Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2998


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2115 - 2134 / 2998Starší   Nejstarší

BorgDog - 27. září 2017 21:34sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade: Chápu ten správně, že v nejhorším případě dojde k dalšímu rozpadu universa, kdy CBS romány budou úplně ignorovat nebo nějak "ochčijou" Abramsverse? Kam potom spadne Discovery, respektive kdo bude vydávat knihy s ní?
Yakuzza - 27. září 2017 20:14sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mno dobře, ale pořád to CBS nijak nezakazuje natočit v tom období seriál. Ať už s akceptováním zničení Romulu nebo ne. Stále mi to přijde lepší, než už poněkolikáté znásilňovat TOS období něčím, co tam absolutně nezapadá.

(V ST knihách si nic nepřečtu, stále trpím přísným trestem mocných moderátorů, ale snad se nade mnou brzy slitují. Již se těším!)
Telemachus Rhade - 27. září 2017 20:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip 290209: Tady ta diskuze jede nějak hrozně rychle ;)
Telemachus Rhade - 27. září 2017 20:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan: Telemachus Rhade 212562:
Jak jsem říkal, knihy tam ještě časově nejsou a ještě dlouho nebudou.

Knihy už tam skoro jsou :) Aktuálně poslední TNG je v 2386 a JLP je stále kapitánem. CBS to chtě nechtě musí rozseknout nejhůř příští rok.
AVip - 27. září 2017 20:00sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Našel jsem pár zajímavých informací, jdu s tím vedle do knih.
AVip - 27. září 2017 19:55sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Romány jsou t.č. v roce 2386. Čekají nás ještě zajímavé časy.
Pozemstan - 27. září 2017 19:51sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: To je smutné, pak tedy Discovery už byla od začátku svým způsobem "prokleta"... -(

Omluvte prosím OT: Před lety o (ne)zničení romulu v knihách psal Telemachus ve chvíli, kdy časové omezení původní linie snad ani nepředstavovalo problém. Pokud je CBS v tomto směru vystavována nějakému právnímu tlaku, je to další střípek do mozaiky vysvětlující tvrdý postup proti "svobodě" fanfilmů, byť zrovna časové linie snad neřeší.

Yakuzza: Pak bych tedy čekal, že si CBS na oplátku vytvoří časovou linii vlastní. Ostatně jsem myslel, že už existuje i "alternativní" (původní) časová linie, kde Romulus zničen nebyl. Nabízejí se přece i náznaky, jako že loď Spocka "Prime" pracovala s hvězdným datem podle Abramse, nebo že Neronovi romulané nemají vedle vlasů ani typická TNG+ čela, podle kterých to v Countdownu úplně původní časová linie nebyla... -)
AVip - 27. září 2017 19:51sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Yakuzza:
Neznamená to, že Paramount se zničením Romulu neprávem vrtal v Prime timeline, čímž si vytvořil svou Kelvin timeline?

V podstatě ano... je to pěknej guláš, který bude muset někdo dříve či později za stálého míchání vylít do záchoda...
Yakuzza - 27. září 2017 19:20sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
AVip:
A teď přichází problém - i v Prime timeline platí zničení Romulu z Abramsvesa...

No moment, to je ale pak možná takový slepice/vejce problém. Neznamená to, že Paramount se zničením Romulu neprávem vrtal v Prime timeline, čímž si vytvořil svou Kelvin timeline?
kapitan Pike - 27. září 2017 19:08sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
U Johansonova článku mě celkem překvapují faktické chyby, hlavně přítomnost raketoplánu v TOSce, který už byl v první sezóně. Článek se mi líbí, ale ve spoustě věcí s ním nesouhlasím. To bych ale byl off-topic.
AVip - 27. září 2017 19:01sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Yakuzza:
Že by se nechtěli vrtat v kánon záležitostech v souvislosti s knihami, které se odehrávají po Nemesis?

Jde o to, že CBS má práva na Prime timeline, zatímco na Abramsverse má práva Paramount.

A teď přichází problém - i v Prime timeline platí zničení Romulu z Abramsvesa... proto jsou taky TNG+ romány tak nahňahňané na sobě a teď se řeší co s tohle časovanou bombou... on nám to Jar Jar M1 dost těžce podělal na několika frontách.
Pozemstan - 27. září 2017 18:48sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza: Musím souhlasit. Pokud jde o holografickou technologii ke komunikaci, je to něco skutečně nezvyklého i ve 24. století. Níže nejen mnou uvedený příklad Shinzona v Nemesis se ovšem liší použitím externího emitoru, proniknutím na cizí loď. Na druhou stranu by holografická technologie v době simulátorů neměla pro Federaci, vlastně docela průkopníka v tomto oboru skoro v celé Galaxii, představovat žádnou technologickou výzvu. Jenže Discovery se odehrává o více než sto let dříve...
Yakuzza - 27. září 2017 18:40sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ještě mě ale napadlo jedno vysvětlení. Vzhled Klingonů se v Treku mrvil vždycky, jakož i kontinuita. Takže jednoduše pokračujeme v tradici na stejné vlně :)
Pozemstan - 27. září 2017 18:39sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade 290139: Johansonova kritika je podle mě přehnaně tvrdá, zvláště po dvou epizodách, když přiznává postupný vývoj sympatií třeba k ENT. Navíc argumentaci prokládá podle mě až přehnanými a místy protichůdnými politickými narážkami a někdy se i přes náznak opaku chytá zbytečných detailů, byť má zajímavé postřehy. (Třeba otázka krátkodobého působení vakua na člověka (a tady o tom bylo s počítačem až toskovsky vyjednáváno) je sporná. Většinou jsem se setkal v populárně-vědeckých článcích s vyvracením mýtů o okamžité smrti uvařením krve, výbuchu plic, zmrznutí očí apod.) Ale přinejmenším z 50 % s Johansonem souhlasím. Mám často podobné pocity, jen bych místy kladl na kritiku menší důraz. Abramsův ST, ani toto, také nepovažuji za zcela stejný svět jako ten "předchozí". Ačkoli logika pokulhávala často i třeba v TOS, od roku 2009 je znát větší důraz na efektnost něž kdy předtím...
Yakuzza - 27. září 2017 18:21sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mě třeba ani tak neštve, že ta hologramová technologie byla původně ve Star Wars. Ale viděli jsme ji už sakra v DS9 tuším od páté řady, kde ji prezentovali jako novinku! Tak v jakém univerzu to sakra jsme?

Pořád nepochopím tu fixaci na prequely. Kdyby vzali ten příběh, který jsme viděli a zasadili jej řekněme do přelomu 24./25. století nebo dál, hned by spousta věcí vyzněla jinak. A když se nad tím tak zamyslím, jediný faktor, který by zde vadil, by byl Sarek (což je jednoduše řešitelné). Nic víc. Zbytečně si serou do vlastního hnízda.

Pochopím to řekněme u nových filmů, kde chtěli ždímat ze slávy Kirka, Spocka, Enterprise a TOS obecně. Seriál Enterprise byl zase dostatečně v minulosti, aby to bylo relativně fuk a přes počáteční škobrtání se nakonec povedlo z toho udělat dobrý seriál. Ale tady? Proč? Jenom kvůli tomu, že chtějí těžit z postav jako Sarek nebo Harry Mudd? (Počítám, že Khana se také časem dočkáme.) Tomu ale nějak nevěřím, pochybuju, že by úspěch nebo neúspěch seriálu stál zrovna na tomhle.

Že by se nechtěli vrtat v kánon záležitostech v souvislosti s knihami, které se odehrávají po Nemesis? To si taky nemyslím, když se neobtěžovali vrtat se v kánon záležitostech okolo TOS. Navíc, nějaké 26. století by tento problém řešilo.
Seven - 27. září 2017 14:30sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Little byl meganadšený i z Broken Bow...
Mirak - 27. září 2017 14:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Je něco co se littlovi nelibi?
Macek - 27. září 2017 14:08sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Jinak jsem se podíval na komenty na CSFD a zatím to vypadá na nadšené reakce.

Abych citoval například Littla: *****
Fantastická práce! Tohle je můj Star Trek.

Obecně se to lidem líbí a to je asi oč tu běží. Udělali to nové, zaměřené na dlouhý děj, optimálně jednu postavu. TVl mě to přijde nudné.

Uvidím po nové lodi a posádce kam to půjde.

Macek - 27. září 2017 14:01sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Telemachus Rhade: Jako SW s tím přišlo první, ale zase si musíme uvědomit, že i seriál je dotčen aktuálním vývojem techniky a předpokládaného směru. Co bych určitě vytkl, je snaha udělat z hologramu něco neomezeného co se pohybuje kdekoliv a kdykoliv. resp rozdělil bych to na dvě části:

1. statický přenos zaměřen na vrchní 2/3 těla - vůbec mi to nevadí a zobrazení "alá obrazovka" mi přijde logické a neuráží.

2. Stále vidím toho admirála "mrtvolu" jak se potácí a rozhlíží a nemám ani tucha co vidí - jestli jen svou loď, nebo čumí na druhý můstek, nebo obojí a tak nějak mi tam ta technologie /její logika/ nesedí. Ale to už tu někdo zmiňoval.

MickTheMage - 27. září 2017 13:55sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Seven Klingon Jesus, Renegades som uz z hlavy vytesnil a ty ich teraz pripomenies :) Ale v tom prirovani mas aj pravdu.

Nejnovější   Novější 2115 - 2134 / 2998Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o