|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Dneska jsem si v Albertu dala na oběd "maminčinu sekanou". Nebyla špatná. Jen mě vzhledem ke kulinářským schopnostem mé matky tyhle názvy vždycky děsí. |
|
|
|
| Marshall: Tak byl i zákusek v čokoládě, nebo polévka s brouky v těstíčku.
My asi začneme experimentovat (jen s červy) doma, ale asi až na zimní sezónu (na podzim). |
|
|
|
| Aha, já myslel, že to pekli a třeba do něčeho namáčeli nebo posypali :) |
|
|
|
| Marshall: Co s ním? Nabídka byla třeba rizoto s hromádkou smažených červů, nebo kobylky zapečené do hermelínu, nebo špagety s červy a cvrčky atd. Jedno bylo na kari. |
|
|
|
| Achievement unlocked. Ochutnal jsem moučné červy a cvrčky v kantýně v BBC. Škoda té tvrdší krusty, která připomíná krevety, jinak proč ne, jen v tom člověk má tendenci furt vidět pohyb, i když jsou bezpečně mrtví:-). |
|
|
|
| Yakuzza: Jo i ne. Zrovna tady jde o endokrinní disruptor a u nich je riziko "koktejlu", protože je máme v různé drogerii a kosmetice. Takže omezit každý sám za sebe ano.
Plošně zakazovat, to samozřejmě nikdy. |
|
|
|
| Yakuzza: Souhlasím. Jen aby někoho zase nenapadlo hořčici zakázat nebo omezit nebo třeba odepřít (rozumnou míru) dětem ve školách. |
|
|
|
| Zephram: Jedy jsou všude. Ideální je vystavovat se jim v určité vybalancované míře, aby člověk získal imunitu. |
|
|
|
| Tak po párcích a jiných uzeninách už i hořčice. I když... kdo jí 80g hořčice denně. |
|
|
|
| správně má člověk konzumovat olej v jeho přirozeném stavu - přímo v té potravině, nevylisovaný
což chápu, že se nám ne vždycky chce
ne nebyla jsem na letišti v Emirates |
|
|
|
| Telemachus Rhade:
z mnoha odkyzů se dá vyčíst, že kokosák je dokonce megazdravá superpotravina.
Ano, to jsem taky slyšel. A přiznávám, že už se v tom rostlinném oleji totálně přestávám orientovat :-) Jestli nakonec není nejlepší vepřové sádlo :-)
Jinak jsem si v létě ve Švýcarsku v supermarketu koupil nějakou směs Lindt čokolád a palmový olej tam byl taky. |
|
|
|
| A odkud víme, že ta tabulka v záhlaví je správná? Už se tady jednou řešilo, že na každém internetu tvrdí něco jiného. |
|
|
|
| Mvek:
Ale kokosový olej by měl být lepší
Vidíš tu tabulku v záhlaví? Tak kokosový má 90 % SAFA (nasycené mastné kyseliny), tj. červený sloupeček. V podstatě je to čistý cholesterol ;)
Ale jako nedivím se, že má spousta lidí tohle nastavené špatně, protože z mnoha odkyzů se dá vyčíst, že kokosák je dokonce megazdravá superpotravina. |
|
|
|
| Telemachus Rhade: Ale kokosový olej by měl být lepší, myslím snad i chuťově. O něm jsem četl dost chvály v souvislosti s různými recepty a tak.
Takže pokud měl nahradit část palmového, tak mi to přijde rozhodně jako malá změna k lepšímu. |
|
|
|
| Když už jsme opět u té palmy... Mátová Ritter Sport nově obsahuje, krom loni přidané palmy, i olej kokosový. Příští rok dorazí možná i Shea :-/
A na chuti je bohužel poznat citelně. Je to mazlavější, nepřirozeně sladké a mátová chuť už není osvěžující, ale protivně nasládlá. |
|
|
|
| Telemachus Rhade: V dnešní době frčí paranoia, tak se radši ptám :) |
|
|
|
| Yakuzza: Vidíš v ingrediencích někde palmu? ;) |
|
|
|
| Telemachus Rhade 264257: Obsahuje to palmový olej? |
|
|
|
| lagga 263729: Zcela upřímně... Byla jsi na domovském letišti Emirates? Dubaj je jedno z nejhorších letišť, co znám, zabalené do hyper-luxusního pozlátka. A stejně tak jsou na tom celé Emirates. Pokud si to někdo opakovaně nechce připustit, tak je to s prominutím jeho chyba. S Qantasem osobní zkušenost zatím neznám. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|