|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 2162 |
|
|
|
| Tak to vypada, ze Lopuch postupne taky odpadava, ac s novou registraci prihlaseni stale funguje.
Takze otazka. Jake jsou moznosti co se (ne nutne) ceskych diskuzaku tyce, kdyz clovek potrebuje predevsim moznost zalozit soukrome diskuzni forum se seznamem uzivatelu, kteri jej vidi (cili neco jako tajne kluby na Lapiduchu)?
V idealnim pripade aby to nebylo phpBB.
Vychazi mi z toho jedine Nyx a Hofyland, pripadne ten Lopuch, ale tomu se dlouhodobe asi neda moc verit. Coz vlastne i Hofylandu, u ktereho se resil prodej. |
|
|
|
| Seven: Jop, aspoň to máme kompletní. |
|
|
|
| Mvek: obecně nekombinovat alkohol s kyselinou acetylsalicylovou (aspirin, acylpyrin apod.), protože ředí krev a při narušení žaludeční stěny může dojít ke krvácení, antibiotiky, protože zátěž na játra a nakonec s antidepresivy, protože snižuje jejich účinek a i když krátkodobě může náladu zlepšit, z dlouhodobého hlediska naopak prohlubuje deprese a úzkosti. |
|
|
|
| Taktéž jsem to zkoumal v souvislosti s antibiotiky. Dospěl jsem k tomu, že jediný důvod, proč u antibiotik nepít, je zátěž na játra. Je to dobrý důvod, ale zas to neznamená, že by se člověk měl panicky vyhýbat nějaké té skleničce nebo půllitru nedestilovaného alkoholu, pokud to bude výjimečně kvůli nějaké situaci apod. |
|
|
|
| Zephram: studie na toto téma nemají jasný závěr, některé tvrdí, že alkohol imunitu snižuje, jiné, že ji podporuje. Neexistuje ani jasný závěr ohledně interakce alkoholu a očkování. Obecně se doporučuje například nepít 24 hodin po očkování proti tetanu, ačkoli jsem také nenašla důvod. Lékaři ti obecně doporučí alkohol raději nepít, ale je to jen taková pojistka. Obecně je názor, že je lepší nepít pár hodin po očkování a pít jen přiměřeně. Tudíž ty tvá obvyklá dvě až tři piva by mohla být v pořádku, ale kombinaci s Jaggermeisterem a lahví vína na kyvadle bych v následujících dvou dnech vynechala. |
|
|
|
| Preventivní dotaz.
Po očkování proti chřipce mi dnes v práci doktorka řekla, že se mám dva dny vyhýbat fyzické zátěži. Myslíte, že se to vztahuje i na alkohol? |
|
|
|
| Diskuze přesměrována sem. |
|
|
|
| Mvek:
Také by mě to zajímalo.
"We have all the answers... For the right price!"
Tak kolik dáš? :-) |
|
|
|
| Telemachus Rhade:Také by mě to zajímalo. Nejsem si jist, jestli ti rozumím, kromě tedy toho, že obecně zastávám názor, že je dobré omezit cukr jako takový (i když znám lidi, co naopak tvrdí, jak je úžasné a zdravé jet skoro jen na cukru, byť tedy v přirozené podobě jako šťávy a ovoce), i když ne tak, jako jeden kolega z práce, který zase vůbec nejí sladké, jakékoliv, takřka se vyhýbá pozření cukru (jako jo, v zelenině ho má, ale myslím, že i ovoce takřka eliminoval).
Ale často mám na něco chuť, jdu k nouzovým rezervám pár sušenek (a to zpravidla bez rostlinného tuku), a zjistím, že nic z toho mě neláká. A pak najednou zjistím, že mám třeba chuť na šlehačku. Tak nevím, jestli to souvisí:-). |
|
|
|
| Mne dokáže s odstupem cca jednoho dne vyřadit kofola. Napřed nakopne a dodá spoustu energie, a později přijde zúčtování a únava. Jen nějak nevím, zda celková bilance je pozitivní nebo negativní.
Marshall: Co třeba nějakou "sladkou náhražku"? Třeba med nebo sladké ovoce (hrozny, apod.)? |
|
|
|
| Marshall:
Kdysi jsi tu psal o abstinování na kávě.
Snažím se :) Teď jsem na jedné překapávané kávě co 3 - 4 dny. Občas teda zahřeším a dám si dva dny po sobě. Instantní jsem přestal pít úplně - přestala mi chutnat.
Dtto pro cukr. Všechno, co není z jednoduchých přírodních surovin (eg. kakaové máslo), už mým chuťovým buňkám nejede a přitom dříve bych se po tom mohl utlouct.
Je to o přechodu na co nejkvalitnější sladké výrobky. Ono pak sám poznáš, že těch ti stačí řádově méně, než těch, co všechno nahrazují právě cukrovou hmotou a rostlinnými tuky.
Při aktuálním množství kofeinu i sladkého, jsem přestal být unavený po obědě, (unavený vždy a všude, přesněji :) ) a naopak vydržím v mozkoaktivním stavu mnohem déle. Ale začátky, tak první měsíc / dva, byly vyloženě o odříkání s klasickými abstinenčními příznaky; nicméně výsledek stojí za to. V každém případě je potřeba hlídat složení. Jestli chceš, tak ti můžu sestavit jakýsi plán relativně zdravého sladkého zboží na trhu.
Přirozeně to souvisí s celkovými stravovacími návyky, ale výše zmíněné je základ. Samozřejmě, prostou logikou, když si dám mísu špaget s kečupem (=de facto čistý cukr), tak tě samozřejmě vyřadí stejně, jako třeba 3 tatranky ;) |
|
|
|
| Prosím tě Telemachu, mám ehm takový dotaz. Kdysi jsi tu psal o abstinování na kávě. To se mě sice netýká (nikdy jsem nepil), ale beru kofein v energy drincích - výhýbám se těm s taurinem, takže jen kofein + B komplex. Dále miluju sladký. No a protože to jaksi na sobě pozoruju, tak by mě ukrutně zajímalo jestli jsi to nějak zvládnul nebo jak to zvládáš??? Docházejí mi síly... :( A vždycky když se objeví nějaká krize a je třeba makat dlouho a vydatně, tak k té berličce kofeinu a cukru zase spadnu.
PS: k Inkvizici se vyjádřím koncem týdne až mi začne fungovat normálně mozek (zítra jdu vázat disertaci). |
|
|
|
| kapitan Pike:
Mám brát mlčení jako nezájem? :-)
Nějak jsem si nevšiml, žes reagoval :)
Ale jo, bral bych ho. Tak mí písni do pošty... |
|
|
|
| Telemachus Rhade 271363:
kapitan Pike 271381:
Mám brát mlčení jako nezájem? :-) |
|
|
|
| Pokud by šlo o úspory a o starší barák s nic moc izolací, kde se trochu s vlhkem bojuje (i když při trvalém obývání asi ne moc, horší jsou chalupy), tak ještě stojí za zvážení (budu sám zvažovat na chalupu) doplněk v podobě černého panelu o cca max metrové ploše na slunnou stěnu a s malým solárním panýlkem, který napájí elektroniku a větráček. Výsledek je, že za sluníčka se ohřeje vzduch v panelu (kolektor) a elektronika vyhodnotí teplotu a zapne větrák, který žene teplejší vzduch do místnosti. Někde uváděli úžasnou účinnost, ale podstatné je, že se do místnosti dostane ohřátý vzduch, který pojme více vlhka, než v sobě má.
Ale zatím netuším, jestli se z hlediska úspory za topení investice vyplatí (mám doma taky jen jeden leták od jedné firmy, dodané jednou sanační firmou, protože nám jde o vlhkost a toto má být doprovodná varianta, jak řešit větrání, vedle samotné izolace domu).
Tepelná čerpadla s výměníkem čerpajícím ze vzduchu jsou rozhodně moc velká investice s nejistou návratností.
U toho plynu nevím, zda lze zjistit množství plynu v nádobě. U sporáku na butan prostě poznáme, že bude třeba vyměnit, až když se nějak to jídlo pořád nevaří apod., že sice hořák hoří, ale méně. Nebo by bylo třeba pravidelně nádobu převážit. |
|
|
|
| AVip: Vybavení nemám a třífázový proud potřebuji na vodárnu. :-/ |
|
|
|
| No nevím... já jsem na chalupě skončil u toho, že vařím na elektrice dávno předtím, než mi zrušili tu "boudu" na výměnu bomb (kterou jsem taky neměl extra daleko).
Co takhle akumulačky? (jasně, tam to chce třífázový proud, ale stejně)
Hlavní výhoda propan - butanu je v tom, že je autonomní (což se může hodit při výpadku, to ne, že ne), ale cena bývala docela nic moc, co si tak pamatuju.
Ale taky záleží na tom, jestli už nějaké vybavení na toto téma máš. |
|
|
|
| AVip:
hlavní dealbreaker (negativní externalitu :-D) bych považoval nutnost řešit výměnu lahví od plynu.
Ptám se právě proto, že právě tento "dealbreaker" u mě teď pominul, jelikož mám náhle "výměnnou stanici" asi 60 metrů od baráku. :-) |
|
|
|
| Nevím jak si t.č. stojí propan-butan vs. zemní plyn (kde plyn je výhodnější, než elektrika, přinejměnším v obecné rovině), ale za hlavní dealbreaker (negativní externalitu :-D) bych považoval nutnost řešit výměnu lahví od plynu. |
|
|
|
| Má tu někdo zkušenosti nebo nějaký dobrý zdroj informací o vytápění pomocí výměnných propan-butanových bomb? Jak tento typ vychází ekonomicky ve srovnání s elektrickým přímotopem? Mluvíme o cca. dvou místností nezatepleného starého baráku. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|