Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3123
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 292 - 311 / 3123Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 17. listopad 2017 10:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Star Trek - Starfleet Academy (The Movie) (1997)
Seven - 15. listopad 2017 15:45sipka
ZAMĚŘIT
Seven
To je hudba, která se nehodí nikdy k ničemu.
S.S.Enterprise - 15. listopad 2017 14:43sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
jo ta hudba se mi k ST nehodí, sem to hned vypl :D
Mvek - 15. listopad 2017 10:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
tz: Technicky/vizuálně určitě. Jinak neumím zhodnotit, není to můj šálek kávy.
tz - 15. listopad 2017 00:49sipka
ZAMĚŘIT
tz
Tohle není špatný - https://www.youtube.com/watch?v=J7rhA7_7cmE
Telemachus Rhade - 30. říjen 2017 13:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: V TNG platí, že kdo chce hodnost komandéra, musí složit velitelské zkoušky. Což je právě to, co dělala Deanna. V 7. řadě potom byly na lodi komandéři 3 - Riker, Deanna a Beverly.

Specializace určitě mají různé, ale uniforma je nezohledňuje. Což je škoda. Proto mám tak rád červené kabáty.

Pozemstan: Vycházíme přímo z instrukcí a manuálu Roberta Fletchera s přihlédnutím k rozšíření od Nila Rodise-Jamera.

Ano, černé roláky mají "enlisted & non-commissioned officers". Ale ti zároveň nenosí červené kabáty.
kapitan Pike - 30. říjen 2017 12:49sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Byla nějaká taková specializace i v TNG+ éře? Já si jen pamatuji episodu, kde si Deanna dělala nějaký kurz na velení lodi, ale už ani nevím, jestli pak byla povýšena nebo k čemu do bylo.
Pozemstan - 30. říjen 2017 12:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Zajímavé, takto podrobné vysvětlení vychází z ST encyklopedie? Jinak koukám, že na Sickbay je přece jen uveden i černý límec - u poddůstojníků (to ale s černými odznaky v Discovery asi moc společného mít nebude).
Telemachus Rhade - 30. říjen 2017 10:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan 292033: vysvětlím ti to na příkladu právě mě a Tai.

Já: komandér, šedý rolák, tmavě-zelená proužka - tedy taktický důstojník se specializací na bezpečnost
Tai: nadporučík, zelený rolák, bílá proužka - tedy bezpečnostní důstojník se specializací na velení (to je debilní obrat :) ) | ...s velitelskou specializací.

A co to znamená...
- V normální situaci jsem hodností nad Tai. Ovšem...
- V záležitostech bezpečnosti mi velí ona - pokud je nejvyšším bezpečnostním důstojníkem na lodi. V takovém případě jsem ve struktuře druhý, defacto její zástupce.
- Pokud by nejvyšší bezpečností důstojník na lodi neměl velitelskou specializaci, (tedy bílou proužku), velím v krizi bezpečnosti já. (Nebo jakákoli vyšší hodnost s tmavě-zeleným pruhem.)
- Pokud padne velení a já budu hodnostně nejvyšší důstojník na lodi, i přesto velí Tai, a to díky té bílé proužce - velitelské specializaci, kterou já nemám. (Toto neplatí, pokud bych byl funkcí první důstojník.)

Snad je to pochopitelné :)
kapitan Pike - 03. říjen 2017 18:46sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Myslím, že Telemachus někde psal, že ty TNG uniformy použili v rámci "katování kostů".
Lt.Shark - 03. říjen 2017 18:46sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
S.S.Enterprise:
šak to v té ENT něměli dělat, ději nepomohli.. navic mam pocit, že u Romulanů v ENT použili Nemesis uniformy a ne něco, co by odpovídalo preTOS (období)...

Ano... to použili.
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 18:41sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
však to v té ENT něměli dělat, ději nepomohli.. navic mam pocit, že u Romulanů v ENT použili Nemesis uniformy a ne něco, co by odpovídalo preTOS (období)...
Pozemstan - 03. říjen 2017 18:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: Ano, v ENT lodě pravděpodobně neměli, na rozdíl od ručních zbraní, pokud si vzpomínám. Ale narušuje to tu představu, že rémané byli možná až do války s Dominionem zalezlí kdesi v dolech v podzemí Rému, a právě proto o nich nebylo slyšet. I když se také mohl přístup romulanů k nim postupně vyvíjet, resp. periodicky měnit, takže v ENT mohli být alespoň někteří relativně na výsluní, zatímco později byli zavrženi (třeba se jako ochranka podíleli na vraždě svého vlivného svěřence, paranoidní romulané se báli jejich telepatických schopností apod.), načež se opět situace zlepšila...
Pozemstan - 03. říjen 2017 18:30sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
kapitan Pike: Ano, to mě také napadlo, ale třeba jen pro vytvoření a ovládání Scimitaru potřebovali rozličné další schopnosti (vím, v dolech jsou také různí technici, ale asi zaměřeni přece jen trochu jinak), i když mohli využívat i romulany a přístup k jejich výzkumu...
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 18:29sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ale v té ENT Remani přístup k lodím mít ještě nemuseli
kapitan Pike - 03. říjen 2017 18:24sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Pozemstan 290595:
otázkou je, jak se z otroků v dolech stali kvalifikovaní piloti hvězdných lodí

Nemuselo jít jen o souboje ve vesmíru, v DS9 byly zmíněny i jednou i přímo zobrazeny souboje pěchoty na povrchu planety, asteroidy apod. Je to zmíněno i v nejnovější česky vydané Star Trek knize.
Pozemstan - 03. říjen 2017 18:16sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
I když tedy rémané se zbraněmi jsou pak/už vidět na Romulu i v ENT, coby ochranka nějakého vlivného senátora či admirála. Nemuselo ale jít o běžnou záležitost.
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 18:10sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan:

no ano, presne tak..

a nedávno byla někde k dispozici videoprezentace strucne historie ST univerza, která obsahovala i popis událostí romulanskych válek a bylo tam uvedeno, že ROmulani hráli při svých utocích (tuším v preTOS období) vabank a využivali všechny dostupné lodě aniž by si ponechali jakoukoli zálohu... pokud se neponaučili a v případě měňavců postupovali stejně, podpořilo by to onu možnost vzestupu Rémanů..
Pozemstan - 03. říjen 2017 17:59sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: Ano, podobná kritika - a myslím, že se před lety objevovala hojně i ve zdejších diskusích - se objevila i např. v Johansonově recenzi Disvovery. On se diví i samotné existenci Rémanů:

"Nemesis přivedla na svět novou rasu Remany, žijící na sesterské planetě Romulu, o kterých doteď nikdo neslyšel a to přes to, že už v TNG se na Romulus létalo takřka na dovolenou."

Ale to je možná až přehnané tvrzení. Samotný Romulus byl myslím vidět párkrát a lidé z Federace se tam jen tak nedostali (kromě např. Picardovy tajné mise). Vždyť v tom období snad na rozdíl od TOSkových filmů, kde má v ST VI romulanský velvyslanec dokonce přístup do kanceláře prezidenta Federace na tajné vojenské jednání, neexistovaly ani diplomatické vztahy s UFP.

Na planetu Zakladatelů ale, jestli se nemýlím, útočila za Romulany pouze tajná flotila Tal Shiaru, podobně jako na kardasijské straně lodě Obsidiánového řádu. I tak to ale jisté oslabení znamenat muselo. Navíc právě oslabení Tal Shiaru mohlo znamenat oslabení schopnosti Impéria včas odhalit Rémanské plány... Příčinou rozmachu Rémanů ale mohla být válečná zátěž obecně.

V Nemesis myslím také zmiňují, že si Shinzon a Rémané získali renomé ve válce s Dominionem. Romulané mohli být tak zoufalí, že do bojů zapojili i někdejší otroky (resp. mohlo jít i o taktiku - "kanonenfutter", obětování těch nejvíce postradatelných v první linii)... Jenže Rémané se zjevně více než osvědčili (otázkou je, jak se z otroků v dolech stali kvalifikovaní piloti hvězdných lodí). Každopádně, jak dostali do rukou zbraně, zjevně ovládli Rémus a začali v rámci říše mocenskou expanzi.

Johanson zpochybňuje i postavení Shinzona, když ho líčí jako "odpad v rámci otroků (Remanů)". Jenže to, že by v rámci vnitřní hierarchie mezi otroky musel být nutně v nevýhodě (i když něco takového myslím říká ve filmu i sám), není úplně jisté. Přece jen měl genetické předpoklady pro Picardovy schopnosti a zjevně si získal mezi otroky vlivného ochránce - svého budoucího místokrále...
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 17:23sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Někde na netech jsem narazil na kritiku filmu Nemesis, že pokazil co mohl. Jedna z kritizovaných věcí tam bylo objevení nové rasy Rémanů, kteří prakticky zázračně dokázali ovládnout říši. Nevím, jak je to vysvětleno v knihách, ale napadlo mě, že to mohlo být dáno oslabením imperia porážkou jeho flotily u domovské planety měňavců v polovině 3.sezony DS9.

Nejnovější   Novější 292 - 311 / 3123Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o