Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 463 - 482 / 3132Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 05. únor 2017 11:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
OMG, jdu se radši opít :)
Mirak - 05. únor 2017 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já jsem měl pocit, že tady k ní mají lidi třeba z nějakého důvodu vřelý vztah, ale že by ji někdo označil za geniální?

Geniální mi teď oproti pětce přijde ST2009 :)
Telemachus Rhade - 05. únor 2017 11:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
To, že zrovna ty označíš pětku za geniální počin mě sice velmi pobavilo, ale vlastně vůbec nepřekapilo :)

Zajímavé, že sis toho za celou dobu existence StarNETu nevšiml. Pětku tu vychvaluji pravidelně. A mě zase nepřekvapilo, že ji hážeš do odpadu ;)
Mirak - 05. únor 2017 11:24sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:
Přijde mi, že tě to tak nudilo, až sis určité části děje nespojil.

Tak to ti přijde fakt špatně. Samozřejmě vnímám, že Sybok tuhle píčovinu vytasil až mnohem později, ale když se na premisu filmu zpětně podívám, tak je to prostě o tom, že Sybok jde hledat boha (s nevědomou pomocí Kirka). O Kirkovi a spol. jsem psal proto, že to jsou hlavní postavy a ST filmy jsou holt o nich. Ono mi úplně stačí, že v boha tu věří McCoy.

To, že zrovna ty označíš pětku za geniální počin mě sice velmi pobavilo, ale vlastně vůbec nepřekapilo :)

O Spockově minulosti a Sarekovi už tam toho bylo tolik, že byť se to může někdo snažit okecávat a vysvětlovat jak chce, tak to, že se tam ztracený bratr najednou zjeví (a hned umře) prostě působí blbě a je to jak z playlistu random soap opery.

Říkám, nějak extra problémy s politickým rozložením Nimbusu III nemám, ale celá ta planeta mi přišla úplně divná.

Tak čtu, že v novelizaci byla z jedné čtvrtiny člověk, což dává smysl, novelizace většinou hasí chyby v kontinuitě zdroje :)
Telemachus Rhade - 05. únor 2017 10:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Už je mi jasnější, proč se tak často neshodneme :) Přijde mi, že tě to tak nudilo, až sis určité části děje nespojil. Například Kirk a Spock rozhodně nejdou hledat Boha, ale když už jsou donuceni Sybokem letět tam, kam se dosud nikdo nevydal, tak v Kirkovi převládne vědecká i prostá zvědavost. A celou dobu byl tvrdým skeptikem.

Pětka je pro mě zásadní a geniální počin, byť se spoustou technických chyb, které jsem ale ochoten odpustit, když vím, jaký byl rozpočet. A film není úplně Shatnerovou vizí - na klíčový element, tj. souboj s kamennými lidmi, nedošlo. (naštěstí) Přesto byl Galaxy Questem zparodován ;)

Vytáhnout po 23 letech tajného bratra, o kterém nikdy nepadla ani zmínka je povrchní a hloupé.
TOSka měla 4 řady a doposavad 4 filmy. Nevím, proč by o tom od osoby, která o tom zjevně mluvit nechce, měla padat zmínka.

Že se Federace, Klingoni a Romulané společně starají o planetu mi přijde takové dost zvláštní.
S Klingony probíhají mírové rozhovory a v příštím filmu funguje romulanský velvyslanec skoro jako poradce prezidenta Federace. Planeta IMHO slouží jako neutrální půda - je to docela praktické.

Pozastavit se musím u romulanské velvyslankyně jménem Caithlin (!?) Dar.
Zajatá flotilní loď, zajatá obchodní loď, vtažení zajatců z Romulankých válek do Impéria, etc... Lidí nucených žít na romulanském území bylo dost. (Polovina z nich určitě nesla příjmení Styles :) )

Drtivou většinu dalších věcí vidím opačně, IMHO nemá smysl to rozepisovat všechno :)
Mirak - 05. únor 2017 00:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Star Trek V: The Final Frontier
- První film mi přišel zdlouhavý a nudný. Čtyřka se mi těžce netrefila do vkusu. Ale pětka je naprosto neskutečně strašný a koncentrovaný zlo.
- Zápletka s hledáním boha je sama o sobě dost problematická, velmi těžko se mi totiž dívá na McCoye a Spocka, kteří tu vedou filozofické debaty na téma "Existuje bůh?". Náboženství do Star Treku nepochybně patří, ale podle mě ne v této těžkopádné podobě. Pojem "hledání boha" má spirituální nádech, např. v podobě Standy Grosse, ale ne tak v STV - Kirk a spol. jdou doslova hledat boha.
- Sybok. No, Laurence Luckinbill ho hraje dobře, ale k čemu to je, když postava Syboka a celé její pozadí je fundamentálně strašné? Je to během pěti filmů už podruhé, kdy tvůrci pro potřeby děje uměle vytvořili rodinného příslušníka jedné z hlavních postav, jen aby ho potom zabili a hlavní postava mohla truchlit a divák s spolu ní. Vytáhnout po 23 letech tajného bratra, o kterém nikdy nepadla ani zmínka je povrchní a hloupé.
- Úvodní bonding scéna v Yosemitském NP je oproti předchozím filmům velmi slabá. Kirk leze bez zajištění po horách, aby si něco dokázal (zřejmě aby divák nezapomněl, že Kirk je i v 60 ultra macho), Spock lítá na směšných raketových botách. I ta interakce u ohníčku je jakási bez chemie. Kirk melancholicky mluví o tom, že ví, že umře sám (samozřejmě to řekne jen pro to, aby se tohle tvrzení dalo ještě vyždímat v samém závěru filmu), McCoy se Spockem hádá už jen ze setrvačnosti.
- Scény na Nimbusu III spíše připomínají Mad Maxe 3, než Star Trek. Že se Federace, Klingoni a Romulané společně starají o planetu mi přijde takové dost zvláštní. Ono to přirozeně nebylo moc do hloubky řešené, ale fakt mi to v rámci obecného Star Trek lore prostě vůbec nesedí. Celkově mi teda přišlo, že na Star Trek lore byla pětka oproti třeba dvojce nebo trojce dost chudá a mimo.
- Bylo taky zvláštní, že Kirk s McCoyem najednou v civilu nosí rifle a košile. Jasně, dá se argumentovat, že si to vzali speciálně na svůj camping trip, ale přišlo mi prostě divný, že to vypadalo jako dobový film z roku '89 a ne jako sci-fi.
- Ambasadoři na Nimbusu - federační velvyslanec byl zvláštní, klingonský ambsador byl ok, sice měl jen pár scén, ale byl velmi zapamatovatelný. Pozastavit se musím u romulanské velvyslankyně jménem Caithlin (!?) Dar. Není mi dost dobře jasné, proč romulanka vypadala a chovala se jako člověk, když TNG 1x26 The Neutral Zone běžela o celý rok dřív než STV a Romulany celkem jasně definovala. Nevím, kdo za to může, ale fakt bad job.
- Rádoby sexy tanec skoro důchodkyně Uhury je něco, co jsem třeba vidět nepotřeboval. Jinak její vztah se Scottym už nemůže být víc na sílu.
- Líbilo se mi, že tam byl raketoplán Galileo, ale tenhle hezký moment netrval dlouho, musel jsem se fakt smát jak tam donesli ty schůdky :)
- Žil jsem v domnění, že Great Barrier je stejný úkaz, který jsme viděli v Where No Man Has Gone Before a dalších, ale tam to byla "Galactic Barrier". No, ok. Stejně jsou to podle mě jedny z nejdivnějších věcí, který do TOSky nacpali.
- Jinak teda efekty, výprava i masky jsou dost hrozný a řekl bych, že i na tehdejší dobu. Ta božská entita snad hůř vypadat nemohla. Samozřejmě tomu moc nepomáhá ani Shatnerova nudná režie. On to vlastně Shat dokázal zmastit na třech frontách: Režie, herectví a zápletka.
- Samotného mě po projekci překvapilo, že měl film 1h 46min, přišlo, že se tam v podstatě nic moc nestalo.
- Rád bych třeba něco pochválil, ale fakt nemám co. Vůbec nevím, proč tenhle film dostal zelenou a proč se nedrželi stylu druhého a třetího filmu :/ 7 nominací na Zlatou malinu a z toho 3 výhry? Well deserved, well deserved indeed.
- Jinak ve filmu je scéna, kdy jde Scotty po chodbě, praští se o trám do hlavy a spadne na záda. To poměrně hezky shrnuje celý film.

0,5/5
S.S.Enterprise - 04. leden 2017 17:18sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
je to vybuchujici praxis mimochodem :)
Mvek - 03. leden 2017 22:02sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jj.
S.S.Enterprise - 03. leden 2017 21:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ten vpravo je nádhernej
Pozemstan - 03. leden 2017 00:29sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Zajímavé a docela výstižné motivy...
Telemachus Rhade - 03. leden 2017 00:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Původní návrhy plakátů pro Neobjevenou zemi...

imagebam.com imagebam.com
Seven - 21. prosinec 2016 14:28sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade 277515: Ale bacha, abys z toho nechytnul taipana.
Zephram - 15. prosinec 2016 15:41sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
:-))
Telemachus Rhade - 15. prosinec 2016 14:36sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Znám jeden dabing Nemesis, který jsem viděl už nesčetněkrát ;)
Seven - 15. prosinec 2016 14:25sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Myslím, že Nemesis jsme dostatečně oslavili jejím promítáním bez zvuku.
Zephram - 13. prosinec 2016 23:19sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
To je let...
Telemachus Rhade - 13. prosinec 2016 15:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ale jinak teda téměř na den přesně. Koukali jsme na to u Rathenna z kinoripu a jedno OMG střídalo druhé :)
Telemachus Rhade - 13. prosinec 2016 15:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak na tuhle oslavu nedorazím ;)
kapitan Pike - 13. prosinec 2016 14:44sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
A dneska pro změnu 14 let od Nemesis :-)
kapitan Pike - 12. prosinec 2016 19:39sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Pro mě konkrétně tedy 13,4 :-)

Nejnovější   Novější 463 - 482 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o