Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => TV a rádio

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 3756
Líbil se vám nějaký film nebo pořad, který zrovna budou dávat v TV? Podělte se s ostatními o své tipy a názory.



Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 149 - 168 / 3756Starší   Nejstarší

AVip - 20. říjen 2022 10:01sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade: Asi budu mít tu pochybnou čest si to záhy vyzkoušet, neboť moje domácí IP adresa doslova cestuje po celé republice.
Telemachus Rhade - 20. říjen 2022 08:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip: Zatrhnutí sdílení účtu jako takové chápu, nicméně si to technicky neumím představit. Netflix se holedbá, že to bude podle polohy, ale co když se přihlásím v hotelu a manželka doma mezitím sleduje jiný pořad? Přijde mi to nešťastné.
AVip - 20. říjen 2022 08:04sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ad Netflix...

Netflix zatrhne sdílení hesel už začátkem příštího roku. A chce se vrhnout do cloudového hraní

Tak to bychom měli, abych tak řekl.

Ale i ta druhá věc je paradoxně docela zajímavá, protože pokud Netflix nabídne v rámci předplatného i nějaké exkluzivní hry po mobily, mohlo by mu to dát pořádný boost, co se počtu uživatelů týče (zatím je ta kolekce velmi skromná, výhodou ovšem už teď je, že jde o hry bez adware atp.)
Telemachus Rhade - 05. říjen 2022 20:35sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak trochu Disney+ v praxi...

Naivně jsem si myslel, že mi bude stačit prohlížeč, minimálně mimo hlavní PC, které jediné disponuje lepší zvukovou výbavou než stereo. Notebook s FullHD OLED HDR mě ale vyvedl z omylu :)

Firefox totiž nepřechroustá DRM, a i když zapne obraz na 720p, po malé chvíli přeskočí do 480 alias DVD. Zato ale uděláte screenshot ;) Edge je na tom kdo-ví-proč o něco lépe a zvládne přehrávat v 720p bez dalšího poklesu. Ovšem bez screenshotu.

Ikonka dostupnosti v HD se ale zobrazí jen v aplikaci, a ta skutečně bleskurychle nastaví 1080 a nabídne i HDR, Dolby Vision, etc... A opět bez možnosti screenshotu jak na úrovni Win, tak třetích aplikací.

Oproti Amazonu i HBO Max mě tak Disney nutí používat jeho software i ve Windows, a ne jen na Androidu, přestože zdaleka není ideální. Například první stisknutí tlačítka přehrát, vyústilo v okamžitou modrou smrt :) Dále probíhá nastavení titulků na úrovni Windows, nikoli aplikace, takže jak máte nastavené CC pro všechno, tak se budou zobrazovat i tady, což je středně-silně user-unfriendly. Dále se GUI nepřizpůsobí displayům s vyšším a vysokým PPI, takže jsou popisky všeho hodně titěrné. Úplně nejmenší jsou technické údaje a dramatis personae.
Mvek - 30. září 2022 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tedy omlouvám se, uvědomil jsem si, že víc zkušeností mám zatím s Disney+ na Windows, na Androidu zatím málo. No a na Windows je Netflix taky opruz, dodnes jsem nenašel, jak zobrazit celý můj seznam.
Mvek - 30. září 2022 22:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Disney+ appka ale rozhodně netflixové sahá tak po kotníky. Vycouvat z něčeho a jít na jinou epizodu a ještě pár věcí nepotěší.
O té nesmyslné absenci mnoha starých Disney titulů, a to tedy i jen s anglickou podporou, ani nemluvě.

A připomněli jste mi ale nijak nevýznamnou, nicméně vtipnou chybu lokalizace, hodím screenshot do mísy.
Mirak - 29. září 2022 12:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
AVip: Tak zatím to snad vyzkoušeli někde v jižní Americe, kde to mělo přesně opačný efekt, uživatelé si účet radši zrušili. Proto si nemyslím, že by to v téhle době aktuálně nějak hrozilo u nás.
AVip - 29. září 2022 11:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mirak: Dočkej času... netvrdím, že je to v našich končinách akutní, ale pokud se jim to zalíbí, nepočítej s tím, že by to k nám nedorazilo.

Jen tím chci říct, že důvodů k tomu, aby to Netflix schytával všude možně je dost a dost a že si je ani není nutné vymýšlet.
Mirak - 29. září 2022 11:12sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
AVip: Tak omezení sdílení se českého trhu zatím nedotklo, ne? Jinak já to používám bez appky, takže tohle mě netrápí.
AVip - 29. září 2022 09:44sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
Je nabízená knihovna adekvátní k ceně?

S ohledem na to, co všechno už máš předplacené, velmi pravděpodobně nikoliv - leda by tam bylo něco, co chceš vidět a nikde jinde by to nebylo legálně (atp.) k dispozici.

Zvaž taky, jestli to máš reálně šanci nakoukat.

Jak už jsem napsal, český Netflix v češtině je špatný vtip.

Na českém Netflixu v angličtině je pořád ještě hodně věcí, které jinde nejsou, ale combo Amazon/HBO/Disney rozhodně není slabé.


Mirak:
Přijde mi, že je v módě teď Netflix hejtovat,

Když on si Netflix na ty vidle nabíhá s takovou s chutí, že je to až neuvěřitelné - šíleným certifikačním procesem pro androidí appku počínaje (což mimochodem znamená, že nejde nainstalovat na skoro žádný androidí set top box z Google Play a i po manuální instalaci z *.apk jede jen v SD -jo, to se fakt vyplatí-), přes snahu o omezování sdílení až po objektivní ztrátu spousty titulů, které si jejich mateřská studia po expiraci práv stahují k sobě na své streamovací služby.
Mirak - 28. září 2022 22:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Já to mám sdílené s kolegy v práci, tudíž necelé kilo měsíčně. Takhle nemám výčitky, že to nevyužívám až tak pravidelně.

Nemám srovnání s ostatními, ale Netflix toho asi nabízí víc, obzvlášť když se neomezíš pouze na obsah, který je přeložený do češtiny. Stojí to za trojnásobnou cenu oproti ostatním? To asi ne.

Jinak ale Netflix nabízí celkem dost věcí, které nejsou jejich produkcí a to napříč různými zdrojovými TV stanicemi. Za výhodu bych považoval i ty původní netflixové neanglicky mluvící seriály, je tam toho tuna.

Přijde mi, že je v módě teď Netflix hejtovat, ale je to podle mě pouze o tom, že lidé jsou čím dál rozmlsanější.
Telemachus Rhade - 28. září 2022 21:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Takže, Amazon využívám už dlouho, protože je tam pro mě nejvíc obsahu. HBO MAX jsem chytil v nějaké akci navždy za 133 a obsah docela ujde. Jako poslední jsem přidal Disney+ kvůli dětem a docela mi vyhovuje knihovna NatGeo.

Řekli byste, že má smysl i Netflix? Nelíbí se mi ta cenovka 259 za 1080p a rovnou 319 za 4K, když to Amazon nabízí za směšných 79 kaček. Je nabízená knihovna adekvátní k ceně?
Star Trek.CZ - 10. září 2022 20:50sipka
ZAMĚŘIT
Star Trek.CZ
Star Trek se vrací do Česka. SkyShowtime oznámila, kdy začíná
AVip - 15. červenec 2022 22:30sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Takže dabing z konce 60. let... ten původní asi nedokáže vykoupit od sběratelů ani Disney. :-D

Jinak z toho, cos napsal, že není, by mne docela mrzela absence Aladina, sice je z něj nejlepší první a pak poslední díl (ie. filmy), ale ten seriál bych někdy rád spíš pro zajímavost zkouknul (je to spíš z ranku kouknout a zapomenout, než shánět a uchovávat).
Mvek - 15. červenec 2022 19:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip 323401: Doktor, Stydlík, Klimba, Kejchal, Hopla, Šmudla, Brumla.
Mvek - 15. červenec 2022 19:02sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemám zatím čas a sílu zjišťovat, proč, ale prostě zatím nerozumím, proč zrovna u Disney+ chybí tolik věcí:
- Ducktales 198x
- Ducktales 2017 3. řada (i v angličtině, čeština asi neexistuje)
- Aladin, jak film, tak seriál
- Dumbo
- Lady a Tramp 1
- Rychlá rota
- Gumídci

A ano, zkoušel jsem i anglické názvy.

Zato potěšil:
MASH komplet s dabingem
Simpsonovi totéž
Orville 1.-3. řada

Jinak je tam hlavně mraky starých grotesek, člověk pak i pochopí některé díly Ducktales 2017, na co naráží, nebo co za postavy se tam objevuje.

S UI se zatím sžívám, chybí mi přeskok na home odkudkoliv, a trochu mě mrzí, že asi suggestions budou fungovat jen podle toho, co zhlédnu, není tu možnost likovat.
AVip - 09. červenec 2022 16:38sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
Babylon 5 odmítli distribuovat tam, kde nemá kompletní podporu vlastněnou Warnery? Jo, to se jim mocinky povedlo ;)

Point taken! :-D

A uznávám, že téměř z nuly (a na začátku to téměř nula fakt byla) se dá zvednout celkem snadno.
Telemachus Rhade - 09. červenec 2022 16:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
HBO Max teď docela šláplo do pedálů

Myslíš jak teď sundali většinu evropské produkce, téměř zrušili vlastní tvorbu na úkor Warnerů a Babylon 5 odmítli distribuovat tam, kde nemá kompletní podporu vlastněnou Warnery? Jo, to se jim mocinky povedlo ;)

#unsubscribe ;)
AVip - 09. červenec 2022 16:13sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Tak jsem právě viděl reklamu na Obi-(e)Wana, potažmo na Disney+ na...
... TV Nova.

Samozřejmě, reklama na komerční službu na komerční televizi je normální, ale přece jenom musím přiznat, že to je snad poprvé, co jsem viděl reklamu na streamovací službu na komerční televizi (že si televizní stanice dělá reklamu na svou vlastní streamovací službu, to nepovažuju za nějaký neobvyklý zjev, to je nakonec jen logické rozšíření nabídky odpovídající technologiím, které jsou k dispozici), ale tohle mne opravdu zaujalo...

A nabízí se pochopitelně myšlenka, že Disney+, ač má bezesporu obrovský potenciál, přece jenom přichází na náš TV trh relativně pozdě a že dostupné "niky" jsou vesměs obsazeny, což mi připomíná, že HBO Max teď docela šláplo do pedálů a jak byl jeho start takový nemastný neslaný, začíná vypadat konečně zase k světu.
AVip - 04. červenec 2022 18:16sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jinak Kodi je...
... zajímavá platforma.

Jen jsem zvědavej, jak dlouho mi vydrží ty neoficiální plug-iny pro všechny ty služby fungovat... >:-D

(pozor! pouze neoficiální, nikoli nelegální, ty tam jsou totiž taky, ale na to fakt náladu nemám)


A jinak jsem se unáhlil při hodnocení Kodi plug-inu pro HBO Max, protože titulky umí, když je ten stream umí (nojono, tak to dopadá, když to člověk testuje na krátkém filmu, který nemá titulky O:-) ).

Nejnovější   Novější 149 - 168 / 3756Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o