|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Jinak jak jsem tu onehda kritizoval El Chapo burger. Tak včera si u mne poněkud spravil reputaci. Ale to jen proto, že jsem tam stál u stánku a trval na tom, že si na burger počkám a nemají mi ho vozit. To byl za 10 minut hotový. |
|
|
|
| Snědl jsem asi 8 gramů. (Mohlo to být tak 1,5 zarovnané kávové lžičky - té na fotce.)
Měl jsem to předtím v ledničce, takže se to krásně rozpouští na jazyku.
Poté jsem asi po 5 minutách dostal chuť na mrkev. (Pokud to u mne bude generovat chuť na zeleninu, tak by to nakonec mohlo mít celkový zdravotní efekt pozitivní!) |
|
|
|
| Zephram: Uááá... tak na to bych odvahu neměl. Dej vědět, jak jsi dopadl.
|
|
|
|
| Hotovo. Dnešní večeře je na stole.
|
|
|
|
| Já si ten kokosový tuk teda koupím. :-) Ale nebudu to jíst po polévkových lžících. Sice občas - patrně pod vlivem krize středního věku a pocitu, že mi spousta věcí navždy uniklo - dělám různé nerozumné "experimenty", ale nakonec, když na to přijde, jsem spíše opatrný a konzervativní.
A z principu nemám rád nevratné kroky, což by nějaké hazardování se zdravím mohlo být.
Díky za rady, v podstatě k tomu budu přistupovat jak jsem zamýšlel, jako ke kravímu máslu. |
|
|
|
| Hlavně ale den před ním je lepší nejíst něco jako pytlík arašídových křupek. Díky nim jsem měl první dospělácké měření zvýšené a opakování s normální hodnotou jsem se dočkal za dva roky. |
|
|
|
| Zephram:
Doktor mi včera řekl, že test na cholesterol mi dělal v roce 2010, a že před 40 rokem věku jej není třeba opakovat.
Změnil bych doktora ;)
Ne, tohle je fakt mimo :) |
|
|
|
| Doktor mi včera řekl, že test na cholesterol mi dělal v roce 2010, a že před 40 rokem věku jej není třeba opakovat.
Tak to asi brzy budu cejchovat míru. :-) |
|
|
|
| btw ten olej je tenhle:
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=69632
c pondeli jsem tam kupovala trxka a tak tam skoncilo i tohle tak uvidim... |
|
|
|
| Telemachus Rhade 280540: při té teplotě kapalní, neznamená to, že se ti najednou rozteče celý kelímek. Co vím, tak v létě v lahvi byly kapalné jen stěny a vršek v lahvi. |
|
|
|
| Seven 280539: Takto jsem tu spoileriodní část příspěvku 280496 zrovna nemyslel! You can do better :-).
Ale už vidím, jak to tam Telemach při starosti o mé zdraví dá, aby mne od konzumace kokosového tuku odradil. |
|
|
|
| Seven: It's tennampting :) |
|
|
|
| Seven:
do tekutého skupenství přechází až od těch 25°C
Za absolutně ideálních podmínek se toto dá dodržet, nicméně co to je 25°C v léte, že ano :) A kokosák se přesto nerozteče, čím to bude? ;) |
|
|
|
|
Do záhlaví?
|
|
|
|
| Yakuzza 280449: Pěkné. Až napodruhé mi došlo, co chtěl výrobce dietář/"zabiják" říci.... -) |
|
|
|
| Telemachus Rhade 280515: Jak už jsem zmiňovala, kokosový olej je při běžné pokojové teplotě tuhý sám o sobě, do tekutého skupenství přechází až od těch 25°C, tudíž se ztužený ani nedělá. Přívlastkem panenský se označují oleje lisované za studena a a konkrétně kokosový olej se získává lisováním kokosové dužiny.
leena: k tepelné úpravě/smažení je sice vlastnostmi vhodný, ale je na tvém zvážení se zamyslet, co jsi slyšela o vhodnosti smažených jídel jako součásti stravy.
Jinak naleznete spoustu článků, které dělají z kokosového oleje málem druhý příchod Krista, ale ve skutečnosti je to prostě tuk jako každý jiný, takže na cholesterol nebo při dietě vám opravdu nepomůže. Jednou za čas při přípravě exotického jídla ale neuškodí a dodá typickou chuť (podobně bychom se mohli bavit o sezamovém oleji, který dodá mexickému jídlu typickou chuť, ale právě kvůli své výrazné aromatičnosti se používá spíše jako koření).
Co se týče nasycených kyselin/škodlivosti, je v podstatě ekvivalentní tukům mléčným (máslo), takže se zamyslete, kolik sníte na posezení másla a podle toho s ním zacházejte.
Obecně platí pro kokosový olej totéž, co pro jakékoli jiné jídlo - všeho s mírou. |
|
|
|
| Telemachus Rhade: Tak to jo, tady už souhlasím. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|