Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 537 - 556 / 2162Starší   Nejstarší

Zephram - 04. říjen 2016 13:37sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Preventivní dotaz.
Po očkování proti chřipce mi dnes v práci doktorka řekla, že se mám dva dny vyhýbat fyzické zátěži. Myslíte, že se to vztahuje i na alkohol?
Telemachus Rhade - 27. září 2016 00:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Diskuze přesměrována sem.
Telemachus Rhade - 27. září 2016 00:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Také by mě to zajímalo.

"We have all the answers... For the right price!"

Tak kolik dáš? :-)
Mvek - 26. září 2016 20:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade:Také by mě to zajímalo. Nejsem si jist, jestli ti rozumím, kromě tedy toho, že obecně zastávám názor, že je dobré omezit cukr jako takový (i když znám lidi, co naopak tvrdí, jak je úžasné a zdravé jet skoro jen na cukru, byť tedy v přirozené podobě jako šťávy a ovoce), i když ne tak, jako jeden kolega z práce, který zase vůbec nejí sladké, jakékoliv, takřka se vyhýbá pozření cukru (jako jo, v zelenině ho má, ale myslím, že i ovoce takřka eliminoval).

Ale často mám na něco chuť, jdu k nouzovým rezervám pár sušenek (a to zpravidla bez rostlinného tuku), a zjistím, že nic z toho mě neláká. A pak najednou zjistím, že mám třeba chuť na šlehačku. Tak nevím, jestli to souvisí:-).
Zephram - 26. září 2016 20:15sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Mne dokáže s odstupem cca jednoho dne vyřadit kofola. Napřed nakopne a dodá spoustu energie, a později přijde zúčtování a únava. Jen nějak nevím, zda celková bilance je pozitivní nebo negativní.

Marshall: Co třeba nějakou "sladkou náhražku"? Třeba med nebo sladké ovoce (hrozny, apod.)?
Telemachus Rhade - 26. září 2016 17:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Marshall:
Kdysi jsi tu psal o abstinování na kávě.

Snažím se :) Teď jsem na jedné překapávané kávě co 3 - 4 dny. Občas teda zahřeším a dám si dva dny po sobě. Instantní jsem přestal pít úplně - přestala mi chutnat.

Dtto pro cukr. Všechno, co není z jednoduchých přírodních surovin (eg. kakaové máslo), už mým chuťovým buňkám nejede a přitom dříve bych se po tom mohl utlouct.

Je to o přechodu na co nejkvalitnější sladké výrobky. Ono pak sám poznáš, že těch ti stačí řádově méně, než těch, co všechno nahrazují právě cukrovou hmotou a rostlinnými tuky.

Při aktuálním množství kofeinu i sladkého, jsem přestal být unavený po obědě, (unavený vždy a všude, přesněji :) ) a naopak vydržím v mozkoaktivním stavu mnohem déle. Ale začátky, tak první měsíc / dva, byly vyloženě o odříkání s klasickými abstinenčními příznaky; nicméně výsledek stojí za to. V každém případě je potřeba hlídat složení. Jestli chceš, tak ti můžu sestavit jakýsi plán relativně zdravého sladkého zboží na trhu.

Přirozeně to souvisí s celkovými stravovacími návyky, ale výše zmíněné je základ. Samozřejmě, prostou logikou, když si dám mísu špaget s kečupem (=de facto čistý cukr), tak tě samozřejmě vyřadí stejně, jako třeba 3 tatranky ;)
Marshall - 26. září 2016 14:43sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Prosím tě Telemachu, mám ehm takový dotaz. Kdysi jsi tu psal o abstinování na kávě. To se mě sice netýká (nikdy jsem nepil), ale beru kofein v energy drincích - výhýbám se těm s taurinem, takže jen kofein + B komplex. Dále miluju sladký. No a protože to jaksi na sobě pozoruju, tak by mě ukrutně zajímalo jestli jsi to nějak zvládnul nebo jak to zvládáš??? Docházejí mi síly... :( A vždycky když se objeví nějaká krize a je třeba makat dlouho a vydatně, tak k té berličce kofeinu a cukru zase spadnu.

PS: k Inkvizici se vyjádřím koncem týdne až mi začne fungovat normálně mozek (zítra jdu vázat disertaci).
Telemachus Rhade - 22. září 2016 14:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
Mám brát mlčení jako nezájem? :-)

Nějak jsem si nevšiml, žes reagoval :)

Ale jo, bral bych ho. Tak mí písni do pošty...
kapitan Pike - 22. září 2016 08:55sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade 271363:
kapitan Pike 271381:

Mám brát mlčení jako nezájem? :-)
Mvek - 16. září 2016 15:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pokud by šlo o úspory a o starší barák s nic moc izolací, kde se trochu s vlhkem bojuje (i když při trvalém obývání asi ne moc, horší jsou chalupy), tak ještě stojí za zvážení (budu sám zvažovat na chalupu) doplněk v podobě černého panelu o cca max metrové ploše na slunnou stěnu a s malým solárním panýlkem, který napájí elektroniku a větráček. Výsledek je, že za sluníčka se ohřeje vzduch v panelu (kolektor) a elektronika vyhodnotí teplotu a zapne větrák, který žene teplejší vzduch do místnosti. Někde uváděli úžasnou účinnost, ale podstatné je, že se do místnosti dostane ohřátý vzduch, který pojme více vlhka, než v sobě má.
Ale zatím netuším, jestli se z hlediska úspory za topení investice vyplatí (mám doma taky jen jeden leták od jedné firmy, dodané jednou sanační firmou, protože nám jde o vlhkost a toto má být doprovodná varianta, jak řešit větrání, vedle samotné izolace domu).

Tepelná čerpadla s výměníkem čerpajícím ze vzduchu jsou rozhodně moc velká investice s nejistou návratností.


U toho plynu nevím, zda lze zjistit množství plynu v nádobě. U sporáku na butan prostě poznáme, že bude třeba vyměnit, až když se nějak to jídlo pořád nevaří apod., že sice hořák hoří, ale méně. Nebo by bylo třeba pravidelně nádobu převážit.
BorgDog - 16. září 2016 13:44sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
AVip: Vybavení nemám a třífázový proud potřebuji na vodárnu. :-/
AVip - 16. září 2016 13:33sipka
ZAMĚŘIT
AVip
No nevím... já jsem na chalupě skončil u toho, že vařím na elektrice dávno předtím, než mi zrušili tu "boudu" na výměnu bomb (kterou jsem taky neměl extra daleko).

Co takhle akumulačky? (jasně, tam to chce třífázový proud, ale stejně)

Hlavní výhoda propan - butanu je v tom, že je autonomní (což se může hodit při výpadku, to ne, že ne), ale cena bývala docela nic moc, co si tak pamatuju.
Ale taky záleží na tom, jestli už nějaké vybavení na toto téma máš.
BorgDog - 16. září 2016 12:43sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
AVip:
hlavní dealbreaker (negativní externalitu :-D) bych považoval nutnost řešit výměnu lahví od plynu.

Ptám se právě proto, že právě tento "dealbreaker" u mě teď pominul, jelikož mám náhle "výměnnou stanici" asi 60 metrů od baráku. :-)
AVip - 16. září 2016 12:26sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Nevím jak si t.č. stojí propan-butan vs. zemní plyn (kde plyn je výhodnější, než elektrika, přinejměnším v obecné rovině), ale za hlavní dealbreaker (negativní externalitu :-D) bych považoval nutnost řešit výměnu lahví od plynu.
BorgDog - 16. září 2016 10:28sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Má tu někdo zkušenosti nebo nějaký dobrý zdroj informací o vytápění pomocí výměnných propan-butanových bomb? Jak tento typ vychází ekonomicky ve srovnání s elektrickým přímotopem? Mluvíme o cca. dvou místností nezatepleného starého baráku.
Yakuzza - 14. září 2016 20:25sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Jeste poznamka k tematu. V aplikaci S Health je ted by default nastavene, ze po nejakych 10-15 minutach chuze vyskoci "workout detection alert". To je fakt dneska normalni, ze ctvrthodinova chuze se vyhodnocuje jako cviceni? Prijde mi to o to komictejsi, kdyz mi to vyskakuje cestou do prace.

To je jak s tim snizovanim standardu. V Galaxy S4 bylo stanovene jako minimum kroku denne 10000 a ve verzi pro S7 uz jen 6000. A aplikace pro naramek ma dokonce 4000. Smutne.
Yakuzza - 13. září 2016 21:05sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Pro zajimavost, dnesni takovy linejsi vylet po vinarskem kraji okolo Cejce:

Naramek - 24005 kroku, 16.8 km
Telefon - 18560 kroku, 14.41 km

Je pravda, ze telefon jsem u sebe nemel 100% casu jako naramek, ale 2,5 km to nejspis nebylo. Na stranu druhou me ten rozdil ale prijemne prekvapil, cekal jsem, ze naramek bude prestrelovat vic.
Yakuzza - 07. září 2016 17:14sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Par postrehu po dvou tydnech pouzivani noname naramku z Ciny.

- Obecne spise dobre pocity. Moc jsem od toho necekal, takze vetsina veci potesila.
- Naucil jsem se to opravdu pouzivat jako hodinky! Snad krome detstvi jsem hodinky nikdy nenosil, ale ono to je prekvapive praktictejsi a rychlejsi nez porad vytahovat z kapsy telefon! :)))
- Krokomer, ujita vzdalenost a kalorie jsou hodnoty, kterym ani trochu neverim. Par gestikulaci behem diskuze a svete div se, clovek usel 28 kroku!
- Android aplikace k naramku je na cinske pomery docela slusna. Da se nastavit leccos, treba i prave delka kroku. Synchronizace dat z naramku do telefonu se ale provadi rucne, cemuz uplne nerozumim, kdyz je propojeni obou zarizeni permanentni.
- S tim souvisi taky jedna otravna vlastnost. Kdykoli se pripojeni prerusi, naramek trikrat zavibruje a sviti symbol skrtnuteho bluetooth. Proc? Predevsim kdyz chodim doma po byte a telefon nekde necham lezet, je to dost annoying. Z tohoto duvodu si mimochodem nedovedu predstavit pouzivani se zapnutou anti-loss funkci, protoze to pak telefon rve neustale. Jedine se stat otrokem tohotok a prizpusobit se.
- Dalsi funkce:
Budik - super!
Remote ovladani fotaku - jen fotak v one aplikaci, jine programy nereaguji.
Remote ovladani prehravani hudby - nefunguje.
Monitoring spanku - velice libi! Lze nastavit i automaticke zapnuti a vypnuti spankoveho rezimu, kdy naramek provadi vyhodnoceni spanku. Jak jsou ta data spolehliva, tezko odhadnout, ale rekl bych, ze to docela odpovida.
Upozorneni na delsi dobu sezeni - funguje, ale moc casto se to neozyva, protoze tak nejak moc neumim zustat v klidu.
Reminder - nepochopil jsem, jaky je rozdil oproti budiku.
Anti-loss - viz vyse, nepouzival jsem.
Notifikace SMSek a prichozich hovoru - super! Hlavne SMSek mam tendence si nevsimnout, coz se mi uz nestava. Prichozi hovory ok, ale zobrazuje se jenom cislo.
- Velke minus - za tu dobu jsem si naramek stihl uz dvakrat viditelne poskrabat :( V obou pripadech to bylo behem nejake bezne cinnosti a vsiml jsem si toho az pozdeji.
- Vydrz baterie bych cekal vetsi, bavime se o dvou, mazimalne trech dnech. Nabijeni je ale rychle.
- Ocenil bych navic veci, ktere ma prave MiBand 2 - predevsim tedy GPS. Mereni tepu me az tak nezajima. Libi se mi ale, ze se text na displeji zobrazuje vertikalne, a taky predpokladam vetsi vydrz baterie.
Zephram - 06. září 2016 22:36sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Hm, výpustka je jeden z prvků, které patrně používám příliš kreativně k účelům, ke kterým není určen.
Mvek - 06. září 2016 08:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: To asi bude hodně specifické. Svého času mi tu neporadili uživtalé OO/LibreOffice ani, jak docílit, že se automatickou opravou ... změní na výpustku (jeden znak), když je mezera za nimi, ale ne před nimi, jak se to správně má v češtině psát v případě nedokončené věty, a nikoliv jen vypuštěné části v citaci.

Takže specializovaná fóra...

Nejnovější   Novější 537 - 556 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o