Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 554 - 573 / 2162Starší   Nejstarší

Yakuzza - 07. září 2016 17:14sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Par postrehu po dvou tydnech pouzivani noname naramku z Ciny.

- Obecne spise dobre pocity. Moc jsem od toho necekal, takze vetsina veci potesila.
- Naucil jsem se to opravdu pouzivat jako hodinky! Snad krome detstvi jsem hodinky nikdy nenosil, ale ono to je prekvapive praktictejsi a rychlejsi nez porad vytahovat z kapsy telefon! :)))
- Krokomer, ujita vzdalenost a kalorie jsou hodnoty, kterym ani trochu neverim. Par gestikulaci behem diskuze a svete div se, clovek usel 28 kroku!
- Android aplikace k naramku je na cinske pomery docela slusna. Da se nastavit leccos, treba i prave delka kroku. Synchronizace dat z naramku do telefonu se ale provadi rucne, cemuz uplne nerozumim, kdyz je propojeni obou zarizeni permanentni.
- S tim souvisi taky jedna otravna vlastnost. Kdykoli se pripojeni prerusi, naramek trikrat zavibruje a sviti symbol skrtnuteho bluetooth. Proc? Predevsim kdyz chodim doma po byte a telefon nekde necham lezet, je to dost annoying. Z tohoto duvodu si mimochodem nedovedu predstavit pouzivani se zapnutou anti-loss funkci, protoze to pak telefon rve neustale. Jedine se stat otrokem tohotok a prizpusobit se.
- Dalsi funkce:
Budik - super!
Remote ovladani fotaku - jen fotak v one aplikaci, jine programy nereaguji.
Remote ovladani prehravani hudby - nefunguje.
Monitoring spanku - velice libi! Lze nastavit i automaticke zapnuti a vypnuti spankoveho rezimu, kdy naramek provadi vyhodnoceni spanku. Jak jsou ta data spolehliva, tezko odhadnout, ale rekl bych, ze to docela odpovida.
Upozorneni na delsi dobu sezeni - funguje, ale moc casto se to neozyva, protoze tak nejak moc neumim zustat v klidu.
Reminder - nepochopil jsem, jaky je rozdil oproti budiku.
Anti-loss - viz vyse, nepouzival jsem.
Notifikace SMSek a prichozich hovoru - super! Hlavne SMSek mam tendence si nevsimnout, coz se mi uz nestava. Prichozi hovory ok, ale zobrazuje se jenom cislo.
- Velke minus - za tu dobu jsem si naramek stihl uz dvakrat viditelne poskrabat :( V obou pripadech to bylo behem nejake bezne cinnosti a vsiml jsem si toho az pozdeji.
- Vydrz baterie bych cekal vetsi, bavime se o dvou, mazimalne trech dnech. Nabijeni je ale rychle.
- Ocenil bych navic veci, ktere ma prave MiBand 2 - predevsim tedy GPS. Mereni tepu me az tak nezajima. Libi se mi ale, ze se text na displeji zobrazuje vertikalne, a taky predpokladam vetsi vydrz baterie.
Zephram - 06. září 2016 22:36sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Hm, výpustka je jeden z prvků, které patrně používám příliš kreativně k účelům, ke kterým není určen.
Mvek - 06. září 2016 08:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: To asi bude hodně specifické. Svého času mi tu neporadili uživtalé OO/LibreOffice ani, jak docílit, že se automatickou opravou ... změní na výpustku (jeden znak), když je mezera za nimi, ale ne před nimi, jak se to správně má v češtině psát v případě nedokončené věty, a nikoliv jen vypuštěné části v citaci.

Takže specializovaná fóra...
Zephram - 05. září 2016 20:20sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Telemachus Rhade: Viz pošta.

Vzpomněl jsem si na jednu otázku, kterou jsem řešil asi před měsícem a půl. Je možné ze slovníku pro kontrolu pravopisu v OpenOffice nějaké slovo vyhodit? Tak, aby se zobrazovalo jako překlep, i když to (dle hlavního slovníku) překlep není?
Telemachus Rhade - 05. září 2016 16:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Zephram: Aha, zajímavé. To by vysvětlovalo, proč některý LED je ok a jiný není.

Že bych se tedy stavil s dvěma LED monitory? Šlo by to takto?
Marshall - 05. září 2016 12:03sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Jak píše Zef, chtělo by to tu žárovku prohnat spektrákem.
Zephram - 04. září 2016 22:16sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Telemachus Rhade: Většina LED, zvláště těch vysoce jasných své jasnosti dosahuje výrazným zastoupením modré složky. Například i bíle svítící displej mobilu má nejvýraznější složku kolem vlnové délky 450 nm. Tady je ten graf, co jsem tu asi postoval. Pak mám ještě spektra, kde jse měřil nějakou vysloveně modrou diodu a ta má maximum ještě níže, kolem 440 nm (zde).
Je možné, že některé osvětlovací LED mají prostě silné zastoupení modré složky. A že jsi na tu modrou zvýšeně citlivý. To, že se barvy (zvláště bílá), posunou do červené by svědčilo o přehlcení těch čípků v sítnici, které vnímají modrou. To funguje u každého. Když budete nějakou dobu (stačí minutu) upřeně sledovat útvar vyvedený jasnou intenzivní barvou, pak při pohledu na bílou plochu uvidíte nějaký čas tentýž tvar v barvě doplňkové. (nebo koukání do světla a pak zavření očí)
Zda mohou běžné osvětlovací a podsvětlovací diody svítit i fialové až ultrafialové, to nevím. UV oficiálně začíná na 400 nm. Tam by to dosáhnout mohlo. Ale pokud se to neděje jiným lidem vystaveným stejným zdrojům světla, tak to bude přinejmenším kombinace nevhodné LED diody a tvé zvýšené citlivosti na tento typ světla.

Pokud máš nějaký přenosný zdroj světla, který ti to spolehlivě dělá, můžu ti jej proměřit, jaké má spektrum.
Telemachus Rhade - 04. září 2016 20:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ještě dodám, že strýček gloglo, ani Ophtalmolog, ani Dermatolog, se s podobným problém nesetkali a jinak jsem zdravý.
Telemachus Rhade - 04. září 2016 20:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Zephram tu dělal jakousi analýzu světla, tak se chci v té souvislosti optat, jak je možné, že mi některé LED osvětlení místnosti, nebo i některé LED podsvícení monitorů, dokáže spálit kůži? Hodina pod tímto odpovídá cca třem hodinám na přímém letním slunci. Vedlejším efektem tohoto světla je fakt, že v nevidím jasně a po vzdálení se z jeho vlivu, vidím vše lehce posunuté směrem do červené. Hlavně bílou.

Opravdu bych tomuto chtěl přijít na kloub.
Seven - 02. září 2016 13:12sipka
ZAMĚŘIT
Seven
V CR uz si to clo a oser nekdo odsral.
Yakuzza - 02. září 2016 12:52sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Tak to nakonec vidim na onen MiBand 2. Jenom vaham, zda to koupit v CR nebo za polovicni cenu (opravdu polovicni) v Cine s tritydennim cekanim a temer 100% rizikem cla.
Yakuzza - 31. srpen 2016 10:15sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Lt.Shark: Diky, mrknu.
Seven - 31. srpen 2016 00:07sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mvek 272291: cviceni s vlastni vahou je stale na tom ekonomicky lepe.
Mvek - 30. srpen 2016 23:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven: Jako na horní část těla bych určitě Powerspin ze seznamu možností nevyřazoval. Má cviky i na břišní svaly a celkově člověk musí napnout celý trup, takže svaly zpevní. Ale je to určitě víc zaměřené na ruce. Ale pořád méně než Powerball.
Lt.Shark - 30. srpen 2016 22:34sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Yakuzza: na netu je toho spousty...
tady je 10 cviků na horní část těla: https://www.youtube.com/watch?v=gkzU_SdFt_0

tady je 50 na všechno, nohy, trup, paže...: https://www.youtube.com/watch?v=yep5YcPdG18

a tady koukni na úvod/popis...: https://www.youtube.com/watch?v=SBrBjpOa5rc
Yakuzza - 29. srpen 2016 16:40sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Lt.Shark: Nemas nejake video/web s doporucenymi cviky na TRX, ktere bys doporucil? Zkusil bych to aspon v te praci.
Yakuzza - 29. srpen 2016 16:38sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Taky se mi to moc nelibi z tohoto hlediska. Vrtat hrazdu do futer je jedna vec (a i tak tomu stopro neverim), ale kdybych mel neco davit do stropu, to uz bych tomu neveril tim tuplem a buhvi, jak by ta instalace vubec nakonec dopadla.
Mvek - 29. srpen 2016 16:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A zejména do stropu bych se bál cokoliv vrtat. Nemám důvěru ve stavaře a použité materiály po tom, co už se ukázalo za podvody v jiných částech té patnáctileté stavby.
Mvek - 29. srpen 2016 16:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Lt.Shark: Málokdo si chce v bytě něco kotvit. Proto jsem myslel tvůj názor, jestli i při uchycení u stropu v chodbě, tedy kdy budu mít prostor vesměs jen po jedné přímce, ne do všech stran, je hodně omezující na cvičení, nebo ne.
Lt.Shark - 29. srpen 2016 16:07sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Mvek: Jak to myslíš jak to vidím...? :-)
prostě našroubovat do panelu přes nějakou kotvu... něco jako tohle: (http://www.kovopolotovary.cz/fischer-fpx-m8-i-kotva-do-porobetonu-hebelu-s-metrickym-vnitrnim-zavitem-m8-d11356.htm?gclid=CKyqpurl5s4CFeop0wodlnoAQg)

Nejnovější   Novější 554 - 573 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o