Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2990


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2594 - 2613 / 2990Starší   Nejstarší

Pozemstan - 20. květen 2017 00:27sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Tak to by bylo hodně zajímavé, a rozhodně to nepůsobí úplně nepravděpodobně...
Lt.Shark - 20. květen 2017 00:23sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
tomu nevěřím... :-)
Mirak - 20. květen 2017 00:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Sounds cool.
Telemachus Rhade - 19. květen 2017 23:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan: Ještě je ve hře jedna velice nepravděpodobná možnost: (ale tyhle žbrkule se teď dějí ve Star Wars, takže nereálné to není)

Může to být potomek *dětí Tripa a T'Pol, protože jak víme z Romulanských válek, 'ten zahradník je nějakej divnej'* :) To by vysvětlovalo jak přítomnost na Vulkánu, tak i jméno Michael, *které Trip po celou dobu svých tajných operací používal*. Pokud by to tak skutečně bylo, odpustil bych jim spoustu jiných věcí ;)
Pozemstan - 19. květen 2017 23:01sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Seven: Ano, to je také zajímavá možnost, že jde o člověka, který vyrostl na Vulkánu. Ale pokud by byla člověkem, je logické jí říkat, že má jazyk "too human"? Na druhou stranu je fakt, že hypotetická poloviční vulkánka by musela přijít s vulkánštinou do styku ještě v nižším věku (pokud by nevyrůstala zprvu jen s lidským rodičem, což by vzhledem ke jménu, viz níže, mohlo odpovídat). Ale třeba, i když to není řečeno, je jen po nějakém školním rétorickém cvičení myšlena její neschopnost naučit se správnou výslovnost apod. -)

Kdyby se jednalo o člověka, bylo by podle mě od Sareka lepší označení "tak lidský", které se objevilo ve filmech jak při jeho popisu Spocka, tak i při rozhovoru Spocka se Saavik o "čistokrevném" člověku Kirkovi... -)

Na mě, i když Telemachus to vidí jinak, působí trochu vulkánsky její obočí, které směřuje od kořene nosu mírně vzhůru a na konci chybí výrazný úsek zahnutý dolů, který je vidět u jiných lidských postav včetně kapitánky nebo na pravé straně civilní fotografie přímo herečky této postavy tady v záhlaví. Ale vím, že i lidské ženy si obočí často výrazně upravují, a tato mohla být jen ovlivněna vulkánskou kulturou... -)

Omlouvám se, pokud spekuluji v rozporu s již oznámenými či odhalenými informacemi ze zákulisí, které jsem dosud záměrně moc nevyhledával. Jak koukám má se jednat o postavu s poněkud mužsky znějícím jménem Michael Burnham, která však prý bude skutečně ženou. Jméno zní pozemsky, ale je-li to míšenka, nemusí to hrát žádnou roli (ostatně v ST už byl např. tříčtvrteční klingon se zcela ruským jménem)... -)

Mirak, S.S.Enterprise: Ano, omlouvám se, že jsem zde vyvolal zmatek. Tušil jsem, že to zde bylo zmíněno, jen toho herce neznám a v traileru myslím jméno postavy nezaznělo... Ale je to tedy Sarek.
Mirak - 19. květen 2017 22:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Přestaňte polemizovat o tom, jestli je to Sarek nebo ne, bylo to potvrzeno už asi před 4 měsíci a myslím, že jsme to řešili i tady :)
S.S.Enterprise - 19. květen 2017 22:02sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
myslím, že to Sarek je, mám pocit, že to bylo už někde napsané

s tím jazykem.. působilo by mnohem syrověji, kdyby v tom traileru skutečně i Vulkansky mluvil a ne anglicky :)


Ano, nejstrašidelnější Klingoni jsou asi v TMP a pak ten jeden v IntoDarkness, pořád věřím, že ti Klingoni, co nám ukázali, jsou nějací pozměnění nebo z minulosti atp
AVip - 19. květen 2017 14:27sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Dva důvody, proč se zatím nijak nevyjadřuji:
- je to jen trailer (a myslím, že všichni víme, co se občas nechá ve střižně vyčarovat)
- nic od toho seriálu neočekávám, za posledních, řekněme, dvacet let (+/-) mne už může nová oficiální ST produkce překvapit jen příjemně (i to se párkrát stalo)


Za sebe říkám jedno - pokud to bude "koukatelné" a bude to mít dobrý děj atp., tak se různé drobné prohřešky proti tomu či onomu dají tolerovat...
já prostě zaujímám pozici typu "počkáme a uvidíme".
Seven - 19. květen 2017 12:47sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Pozemstan: Což taky může být jen dítě nějakého vyslance apod. na Vulkánu.
Pozemstan - 19. květen 2017 11:29sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Ale, pokud jsem dobře slyšel, Sarek jí jako dítěti říká, že se nikdy nenaučí mluvit vulkánsky, protože je její jazyk příliš lidský. To jsem chápal tak, že přece jen je částečně vulkánka. A to, že se Spoock jako míšenec podobal více vulkánskému rodiči, neznamená, že to nemůže být i naopak...
Damar - 19. květen 2017 11:28sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Možno sa jej mama vydala za Vulkánca keď už mala malé dieťa a ona na tej planéte iba vyrastala...
Telemachus Rhade - 19. květen 2017 11:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jinak ale ona není Vulkánka. Alespoň tedy podle traileru, kde nemá ani uši, ani obočí.
Pozemstan - 19. květen 2017 11:10sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: "Je to jasné. Jde to James Frain. "

Aha, je-li tedy už jasně stanovena jeho role, tak to pak ano. Každopádně by mě zajímalo, zda je jejím učitelem, nebo (i) otcem... -)
Telemachus Rhade - 19. květen 2017 11:06sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan:
může být výhodné využití designu a rekvizit z Abramsova
Bať. Však taky můstek Shenzhou je můstek Kelvinu ;)

Z traileru není jasné, zda je onen vulkánec skutečně Sarek.
Je to jasné. Jde to James Frain.
Pozemstan - 19. květen 2017 10:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Uvidíme, také myslím, že mohli spíše jít do větší budoucnosti (aniž by se muselo jednat o časovou válku tuším z 27.-29. stol.) Abrams těžil z popularity Kirka a Spocka, která ale asi stejně přitahovala spíše starší fanoušky. Tady se ale jedná o období před TOS, dokonce ne Enterprise, takže tento argument neplatí. Nanejvýš, jak už zde zaznělo, pro ně může být výhodné využití designu a rekvizit z Abramsova "kelvinovského" vesmíru.

Z traileru není jasné, zda je onen vulkánec skutečně Sarek. Zdá se, že hlavní hrdinka je míšenkou člověka a vulkánce podobně jako Spock, ovšem s tím, že u ní převážily více lidské rysy... Omílání podobného tématu vulkánského/Sarekova? částečného "druhysmu" jako v ST VI a ST11 (tam byly ale druhysty Spockovi vrstevníci, ne otec) a jisté kopírování Spocka se mi moc nezamlouvá, ale třeba si tvůrci najdou originální cestu...
Damar - 19. květen 2017 10:09sipka
ZAMĚŘIT
Damar
..."neviem prečo" bez čiarky:)
Seven - 19. květen 2017 10:09sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Me by treba sto let po Picardovi zajimalo vic nez "znicime ten zbytek kontinuity, co se nestihnul v ENT".
Damar - 19. květen 2017 10:06sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Neviem, prečo sa tvorcovia tak boja ísť do obdobia po Nemesis a stále sa točia okolo tej TOSky. Aj tak by si to pozreli všetci trekkies a nemuseli by balansovať v mínovom poli kontinuity...
Seven - 19. květen 2017 09:51sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Klingoni jsou mi nejak jedno, ale doufala jsem trochu v zachovani nejakeho ENT/TOS dojmu a vypada to min startrekove nez nektere nestartrekove serialy. Jako umim si predstavit jak nadavali fanousci pred TNG, ale to bylo alespon v budoucnosti. Kdyby to melo byt 25. stoleti nebo pozdeji, nereknu ani popel. Ale strelit to takhle blizko TOSce a tvarit se, ze vse je okay...
Marshall - 19. květen 2017 09:45sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Damar 285241:
Tiež som mal z Orville väčší pocit startrekovosti
Mám to stejně.


Nejnovější   Novější 2594 - 2613 / 2990Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o