Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => TV a rádio

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 3756
Líbil se vám nějaký film nebo pořad, který zrovna budou dávat v TV? Podělte se s ostatními o své tipy a názory.



Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 156 - 175 / 3756Starší   Nejstarší

AVip - 29. září 2022 11:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mirak: Dočkej času... netvrdím, že je to v našich končinách akutní, ale pokud se jim to zalíbí, nepočítej s tím, že by to k nám nedorazilo.

Jen tím chci říct, že důvodů k tomu, aby to Netflix schytával všude možně je dost a dost a že si je ani není nutné vymýšlet.
Mirak - 29. září 2022 11:12sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
AVip: Tak omezení sdílení se českého trhu zatím nedotklo, ne? Jinak já to používám bez appky, takže tohle mě netrápí.
AVip - 29. září 2022 09:44sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
Je nabízená knihovna adekvátní k ceně?

S ohledem na to, co všechno už máš předplacené, velmi pravděpodobně nikoliv - leda by tam bylo něco, co chceš vidět a nikde jinde by to nebylo legálně (atp.) k dispozici.

Zvaž taky, jestli to máš reálně šanci nakoukat.

Jak už jsem napsal, český Netflix v češtině je špatný vtip.

Na českém Netflixu v angličtině je pořád ještě hodně věcí, které jinde nejsou, ale combo Amazon/HBO/Disney rozhodně není slabé.


Mirak:
Přijde mi, že je v módě teď Netflix hejtovat,

Když on si Netflix na ty vidle nabíhá s takovou s chutí, že je to až neuvěřitelné - šíleným certifikačním procesem pro androidí appku počínaje (což mimochodem znamená, že nejde nainstalovat na skoro žádný androidí set top box z Google Play a i po manuální instalaci z *.apk jede jen v SD -jo, to se fakt vyplatí-), přes snahu o omezování sdílení až po objektivní ztrátu spousty titulů, které si jejich mateřská studia po expiraci práv stahují k sobě na své streamovací služby.
Mirak - 28. září 2022 22:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Já to mám sdílené s kolegy v práci, tudíž necelé kilo měsíčně. Takhle nemám výčitky, že to nevyužívám až tak pravidelně.

Nemám srovnání s ostatními, ale Netflix toho asi nabízí víc, obzvlášť když se neomezíš pouze na obsah, který je přeložený do češtiny. Stojí to za trojnásobnou cenu oproti ostatním? To asi ne.

Jinak ale Netflix nabízí celkem dost věcí, které nejsou jejich produkcí a to napříč různými zdrojovými TV stanicemi. Za výhodu bych považoval i ty původní netflixové neanglicky mluvící seriály, je tam toho tuna.

Přijde mi, že je v módě teď Netflix hejtovat, ale je to podle mě pouze o tom, že lidé jsou čím dál rozmlsanější.
Telemachus Rhade - 28. září 2022 21:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Takže, Amazon využívám už dlouho, protože je tam pro mě nejvíc obsahu. HBO MAX jsem chytil v nějaké akci navždy za 133 a obsah docela ujde. Jako poslední jsem přidal Disney+ kvůli dětem a docela mi vyhovuje knihovna NatGeo.

Řekli byste, že má smysl i Netflix? Nelíbí se mi ta cenovka 259 za 1080p a rovnou 319 za 4K, když to Amazon nabízí za směšných 79 kaček. Je nabízená knihovna adekvátní k ceně?
Star Trek.CZ - 10. září 2022 20:50sipka
ZAMĚŘIT
Star Trek.CZ
Star Trek se vrací do Česka. SkyShowtime oznámila, kdy začíná
AVip - 15. červenec 2022 22:30sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Takže dabing z konce 60. let... ten původní asi nedokáže vykoupit od sběratelů ani Disney. :-D

Jinak z toho, cos napsal, že není, by mne docela mrzela absence Aladina, sice je z něj nejlepší první a pak poslední díl (ie. filmy), ale ten seriál bych někdy rád spíš pro zajímavost zkouknul (je to spíš z ranku kouknout a zapomenout, než shánět a uchovávat).
Mvek - 15. červenec 2022 19:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip 323401: Doktor, Stydlík, Klimba, Kejchal, Hopla, Šmudla, Brumla.
Mvek - 15. červenec 2022 19:02sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemám zatím čas a sílu zjišťovat, proč, ale prostě zatím nerozumím, proč zrovna u Disney+ chybí tolik věcí:
- Ducktales 198x
- Ducktales 2017 3. řada (i v angličtině, čeština asi neexistuje)
- Aladin, jak film, tak seriál
- Dumbo
- Lady a Tramp 1
- Rychlá rota
- Gumídci

A ano, zkoušel jsem i anglické názvy.

Zato potěšil:
MASH komplet s dabingem
Simpsonovi totéž
Orville 1.-3. řada

Jinak je tam hlavně mraky starých grotesek, člověk pak i pochopí některé díly Ducktales 2017, na co naráží, nebo co za postavy se tam objevuje.

S UI se zatím sžívám, chybí mi přeskok na home odkudkoliv, a trochu mě mrzí, že asi suggestions budou fungovat jen podle toho, co zhlédnu, není tu možnost likovat.
AVip - 09. červenec 2022 16:38sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
Babylon 5 odmítli distribuovat tam, kde nemá kompletní podporu vlastněnou Warnery? Jo, to se jim mocinky povedlo ;)

Point taken! :-D

A uznávám, že téměř z nuly (a na začátku to téměř nula fakt byla) se dá zvednout celkem snadno.
Telemachus Rhade - 09. červenec 2022 16:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
HBO Max teď docela šláplo do pedálů

Myslíš jak teď sundali většinu evropské produkce, téměř zrušili vlastní tvorbu na úkor Warnerů a Babylon 5 odmítli distribuovat tam, kde nemá kompletní podporu vlastněnou Warnery? Jo, to se jim mocinky povedlo ;)

#unsubscribe ;)
AVip - 09. červenec 2022 16:13sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Tak jsem právě viděl reklamu na Obi-(e)Wana, potažmo na Disney+ na...
... TV Nova.

Samozřejmě, reklama na komerční službu na komerční televizi je normální, ale přece jenom musím přiznat, že to je snad poprvé, co jsem viděl reklamu na streamovací službu na komerční televizi (že si televizní stanice dělá reklamu na svou vlastní streamovací službu, to nepovažuju za nějaký neobvyklý zjev, to je nakonec jen logické rozšíření nabídky odpovídající technologiím, které jsou k dispozici), ale tohle mne opravdu zaujalo...

A nabízí se pochopitelně myšlenka, že Disney+, ač má bezesporu obrovský potenciál, přece jenom přichází na náš TV trh relativně pozdě a že dostupné "niky" jsou vesměs obsazeny, což mi připomíná, že HBO Max teď docela šláplo do pedálů a jak byl jeho start takový nemastný neslaný, začíná vypadat konečně zase k světu.
AVip - 04. červenec 2022 18:16sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jinak Kodi je...
... zajímavá platforma.

Jen jsem zvědavej, jak dlouho mi vydrží ty neoficiální plug-iny pro všechny ty služby fungovat... >:-D

(pozor! pouze neoficiální, nikoli nelegální, ty tam jsou totiž taky, ale na to fakt náladu nemám)


A jinak jsem se unáhlil při hodnocení Kodi plug-inu pro HBO Max, protože titulky umí, když je ten stream umí (nojono, tak to dopadá, když to člověk testuje na krátkém filmu, který nemá titulky O:-) ).
AVip - 01. červenec 2022 07:36sipka
ZAMĚŘIT
AVip
A návaznosti na upgrady a TV krabičky... dostihl mne upgrade O2 TV set top boxu ze specializovaného Linuxu na klon Android TV.

Zatím je příliš brzo na hodnocení, ale subjektivně mi přijde, že to jede dobře (a taky se mi tím vysvětluje, proč O2TV apka pro normální Android chodí slušně, evidentně se O2 nevyplatí kur*it androidí apku, když ji sami chtějí používat, byť jsem zaznamenal hlasy, že na Android TV ofiko apka pro O2TV nejde nainstalovat, jojo, monopolistické zlozvyky jsou monopolistické zlozvyky).

Ale televize chodí slušně. Aspoň zatím.

Upgrade automaticky instaluje i klienty pro Stream.cz (letmý test dopadl dobře), National Geografic (dtto.), Youtube (neměl jsem odvahu) a HBO Max.

U HBO Max se chvíli zastavím - nebyla by to appka pro HBO Max, aby neměla nějaké "quirks". Ne, nic tak dramatického jako nefunkční audio se nekonalo - koná se jen maličkost: jestli se z defaultního ovladače O2 TV dají přepnout zvukové stopy a/nebo titulky HBO Max, tak fakt nevím jak, tohle myslím bude vyžadovat myš (to zní povědomě, není-liž pravda?)

Jinak na tom noname boxu jsem nakonec použil HBO max plug-in do Kodi, bohužel tam zas nechodí titulky (grrrr.... :-( ).

Ale zpátky k set top boxu od O2. Prý tam nejde instalovat Netflix, což asi bude ještě zajímavé... ale laborovat nad tím budu až někdy v průběhu léta, teď to není na pořadu dne, napřed musí chodit základní funkce (atp.).
AVip - 23. červen 2022 11:42sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
a podle zvuku dabingu to bude fakt hoodně starý dabing.

Zkus zjistit, jak se jmenují trpajzlíci, podle toho se dají verze překladů poznat celkem snadno a rychle bez ohledu na zvukovou kvalitu.
Pozemstan - 22. červen 2022 23:12sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
A tady je upozornění na stinnou stránku Disney+...
Mvek - 22. červen 2022 22:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A Ducktales z 80. let tam vůbec nejsou. Ne, že bych ten dabing chtěl, ale tak třeba by člověk mohl mít originál k dispozici v kvalitě, tak nic.

Na druhou stranu je tu Sněhurka a podle zvuku dabingu to bude fakt hoodně starý dabing.
Mvek - 22. červen 2022 22:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Disney+ jsem tedy risknul. Zatím nechápu zásadní věc, proč tam Ducktales 2017 nemají třetí řadu, když podle IMDB tři existují. Jedině, že by 3. řada nebyla vůbec s právy pro ČR zatím. Protože je fakt, že na jistém "válečném fóru" jsem našel také jen 2 řady, tak možná ani neexistuje dabing. Ale Disney+ mi stejně defaultně nastavil angličtinu bez titulků.
AVip - 20. červen 2022 18:05sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
že pro 4K obsah a tarif to chce jedině appku, že přes browser to 4K nepojede

Jsou tam AFAIK nějaké limitace, ale detaily neznám.

Netflixí appka pro Windows u mne občas špatně inicializuje hw akceleraci, ale většinou pomůže její restart a taky, většinou to bývá v situaci, kdy nějaký předchozí program po sobě ne tak docela uklidil.
Mvek - 20. červen 2022 10:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Každopádně u appky pro Win mě u Netflixu jen štve nemožnost projít si všechny uložené pořady v mém seznamu. Aspoň dodnes jsem tu možnost nenašel, ale už jsem to asi rok skoro nepoužil. Jen pár "featured" kousků podle mého chování. Jinak abych hledal podle názvu, co to chci.

Nejnovější   Novější 156 - 175 / 3756Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o