2017 00:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Původní návrhy plakátů pro Neobjevenou zemi...

imagebam.com imagebam.com
Seven - 21. prosinec 2016 14:28sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade 277515: Ale bacha, abys z toho nechytnul taipana.
Zephram - 15. prosinec 2016 15:41sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
:-))
Telemachus Rhade - 15. prosinec 2016 14:36sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Znám jeden dabing Nemesis, který jsem viděl už nesčetněkrát ;)
Seven - 15. prosinec 2016 14:25sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Myslím, že Nemesis jsme dostatečně oslavili jejím promítáním bez zvuku.
Zephram - 13. prosinec 2016 23:19sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
To je let...
Telemachus Rhade - 13. prosinec 2016 15:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ale jinak teda téměř na den přesně. Koukali jsme na to u Rathenna z kinoripu a jedno OMG střídalo druhé :)
Telemachus Rhade - 13. prosinec 2016 15:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak na tuhle oslavu nedorazím ;)
kapitan Pike - 13. prosinec 2016 14:44sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
A dneska pro změnu 14 let od Nemesis :-)
kapitan Pike - 12. prosinec 2016 19:39sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Pro mě konkrétně tedy 13,4 :-)
Telemachus Rhade - 12. prosinec 2016 19:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pro mě zatím jen 17,6 :)
S.S.Enterprise - 12. prosinec 2016 18:51sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
hmm, to je dlouho no
kapitan Pike - 11. prosinec 2016 15:11sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Dnes je to 18 let od premiéry Insurrection.
Telemachus Rhade - 10. prosinec 2016 11:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan: Ano, samozřejmě ;)

Nejnovější   Novější 467 - 486 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o