Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3123
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 155 - 174 / 3123Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 05. leden 2019 10:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Takže něco málo ke Khanovu hněvu...

SHOT TREK #5: Je “dvojka” nejlepším filmem všech dob?
Pozemstan - 24. prosinec 2018 14:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zajímavá diskuse! -) Pokud jde o hodnocení ST VI, spíše se kloním k Telemachovi, i když jsem si k tomuto filmu (a ST II, byť jsem jej viděl již při prvním uvedení v naší televizi a smrt Spocka jsem hodně prožíval) podobně jako Mvek našel cestu spíše později. ST VI mě vlastně hodně zaujal až při projekci v kině, tuším u příležitosti jednoho CzechTREKu... Samozřejmě tam lze nalézt řadu chyb a nelogičností, ale to je (a možná v ještě větší míře) běžné i u nejnovější (nejen ST) produkce...
Mirak - 21. prosinec 2018 10:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Třeba to časem vyprdne GOG.
BorgDog - 21. prosinec 2018 09:19sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Lt.Shark: Taky tak. Chtěl jsem ji nedávno zkusit znovu, ale nedokázal jsem to na W10 rozchodit, ani přes DosBox, ani s návody z netu. Možná by pomohl virtuální počítač, ale tak moc se s tím drbat chuť nemám.
Lt.Shark - 21. prosinec 2018 08:25sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Já měl Starfleet Academy hodně rád :-)
bohužel Klingon Academy jsem nikdy nehrál, protože když sem si jí tehdy koupil v Levných knihách, tak mi nefungovala... :-(
AVip - 21. prosinec 2018 05:54sipka
ZAMĚŘIT
AVip
BorgDog:
. Tuším, že jsem kapituloval u mise s odposlechem lodi zrádců.

Ale jo, to asi jo... :-D

Holt to chtělo trénink z(e simulátorů) ponorek a stealth letadel...
BorgDog - 21. prosinec 2018 00:49sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade:
jak to že má jen jednoho Oscara.

Nepodržel Howardu Weinsteinovi? :-D
Telemachus Rhade - 20. prosinec 2018 23:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
poklona Plummerovi

To je jeden z těch herců, kde nechápu, jak to že má jen jednoho Oscara.
BorgDog - 20. prosinec 2018 22:05sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
AVip: Ta hra je pekelná. Tuším, že jsem kapituloval u mise s odposlechem lodi zrádců.
Mirak - 20. prosinec 2018 21:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jako ty Changovy proslovy jsou neskutečně dobře napsaný, to by nepůsobilo blbě v žádné ST produkci. Pak teda obrovská poklona Plummerovi, kterej do toho dal všechno i přesto, že točil scény do videohry.
AVip - 20. prosinec 2018 21:29sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
Pokud jde o Starfleet Academy, tak tuto myšlenku použil už Abrams

Tu myšlenku chtěl použít už Harve Bennett a původně to měl být ST VI - až na poslední chvíli došlo ke změně na "normální" film, Abrams tedy opět osvědčil menší nežli malou míru originality...

Hra SFA je ostatně v některých aspektech tomu jeho nástřelu docela podobná, ovšem pochopitelně, podobnost vyplývá i z cekového námětu...

KA je mnohem sofistikovanější, jak dějově, tak herně...
S.S.Enterprise - 20. prosinec 2018 20:36sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak:
Star Trek - Starfleet Academy

Na popud tvého příspěvku jsme to teď na rychlo proklikal a souhlasím s tvými závěry,

Nicméně už jen to, že k úvodní znělce nepoužili to pro mě dokonalou ze hry, je velká chyba. rozhodně doporučuju pustit si ji aspoň na Spotify!

Celkově ten sestřih působí jako fanfilm na úrovni OGAM, tzn. špatně, nicméně některé záběry s Kirkem a spol. by se třeba dali někdy ještě někde využít v ofic. produkci?

Pokud jde o Starfleet Academy, tak tuto myšlenku použil už Abrams a nedivil bych se, kdyby na akademii vyučoval např. Picard na začátku a nebo ke konci nového seriálu.

Seriál čistě o akademii je podle mě stále ve hře, nahrává tomu móda filmů s teenagery jako např. serie Divergence nebo Hungergames, nicméně sledovat tyto pubertaky podobne jako v DS9 Valiant by bylo na prášky a to tím spíš, že by se to dříve nebo zději zvrtlo do pochybení, které předvedl Locarnův tým v TNG.
Mirak - 20. prosinec 2018 17:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Star Trek - Starfleet Academy
- Vzniklo to kombinací filmečků z her Starfleet Academy a Klingon Academy. Na Youtube se válí i samostatný Klingon Academy film, kde je těch filmečků z KA použito víc (navíc v tom SA filmu jsou použity jen filmečky z první poloviny KA). Jelikož mě KA bavilo nepoměrně víc, pouštěl jsem si to paralelně s SA. Celkově mi ta SA moc dobře sestříhaná nepřijde.
- První půlka SA je celkem o ničem. Herecký výkony jsou samozřejmě hrozný, tak jako skoro ve všech hrách z '90s, kde jsou hraný filmečky použitý, takže to nehodnotím, ale ty postavy kadetů jsou prostě děsný. Všichni neustále kňourají nebo na sebe naopak ječí, řeší naprosto banální věci, případně svádějí svoje neúspěchy na všechny okolo. Je strašně těžko uvěřitelný, že by akademie SF tyhle nevyrovnaný lidi vůbec přijala. Každopádně doufám, že seriálu o akademii se nikdy nedočkáme.
- Prkennej Takei a přehrávající Koenig tomu aspoň dávají jakousi prestiž a je fakt, že mají hodně prostoru (třeba oproti filmům i seriálu).
- Druhá půlka, kde už se neřeší, kdo se špatně učí nebo kdo s kým chodí je o něco zábavnější a víc se zde objevuje i tlustej Kirk. Hlavní zápletka je o teroristické organizaci Vangaurd, která chce, aby se Federace víc starala o lidi na úkor ostatních druhů a zároveň touží po tvrdším postupu proti Klingonům.
- Co se týče scén z Klingon Academy, tak ty mi přišly výrazně lepší. První půlka je simulovaná válka proti Federaci a každou misi předcházejí naprosto geniální monology generála Changa. Christopher Plummer tady předvádí excelentní výkon a Chang tady působí spíš jako klingonský Sun-Tzu (jak to jeden komentující na Youtube trefně poznamenal), než jako maniak lačnící po válce a vykřikující citáty od Shakespeara.
- V úvodní scéně je ukázáno, jak Chang přijde o oko.
- Je tu hezká kontinuita s TNG: jedním z kadetů v KA je mladý K'mpec. "Hlasovou" roli tu má i Michael Dorn a to jako bratr plukovníka Worfa.
- Druhá půlka se věnuje klingonské občanské válce po smrti kancléře Loraka a konečně se na scéně objeví i Gorkon. Tohle už je v podstatě přímý prequel k STVI a funguje to úplně skvěle. Ve výsledku jsem se bavil vážně skvěle.

scény z SA 2/5
scény z KA 5/5

- Pokud se na to hodlá někdo podívat, tak velmi doporučuji pustit si Starfleet Academy a přeskočit všechny klingonské pasáže (dějově to spolu prakticky nesouvisí) a pak si pustit Klingon Academy zvlášť.
kapitan Pike - 19. prosinec 2018 11:36sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Tak z porovnání se STID vyjde vítězně skoro všechno
:-)
S.S.Enterprise - 18. prosinec 2018 18:12sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike: naprostej souhlas, z mého pohledu je ale lepší než ST2 až ST3 a to i přes tu nudnou vulkanskou scénu na konci.. a přitom právě tato scéna se věnuje vulkánu snad nejvíc z celé ST tvorby před ENT.
Telemachus Rhade - 18. prosinec 2018 18:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Když ono je ptákovina a ptákovina. A teď to nemyslím tak, že u ST2 to přejdu, protože ho mám rád z dětství.

Tady se to srovnání 2/12 přímo vybízí, že jo, když 12 je de facto remake dvojky.

2 - Řachne planeta a posune orbitu jiné planety, kde všichni přežijí :-) Pytlovina, ale v Lucasově vesmíru se zase šíří zvuky.
12 - Řachne supertajné testovací středisko Sekce 31 v Londýně, protože "vybělený" Khan tam pošle sebevražedného atentátníka, otce od rodiny, kterému díky své super-magic-blood právě zachránil dceru.

See my point? ;)
kapitan Pike - 18. prosinec 2018 17:45sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: To se docela divím. ST II u mě dost sráží třeba první střet, kdy Kirk odmítne zvednout štíty. To byl nesmysl i vzhledem k tomu, jak se Kirk choval během TOSky. Khan se svým supermozkem nepochopil "šifru", že dny by byly hodinami. A pak útěk do mlhoviny. Khan chce nejdříve Kirka zabít, ale pak ho zase zabít nechce a nechá ho schovat se v mlhovině, kde se ho zase pro změnu snaží zabít. Jako chápu, že ten film máme všichni rádi, ale nějak tam přehlížíme ptákoviny, které pak rádi kritizujeme u moderní tvorby.
S.S.Enterprise - 18. prosinec 2018 15:24sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Když sme u té kritiky TOSkových filmů, tak sem včera narazil na zajímaví reklamní video na skutečné transparentní aluminium. Nícméně ten způsob, jakým si Scotty poradil s klávesnicí a myší a jak navrhl vzorec pro transparentní aluminium byla taky pěkná ptákovina. Protože vzor sám je k ničemu, mnohem důležitější výrobní postup.
S.S.Enterprise - 18. prosinec 2018 15:17sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek: na svátečního diváka musel nejvíc zapůsobit stromeček v ST Generations :D
Telemachus Rhade - 18. prosinec 2018 09:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Až na 10 - 12 jsem viděl všechno loni. Střízlivění pozoruju u S5 DS9, ale tady se spíš naopak přiklonil k nekritické adoraci Nicka Meyera :)

Nejnovější   Novější 155 - 174 / 3123Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o