Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3123
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 305 - 324 / 3123Starší   Nejstarší

Pozemstan - 03. říjen 2017 18:30sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
kapitan Pike: Ano, to mě také napadlo, ale třeba jen pro vytvoření a ovládání Scimitaru potřebovali rozličné další schopnosti (vím, v dolech jsou také různí technici, ale asi zaměřeni přece jen trochu jinak), i když mohli využívat i romulany a přístup k jejich výzkumu...
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 18:29sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ale v té ENT Remani přístup k lodím mít ještě nemuseli
kapitan Pike - 03. říjen 2017 18:24sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Pozemstan 290595:
otázkou je, jak se z otroků v dolech stali kvalifikovaní piloti hvězdných lodí

Nemuselo jít jen o souboje ve vesmíru, v DS9 byly zmíněny i jednou i přímo zobrazeny souboje pěchoty na povrchu planety, asteroidy apod. Je to zmíněno i v nejnovější česky vydané Star Trek knize.
Pozemstan - 03. říjen 2017 18:16sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
I když tedy rémané se zbraněmi jsou pak/už vidět na Romulu i v ENT, coby ochranka nějakého vlivného senátora či admirála. Nemuselo ale jít o běžnou záležitost.
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 18:10sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan:

no ano, presne tak..

a nedávno byla někde k dispozici videoprezentace strucne historie ST univerza, která obsahovala i popis událostí romulanskych válek a bylo tam uvedeno, že ROmulani hráli při svých utocích (tuším v preTOS období) vabank a využivali všechny dostupné lodě aniž by si ponechali jakoukoli zálohu... pokud se neponaučili a v případě měňavců postupovali stejně, podpořilo by to onu možnost vzestupu Rémanů..
Pozemstan - 03. říjen 2017 17:59sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: Ano, podobná kritika - a myslím, že se před lety objevovala hojně i ve zdejších diskusích - se objevila i např. v Johansonově recenzi Disvovery. On se diví i samotné existenci Rémanů:

"Nemesis přivedla na svět novou rasu Remany, žijící na sesterské planetě Romulu, o kterých doteď nikdo neslyšel a to přes to, že už v TNG se na Romulus létalo takřka na dovolenou."

Ale to je možná až přehnané tvrzení. Samotný Romulus byl myslím vidět párkrát a lidé z Federace se tam jen tak nedostali (kromě např. Picardovy tajné mise). Vždyť v tom období snad na rozdíl od TOSkových filmů, kde má v ST VI romulanský velvyslanec dokonce přístup do kanceláře prezidenta Federace na tajné vojenské jednání, neexistovaly ani diplomatické vztahy s UFP.

Na planetu Zakladatelů ale, jestli se nemýlím, útočila za Romulany pouze tajná flotila Tal Shiaru, podobně jako na kardasijské straně lodě Obsidiánového řádu. I tak to ale jisté oslabení znamenat muselo. Navíc právě oslabení Tal Shiaru mohlo znamenat oslabení schopnosti Impéria včas odhalit Rémanské plány... Příčinou rozmachu Rémanů ale mohla být válečná zátěž obecně.

V Nemesis myslím také zmiňují, že si Shinzon a Rémané získali renomé ve válce s Dominionem. Romulané mohli být tak zoufalí, že do bojů zapojili i někdejší otroky (resp. mohlo jít i o taktiku - "kanonenfutter", obětování těch nejvíce postradatelných v první linii)... Jenže Rémané se zjevně více než osvědčili (otázkou je, jak se z otroků v dolech stali kvalifikovaní piloti hvězdných lodí). Každopádně, jak dostali do rukou zbraně, zjevně ovládli Rémus a začali v rámci říše mocenskou expanzi.

Johanson zpochybňuje i postavení Shinzona, když ho líčí jako "odpad v rámci otroků (Remanů)". Jenže to, že by v rámci vnitřní hierarchie mezi otroky musel být nutně v nevýhodě (i když něco takového myslím říká ve filmu i sám), není úplně jisté. Přece jen měl genetické předpoklady pro Picardovy schopnosti a zjevně si získal mezi otroky vlivného ochránce - svého budoucího místokrále...
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 17:23sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Někde na netech jsem narazil na kritiku filmu Nemesis, že pokazil co mohl. Jedna z kritizovaných věcí tam bylo objevení nové rasy Rémanů, kteří prakticky zázračně dokázali ovládnout říši. Nevím, jak je to vysvětleno v knihách, ale napadlo mě, že to mohlo být dáno oslabením imperia porážkou jeho flotily u domovské planety měňavců v polovině 3.sezony DS9.
BorgDog - 22. září 2017 14:33sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Velice hezký! :-D
Seven - 22. září 2017 13:55sipka
ZAMĚŘIT
Seven
MickTheMage: Hezky :D
Pozemstan - 21. září 2017 12:46sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
MickTheMage: Tedy, to by byl fascinující nápad! -)
Telemachus Rhade - 21. září 2017 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
:-)
MickTheMage - 21. září 2017 11:25sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Sabotage, Faith of the Heart je ta spravna volba! ;-)
S.S.Enterprise - 15. září 2017 13:42sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
jo vidím: http://ds9.trekcore.com/gallery/albums/5x06hd/trialsandtribbleationshd0192.jpg

všechny screenshoty s05e06
Telemachus Rhade - 15. září 2017 13:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Je to 5x06: Trials and Tribble-ations. A nebyl to remaster, nýbrž upscale z DVD. Na remaster do HD je potřeba vyrenderovat efektové scény znovu a hlavně fyzicky vyčistit a nascanovat negativ. Tato epizoda je přesně jeden z těch případů, proč se do toho nikomu nechce.
kapitan Pike - 15. září 2017 13:33sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise: Má to normální DS9 znělku. Byly tam pěkné záběry na starou Enterprise, ale dneska už stejně máme remaster.
S.S.Enterprise - 15. září 2017 13:31sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek:
Tu triblí epizodu z 6. řady sem nikdy neviděl... je v HD i se zěnlkou? se divím, že ta znělka není nikde na YT... zkusím pohledat
Mvek - 14. září 2017 21:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: V HD je ještě tribblí epizoda z 6. řady DS9 a pak pár záběrů z bitvy s Dominionem.
Telemachus Rhade - 14. září 2017 20:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
a nebo záběry DS9 z TNG Bithright

Jeden tam je. A pak ještě ty dvě efektové scény, co se ukázkově vyrenderovali do 1080p.
S.S.Enterprise - 14. září 2017 20:45sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
a mohli tam využít i záběry z toho fan 4K voygaer intra a nebo záběry DS9 z TNG Bithright
S.S.Enterprise - 14. září 2017 20:45sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
v tom videu je dobře vidět jak je TOSka děsně zastaralá

Nejnovější   Novější 305 - 324 / 3123Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o