Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3123
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 370 - 389 / 3123Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 28. duben 2017 17:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Blecht, to je šeredný.
Mirak - 28. duben 2017 17:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Taky slušnej hnus.
Seven - 28. duben 2017 16:47sipka
ZAMĚŘIT
Seven
kapitan Pike: U Generations je jako důvod udáváno, že na poslední chvíli se rozhodlo, že místo uniforem původně ušitých pro film

se použijí uniformy z DS9/VOY. Ne, že by na ně nebyli peníze, ale nebyl čas je ušít.
kapitan Pike - 28. duben 2017 14:59sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mě docela fascinuje, že při milionových rozpočtech na ty filmy nebyli schopni nechat ušít uniformy pro herce na míru. V Generations je to více vidět na filmových uniformách, jak nedávno poznamenal i TR.
Seven - 28. duben 2017 14:53sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Tak třeba by jí ta uniforma sedla, kdyby jí Berman nenutil nosit podprsenku v který měla o tři čísla větší kozy.

Jinak pro pobavení DS uniformy v Generations jsou skutečně DS/Voy uniformy - Stewart, Frakes, Spiner a Burton je měli půjčené od Brookse, Meaneyeho, McNeilla a Wanga.
kapitan Pike - 25. duben 2017 15:06sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade:
Ta mimojiné rozhodla o změně designu Trillů.

O tom mluvila na obou setkáních s fanoušky. Faktem je, že v té masce vypadala dost hrozně a tady tu změnu na úkor kontinuity docela chápu. Na druhou stranu je to hrozně schizofrenní - rozhodli se využít už známý druh z TNG, ale naprosto změnili jeho vzhled. Mohli jednoduše přijít s tím, že jde o nový druh, to by sice taky skřípalo, ale po stránce kontinuity by to bylo mnohem více košer.
Telemachus Rhade - 25. duben 2017 13:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Naprostý souhlas. Tady měli zůstat jen TNG uniformy; ale na druhou stranu šlo o fázi přípravy na Voyager, čili chápu Bragu, že svou úchylku na DS uniformy musel promítnout i sem a vymanit je ze šuplíku "staniční". DS9 samotný tohle pravidlo naštěstí vždycky dodržel.

který neměli vůbec vzniknout
Neměly. O jejich nasazení rozhodla až kostýmní zkouška Terry Farrell. Ta mimojiné rozhodla o změně designu Trillů. Obojí bylo relativně nepřijatelné - zkusím dohledat foto. Že ji TNG uniforma neseděla, je jasně vidět v Emissary, kde v ní přiletěla.

DS9 uniformy jsou původně kadetské, viz TNG "Allegiance".
S.S.Enterprise - 25. duben 2017 12:40sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
jediný, co je v tom filmu designově špatně jsou DS9 uniformy, který neměli vůbec vzniknout a když už vznikly, tak si je teda měli nechat jen na té stanici a necpat je na hvězdný lodě...
kapitan Pike - 24. duben 2017 14:42sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise:
líbí se mi dokonce nepatrně víc než úvodní bitva v Prvním kontaktu

Mně se ta bitva (a Generations obecně) hrozně líbí i díky Enterprise D. Ten design je fakt geniální a až ve filmovém zpracování pořádně vynikl.
S.S.Enterprise - 24. duben 2017 14:26sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Já mám Generations moc rád do doby, než se Picard zjeví na kolotoči..., Lursa a Betor v zákulisí a pak vesmirná bitva s nimi je super... líbí se mi dokonce nepatrně víc než úvodní bitva v Prvním kontaktu nebo ST2009 a tedy vlastně víc než jakákoli jiná bitva ve filmových ST...
tz - 23. duben 2017 16:42sipka
ZAMĚŘIT
tz
Telemachus Rhade:"Soudě podle poznámek ostatních, nepatří Generations zrovna mezi odkoukávané filmy."

Já ho například viděl mnohokrát - byla to jedna z mých prvních originál VHS :-D A osobně se mi úvodní scéna s Kirkem a Ent.B snad líbí víc než zbytek filmu (o openingu s plující láhví nemluvě). Pokud jde o hudbu, tu mám taky rád a když tak o tom uvažuji, soundtrack jsem slyšel už víckrát, než třeba k TMP a TWOK. Ale pořád ne tolikrát jako k devítce.

S.S.Enterprise - 23. duben 2017 15:34sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Za mě je Generations nejlepší v originále a z dabingu z nostalgie uznávám jen ten první HCE.
leena - 23. duben 2017 09:51sipka
ZAMĚŘIT
leena
Telemachus Rhade: ta prvni veta fakt pobavila :))
Mvek - 22. duben 2017 23:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Film nakoukaný mám málo, ale hudbu jsem poslouchal docela často a splývalo mi to se seriálem. Není to asi vysloveně špatně, ale z toho to přirovnání.
Mvek - 22. duben 2017 23:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Spokojenější asi nebudeš, když ti řeknu, že většina z nich měla jít do Českého znění, co?:-)
kapitan Pike - 22. duben 2017 23:28sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já už se v té diskusi tady trochu ztrácím. :-) Na BorgDogových komentářích něco je, ale nepřijde mi to jako jediné možné vysvětlení toho fenoménu a navíc podobným drobnohledem by se dalo shodit cokoli z Treku :-)

Pro mě je Generations nejoblíbenější Trek film. Úvahy o tom, co je film a co prodloužená episoda, mi taky připadají docela subjektivní. Souhlasím třeba s Telemachem v tom, že výprava na Zemi je velmi odbytá. Na druhou stranu procházka po trupu Enterprise je nad rámec běžné episody. On byl pokrok už v použití skafandrů, ty však byly ve Voyageru recyklovány, takže se tím ten prvek sám od sebe degradoval. Devítka má blízko ke klasické TNG episodě, ale to považuji za plus a díky tomu mám ten film rád. Nemesis není konzistentní se zbytkem TNG, ale jako samostatný sci-fi film taky neobstojí, takže z obou stran palec dolů.
Pozemstan - 22. duben 2017 22:52sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Tak na některé ty "překlady" se už moc (kromě zdviženého obočí) reagovat nedalo. A třeba u "Dáš si šálek čaje Earl Grey?" mi zase nebylo jasné, zda je pochvala češtiny míněna ironicky. Jasně, "šálek" je v češtině v takové otázce trochu navíc...

Silnice v poušti vypadají na daném záběru s rozmazaným pozadím i třeba jako geologické zlomy či vyschlá řečiště. Také se může klidně jednat o opuštěnou infrastrukturu něčích těžařů apod. -)
BorgDog - 22. duben 2017 22:37sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade:
Zajímavé je, že jsem nikdy nad GEN nepřemýšlel jako nad časovkou.

Podle mě je to naprosto klasická časovka, jen zabalená do jiného (poměrně pěkně originálního) obalu.
Telemachus Rhade - 22. duben 2017 22:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak, všechny mé posty svorně odignorovány, ego chcípe hlady :)

No, soudě podle poznámek ostatních, nepatří Generations zrovna mezi odkoukávané filmy. Možná odtud ty domněnky, že působí televizně. Zmíním se jenom k hudbě - McCarthy zde překonal sám sebe a stvořil nadčasové dílo, které si vždy rád poslechnu znovu. A líbí se mi to více, než melodicky docela prostý First Contact otce a syna Goldsmithových.

Zajímavé je, že jsem nikdy nad GEN nepřemýšlel jako nad časovkou.
Pozemstan - 22. duben 2017 12:18sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Ano, hovoří s ním o Nexu a sebe popisuje jako "echo" osoby, kterou znal. Upozorňuje ho také na přítomnost Kirka a to, že z jeho subjektivního pohledu do Nexu také právě přišel.

Tady je od času 3:30 většina jejich rozmluvy (ke konci dochází na upozornění na Kirka). Když ji Picard žádá o pomoc, říká, že se sama nemůže "vrátit", protože už venku jednou je, ale nabízí právě Kirka...

Nejnovější   Novější 370 - 389 / 3123Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o