Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3123
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 91 - 110 / 3123Starší   Nejstarší

AVip - 30. červen 2020 18:26sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
lukovník (dle memory alpha Colonel) je divná hodnost pro důstojníka HF s admirálskou uniformou

ST 6 AFAIK recykloval co se dalo, moc bych za to nedal, že původní záměr byl, aby to byl mariňák (ála vztah US Navy a US Marines, kteří mají pozemní hodnosti). Ale samozřejmě, i tak by měl mít kapitánské frčky.


S.S.Enterprise:
přednáší taktický bojový plán prezidentovi UFP, za přítomnosti velvyslance Romulu

Ano, to mne dostalo už kdysi a pořád to nějak nedokážu úplně pobrat... leda by se mělo jednat o nějakou ne zcela čistou "joint venture" akci s Romulany (což do jisté míry dává smysl, uvážíme-li, jak často jsme naráželi v pozdější době na motiv snahy Romulanů o ovládnutí klingonského prostoru).
S.S.Enterprise - 30. červen 2020 18:18sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Ted jsem se mrknul na DVD/VHS verzi ST6, na tu scénu Rene Auberjonoisem, a je tedy otázka, proč byla vystřižena. Plukovník (dle memory alpha Colonel) je divná hodnost pro důstojníka HF s admirálskou uniformou + hlavně je podivné, že velení flotily přednáší taktický bojový plán prezidentovi UFP, za přítomnosti velvyslance Romulu.. vypadá to, jakoby byly Romulané členy Federace asi jako Vulkánci...

Byla tato scéna v kině?
Marshall - 30. červen 2020 16:12sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Telemachus Rhade + S.S.Enterprise: Přesně asi před měsícem jsem plnil košik na Amazonu a říkám si, že si koupím ST filmy na Blu-ray. A tohle byl důvod, proč jsem do toho nakonec nešel. By mě zajímalo, jestli to někdy opraví. Nejoblíbenější film a oni to takhle zmrví, navíc na BR není DC!!! WTF! Za tohle by někdo zasloužil nakopat někam.
Telemachus Rhade - 30. červen 2020 15:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Nope. A to není jediný důvod, proč nechceš Blu-ray:

S.S.Enterprise - 30. červen 2020 14:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Existuje HD verze filmu ST6 s Rene Auberjonoisem jako plukovníkem Westem?
S.S.Enterprise - 29. červen 2020 11:05sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ST 4+5+6+7
Výborná jízda s výborným koncem, Generations působí nejčerstvěji. ST6 je IMHO stále nejlepší ST film, jen jsem ho viděl už příliš často.
ST5 v sérii filmů nepůsobí jako úplný propadák, ale jako průměrná TV epizoda, což při ST maratonu vůbec nevadí, ST4 už mě tak nerozesmál, ale synovec se smál, i když ne tak moc, jako já, když sem ho viděl poprvé...
Mvek - 24. červen 2020 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: Taky dobrá připomínka. Jinak jsem měl na mysli spíš případy, kdy už loď jádro musela odhodit, nebo odstavit apod.
S.S.Enterprise - 24. červen 2020 16:24sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike: tak na to snad je ten odpočet, aby stačila posádka loď bezpečně opustit...
S.S.Enterprise - 24. červen 2020 16:23sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek:

no jo a pak je tam hodně radioaktivity, takže ta by zase mohla poškodit životní prostředí, pokud je v blízkosti planeta, tak se třeba nějak naopak strojovna zapouzdřila a nechtěla vyboucnout :D

myslel jsem si, že v jádře stačí vypnout silová pole, popř. zvýšit množství antihmoty a bouchne to pak samo i bez vybusniny
kapitan Pike - 23. červen 2020 23:35sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já vidím jistou logiku v tom, že výbuch jádra poškodí vše v určitém okolí a mohl by tedy způsobit problémy v případě, že dochází k evakuaci lodi raketoplány (nevím, jestli tehdy byly i únikové moduly, ale nejspíše ano). Naopak slabší řízený výbuch zničí jen loď samotnou.
Mvek - 23. červen 2020 23:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Autodestrukce mě taky zaráží. Dává sice smysl, že loď může být asi tak poškozená, bez funkčního jádra, že je potřeba mít něco v záloze. Na druhou stranu to musí být sakra dobře vymyšlená výbušnina, aby to neexplodovalo nešťastným zásahem, a neznamenalo to příliš mnoho mrtvé váhy/prostoru navíc.
S.S.Enterprise - 23. červen 2020 17:59sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
AVip: Díky za info, na konci té věty mi vypadl otazník... :)
AVip - 23. červen 2020 16:18sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
Finální kód k autodestrukci 000 byla narážka na kód amerického prezidenta k jaderným zbraním, když vešlo ve známost, že to byly samé nuly...

Podle memory Alpha (a taky Encyclopedie atp.) jde o stejnou sekvenci, jaká už byla použita v TOS, akorát tentokrát doběhla do konce.
S.S.Enterprise - 23. červen 2020 15:12sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ST 1+2+3 v HCE dabingu

V rámci rewatche ST (s jeho představení synovci) jsem se dostal těsně před ST7 a protože před necelým rokem po proskákáném ST1 už ST2-5 odmítl, zařadil jsem Kirkovy film teď, před ST7 s tím, že před ST1 jsme se podívali i na Prelude to Axanar (škoda, že Axanar bude "až" o prázdninách).
ST1 opět nudil, ale už ne tak moc, ST2 synovec vyhodnotil jako vážně jeden z nejleších ST, co zatím viděl a ST3 jako ještě lepší.

Díky jednomu nejmenovanému andělu (takovému českému Q) se mi dokonce podařilo získati HCE dabing k ST2, takže tentokrát už pouštím i dabing se správnou terminologií (před rokem jsem ji ještě neměl k žádnému filmu!). Z hlediska nového dabingu k zatím shlédnutým ST1+2+3 musím říct, že jsem spokojen, např. i proto, že Kirk už na pohřbu Spocka nekuňká a Excelsior už má transwarp...

Změnu hereckého obsazení Saavik klidně mohli tvůrci vysvětlit ponfarem, který pak nevyhnutelně vidíme u rychle stárnoucího Spocka.

Pak jsem se pozastavil na třemi věcmi:
1) Jak je možné, že se planeta Genesis vůbec? Mlhovina Mutara se přeci po výbuchu rozletěla do všech směrů.
2) Finální kód k autodestrukci 000 byla narážka na kód amerického prezidenta k jaderným zbraním, když vešlo ve známost, že to byly samé nuly...
3) Při autodestrukci bych očekával především výbuch warp jádra, ale dobře, Enterprise byla poškozená, tak možná proto k němu nedošlo.


Pocitově mě tyto staré filmy už nijak zvlášť nenabudí, už jsem je prostě viděl mnohokrát.
O to víc musím vyzdvyhnout Prelude to Axanar, který v pár minutách ukázal obrovské množství krásných a zajímavých záběrů, vč. uvěřitelného a "čerstvého" pohledu na federální kolonie pod klingonským útokem, takto povedené záběry snad jsem zatím nikde jinde v ST neviděl (v případě DIS ukázali nějaké temné záběry, kde vlastně ani nebylo pořádně vidět to, že byly horší, než v Axanaru).
S.S.Enterprise - 07. červen 2020 19:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:

tak já jsem vyrostl i na HCE ST 6,7,8 a mám je rád, no stejně si sám vždy pustím EN, no teď to pouštím synovci a chci mít "tu správnou" CZ verzi :)
Telemachus Rhade - 07. červen 2020 19:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
pak mám pocit, že HCE 20002 dabing ST3 a 4 je lepší

Hele, to je subjektivní. Mně se ty nové nelíbí. Na mladšího Kirka je rozhodně lepší Vávra a úprava dialogů je taková toporná. Novácké třeba mají zrychlovače, ale jsou to herecké koncerty!
S.S.Enterprise - 07. červen 2020 17:32sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
TR: napřed rychla omluva za ten zbrklej text... no a co se týče dabingu, jednak mě naštval "megaurychlovač" (u ST3) a chtěl jsem verzi s "warpem" a pak mám pocit, že HCE 20002 dabing ST3 a 4 je lepší, než ten původní, tak jsem chtěl někde najít "tu správnou" verzi i pro ST2...
Telemachus Rhade - 07. červen 2020 16:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
s je lepší opravdu lepší, než ten z roku 1994?

Ne, to opravdu není :) Míra Saic na Khana je přešlap galaktických rozměrů! A ostatní, v čele s Kirkem, jsou tak o třídu horší, než v dabingu Novy.
S.S.Enterprise - 07. červen 2020 13:11sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
.. předpokládám, že ten dabing vyšel na DVD, nemá ho tu někdo? :)

s je lepší opravdu lepší, než ten z roku 1994?

https://dabingforum.cz/viewtopic.php?f=3&t=818
S.S.Enterprise - 03. červen 2020 19:56sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Prosím o tip, kde sehnat dabing k ST2 od HCE z roku 2002...

Nejnovější   Novější 91 - 110 / 3123Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o