Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 673 - 692 / 3132Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 28. únor 2016 18:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip: Pěkné.. Ty čtyřgondolové Excelsiory jsou velice zajímavé. Aspoň mi tedy dává smysl Prometheus a možná, že interiér té lodi není až tak náhodný ve světle těhle skutečností. Hmm..
Telemachus Rhade - 28. únor 2016 18:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek 263719: Jsem rád, že to řekl někdo jiný, než já - už by tu byl flame ;)
AVip - 28. únor 2016 18:15sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ať to spláchnem při jednom:

Wolf 359 - Other Ships
http://www.ex-astris-scientia.org/articles/wolf359-other.htm
S.S.Enterprise - 28. únor 2016 17:34sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
AVip:
A ještě k ST III. V doku se schovává i pokusný model "nové" Enterprise plánované pro Phase 2 ze 70. let.

máš ji někde na fotce?
S.S.Enterprise - 28. únor 2016 17:33sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak:
Scéna, kdy Saavik zachrání asi 14letého Spocka sexem je velmi cool :)

Já tam sex neviděl...

Mirak - 28. únor 2016 12:51sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan:
Ano, zřejmě nechtěla klingony, kteří byli v přesile, takže by jí srovnatelná "supersíla" nepomohla, zbytečně provokovat...

Chápu, proto radši dvakrát usnula, to nikoho neprovokuje :) Ne, tyhle vysvětlení už jsou bizár.
Pozemstan - 28. únor 2016 12:06sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Zajímavé, u Andorianů (byť jsou to známí válečníci a dalo by se to čekat) a Ferengů jsem to netušil a Romulané tak myslím také v ST nepůsobí, i když by to bylo vzhledem jejich k vulkánskému původu logické...
Telemachus Rhade - 28. únor 2016 11:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Klingon, Andorian, Fereng i Vulkanec (Romulan) maji stejnou silu. Relativne.
Pozemstan - 28. únor 2016 11:35sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: Ten klingon se jmenuje Maltz. -)

Mvek, Mirak: Ano, zřejmě nechtěla klingony, kteří byli v přesile, takže by jí srovnatelná "supersíla" nepomohla, zbytečně provokovat... Jinak její emoce vlastně mohl ovlivnit pon farr mladého Spocka...
Mvek - 28. únor 2016 09:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Njn, holt vulkánci jsou plní emocí, jen občas je zvládnou udržet na uzdě, občas ne... Tohle tam asi opravdu není povedené, moc si tu část na Genesis nepamatuji.
Jinak ale Saavik asi vyhodnotila pravděpodobnosti, že je stejně zabijí, takže nic nepodnikala. Jinak myslím,m že to měla být klasická ukázka impulzivních lidí vs. stoických vulkánců. Neříkám, že je to mermomocí dobře...
AVip - 28. únor 2016 06:32sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mirak:
- Je zvláštní, že se tu mluví o zastaralosti Enterprise, ale Excelsiory a Oberthy vidíme ještě v dalším století :)

Excelsiory a Oberthy jsou novostavby, Enterprise je refit staršího designu, se vším, co z toho vyplývá.

Mimochodem, bylo to o příslovečný "fous", protože Picardova Stargazer měla být původně třídy Constitution Refit - dokonce kvůli tomu musel být jeden dialog předabován v post produkci.
Mimochodem, u Wolf 359 je vrak nejméně jedné "Connie" (recyklace trosky z ST III).

A ještě k ST III. V doku se schovává i pokusný model "nové" Enterprise plánované pro Phase 2 ze 70. let.
Pozemstan - 28. únor 2016 00:14sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: "Je tam ještě jeden rozumný noname Klingon."
Ano, ten myslím přežije. Ale i on alespoň v dabingu působí poněkud "pomaleji"...
Mirak - 27. únor 2016 23:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
Nevím, jak jsi to viděl, ale já jsem anglické titulky v obraze pro klingonštinu myslím na DVD S.E. měl

Rip už jsem smazal, ale rozhodně si nemyslím, že jsem měl nějakou nestandardní verzi. Samozřejmě mě to napadlo, že někde to přítomné bude, ale pátrat se mi už nechtělo. Pokud to tak je, tak samozřejmě moje poznámka neplatí.

Saavik byla čistokrevná vulkánka, takže její chování po zabití Davida je naprosto OK.

Vzhledem k tomu, jak emocionálně se chová k mladému Spockovi to naprosto ok není. Ale hlavně mi šlo o to, jak nezodpovědně se během filmu chová, ve dvojce byla schopnější.

Pozemstan:

Trochu mi vadí, že jsou zde klingoni, snad kromě Kruga a Valkris, "druhysticky" vykresleni jako mentálně retardovaní

Je tam ještě jeden rozumný noname Klingon.

V ST III ale působí spíše jako vědkyně, Davidova kolegyně.

To už je imo nesmyslné okecávání, je to členka Flotily, předpokládám, že se každý kadet nehledě na zaměření učí sebeobraně a to ani nemluvím o nadlidské síle Vulkánců. David je jen civilista. Vždyť i Spock je hlavně vědec.

Stáří herců mi až tak divné nepřišlo, ale něco na tom bude, i když Čechov a Sulu přece jen ještě nepůsobí až tak staře. Hodně tomu "pomohla" nepřirozená situace, kdy zbudou na lodi jen (skutečně) starší důstojníci...

No, tak nejsou staří, nevím, už jim oběma táhne na padesátku :)
Pozemstan - 27. únor 2016 23:09sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: "A Kirkovo sednutí si na zem po zabití Davida na mě strašně působí a považuji ho za jeden z nejsilnějších momentů filmu a nejlepších scén."
Souhlasím.

Pozemstan - 27. únor 2016 23:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: "- Celý úvod s Klingonkou Valkris je bez titulků zmatený. Domníval jsem se, že ji Klingoni před zničením té lodi transportovali na palubu, což z dialogu samozřejmě nevyplývá. Vzhledem k tomu, že pro film vypadala rádoby důležitě, tak chtěli tvůrci asi naznačit nemilosrdnost Klingonů."

Ano, jednak asi chtěli ukázat nemilosrdnost, když je to Krugova láska (a v této scéně a možná i jinde tuším jasně zazní i jeho jméno), ale hlavně asi důležitost, resp. Krugův subjektivní pocit důležitosti, "tajemství Genesis"... I když Krugovu krutost/labilitu ukazuje i použití disruptoru na vypaření proti vlastnímu členovi posádky a poté jednání se zajatci (které ale klingoni, pravda, někdy ani neberou)...

Trochu mi vadí, že jsou zde klingoni, snad kromě Kruga a Valkris, "druhysticky" vykresleni jako mentálně retardovaní, byť to odpovídá pozdějším "předsudkům" v ST VI v tom smyslu, že vyšší modely umí i mluvit...

Kontinuita se mi také líbí. Pokud však jde o dr. Marcusovou, je trochu zvláštní, že zde použijí podobnou či stejnou zprávu o Genesis, jen v ní místo Marcusové figuruje Kirk (možná ale prostě k informování Flotily převzal její zprávu). Kruge se tak domnívá, že je Kirk "velitel Genesis", i když v ST II se o tomto projektu teprve dozvěděl a dr. Marcusová se původně snažila výzkum před Flotilou chránit... Klingoni pak v ST IV nahrávku s Kirkem použijí i u soudu...

Ano, Saavik možná mohla jednat jinak, ale pokud jde o její klid, byla to vulkánka (byť tuším neoficiálně poloviční romulanka)... Fakt je, že tady jakoby přijímá stereotyp o mužských a ženských rolích a jednat nechá Davida, i když na Akademii zjevně studovala se zaměřením na velení... V ST III ale působí spíše jako vědkyně, Davidova kolegyně.

Stáří herců mi až tak divné nepřišlo, ale něco na tom bude, i když Čechov a Sulu přece jen ještě nepůsobí až tak staře. Hodně tomu "pomohla" nepřirozená situace, kdy zbudou na lodi jen (skutečně) starší důstojníci...

ST III mám také hodně rád (byť TMP rovněž a neřekl bych, že není dobrodružný). V letech 1998-2001 bylo Pátrání po Spockovi spolu s ST IV to jediné z filmů, co jsem měl na VHS (nahrané z TV) a pouštěl takřka neustále dokola... -) Je tam i hodně humorných prvků, které navozují atmosféru následujícího filmu.
Mvek - 27. únor 2016 22:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Nevím, jak jsi to viděl, ale já jsem anglické titulky v obraze pro klingonštinu myslím na DVD S.E. měl, a i v nějaké verzi, kterou jsem potřeboval pro lehce parodické musicvideo "Davidův discopříběh". Tam to ostatně zůstalo, je tam hláška "Kill them both!" než zabijí Davida.

Saavik byla čistokrevná vulkánka, takže její chování po zabití Davida je naprosto OK.

A Kirkovo sednutí si na zem po zabití Davida na mě strašně působí a považuji ho za jeden z nejsilnějších momentů filmu a nejlepších scén. Řadím tam samozřejmě více scéna některé plusy filmu jsi zmínil.
Mirak - 27. únor 2016 22:14sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Star Trek III: The Search For Spock
- Z nějakého důvodu jsem si z těch prvních 6 filmů tenhle pamatoval nejméně. Podobně jako druhý film i tenhle sází na dobrodružnost, což je prostě pojetí, které TOSce sedí nejlépe a opět mě to utvrzuje v tom, jak moc byl první film nejen šlápnutím vedle, ale i promarněnou příležitostí.
- Film už názvem (možná lehce podbízivým, ale z marketingových důvodů pochopitelným) divákovi jasně říká o čem to bude. To, že Spock ve druhém filmu uložil katru do McCoye považuju za super nápad a na rozdíl od jiných oživovacích prostředků to ve spojení s Genesisem vůbec nepůsobí přepáleně.
- Co bylo možná podle mě trochu navíc, bylo to vzepření flotile. Zlá flotila chce vyřadit Enterprise z provozu, zlá flotila nás nechce pustit na Genesis. Myslím si, že to šlo zaonačit úplně jinak.
- Z těch tří filmů je tenhle nejbohatší ST lore - generičtí Klingoni, Sarek, Vulkán, pon-farr. Je to podle mě poprvé, kdy TOSka skutečně využívá všechno, co univerzum nabízí.
- Možná vzhledem k povaze zápletky mi poprvé přišlo, že herci už jsou až příliš staří. Ne, že by se na to nedalo dívat, ale jisté scény na mě působily mírně úsměvně. Obzvlášť tam, kde jsou všichni. Kdyby byla stará jedna nebo dvě postavy, tak by mě to asi tolik nepraštilo do očí, ale takhle si toho nejde nevšimnout. Je dobře, že filmy nakonec vznikly, ale mělo to přijít prostě dřív.
- Jinak je naprosto skvělé a poměrně nestandardní, že film je přímým sequelem druhého filmu. Tohle je něco, co měli možná praktikovat už od prvního filmu (s prozíravostí, že měli odstřihnout Roddenberryho hned v zárodku).
- Tvůrci zaslouží obrovskou pochvalu za to, že se jim povedlo natočit film prakticky bez Leonarda Nimoye. Trvalo mi to tak do 3/4 filmu si uvědomit, že Spock už tam asi moc nebude :) Film tím nejen, že netrpí, on z toho udělá víceméně výhodu. Spock (Nimoy) pronese (nepočítaje záběry z dvojky) dohromady jen 7 vět - to všechny během posledních 2 minut a je to zatraceně působivé.
- S Genesisem tvůrci naložili výborně, je dobré, že něco podobného nebude zbyttečně strašit v ST univerzu.
- Začít recapem posledních scén z ST II je asi nutné zlo, já bych se bez toho obešel a myslím, že tvůrci měli přijít na způsob, jak se tomu vyhnout.
- Tvůrci nešli Nolanovou cestou a nesnažili se Jokera trumfnout Banem, ale Khana nahradila generická banda Klingonů. Nějak extra to nevadí, nejsou hlavní zaměření filmu, ale mohli si s tím vyhrát víc. Myslím, že jméno Krugea tam ani nezazní (nebo zazní, ale nepostřehl jsem to) a sám Kruge dokonce odmítne Kirkovi říct svoje jméno :)
- Říkal jsem si, že by mělo smysl tam přivést jednoho jednoho z trojice Koloth/Kang/Kor, ale asi nechtěli imitovat dvojku a přivést dalšího starého známého ze seriálu.
- Vysloveně mě mrdalo, že když se mluvilo klingonsky (nebo vulkánsky), tak dole neběžel anglický překlad. Musel jsem si během projekce najít na netu transkript filmu a používat ho.
- Celý úvod s Klingonkou Valkris je bez titulků zmatený. Domníval jsem se, že ji Klingoni před zničením té lodi transportovali na palubu, což z dialogu samozřejmě nevyplývá. Vzhledem k tomu, že pro film vypadala rádoby důležitě, tak chtěli tvůrci asi naznačit nemilosrdnost Klingonů.
- I když mi celý koncept Davida Marcuse nepřipadal během dvojky šťastný, je to jedna z těch věcí, která by vypadala ještě hůř, kdyby to v dalším filmu skipli. Dobře, že tam byl, byť mi jeho smrt přišla samoúčelná. Chápu, že Carol Marcus se do filmu nehodila, ale její nepřítomnost působila pochybně.
- Saavik v podání Robin Curtis nebyl tak hrozný downgrade z Kirstie Alley jak jsem si myslel, i když tak vzhledově zajímavá, jak Alley prostě není. Bohužel je v tomhle filmu ale strašně neschopná. Nejdřív nechá jít VĚDCE, aby si šel poradit s několika Klingony úplně sám a potom během toho, co je Klingoni hledají stihne dvakrát usnout. To, že se kvůli ní a Spockovi pak David ještě obětuje ji taky nechá dost v klidu. What?
- Sarek byl ještě lepší, než v Journey to Babel (Když nepočítám Yesteryear) a to i přes limitovaný prostor.
- První pohled na Excelsior je impozantní. Jinak původní loď Enterprise mi nikdy nepřirostla k srdci, ale scéna, ve které Kirka a spol. pozorují z planety její pád je působivá.
- Scéna, kdy Saavik zachrání asi 14letého Spocka sexem je velmi cool :)
- Zase bezpečáci v helmách, ve kterých vypadají jako chodící penisy.
- Alien watch: Cameo Tribblů a pak ten pilot, kterého chce McCoy najmout vypadá, že je ze stejného druhu jako dr. Sevrin z epizody The Way to Eden. Zajímavé.
- Civilní hadry ovlivněné osmdesátkami byly v některých případech naprosto šílený, nejvíc vynikala Kirkova růžová bukanýrská košile, kterou měl na sebe v dost zásadních scénách filmu.
- Je zvláštní, že se tu mluví o zastaralosti Enterprise, ale Excelsiory a Oberthy vidíme ještě v dalším století :)
- Jedna z nejhorších scén filmu je, kdy se Shatner snažíhrát lítost nad smrtí Davida.
- Za sebe musím říct, že se mi to líbilo víc, než druhý film, takže lepších

4/5
AVip - 26. únor 2016 06:50sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ještě ad Remus a jeho obyvatelé - toto téma bylo soustavně a konzistentně ignorováno po několik desetiletí, snad jedině FASA se o něj trochu otřela ve svých materiálech k pen&paper RPG (kupodivu se to s Nemesis až tak nepere).
Chyba samozřejmě byla, že Berman a Spiner nechali Loganovi úplně volnou ruku, ostatně nejen v tomto (druhá planeta systému má rotaci normální, třetí ji má vázanou, jasně, už to vidím, Kepler a Newton si ve svých hrobech nejspíš hrají na vrtule).

Že mají romulané genofond něčím říznutý, je zjevné z celé TNG+. Že to něco nemůže být až tak moc silné, je taky zjevné, takže si to o tenhle nápad tak nějak řeklo.
Interpretace událostí je moje, to každopádně, ale jinak ani nevím, jestli je to 100% moje idea, protože v době po Nemesis kolovalo ST fandomem hodně podobných nápadů.
Pozemstan - 25. únor 2016 19:55sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Damar, AVip: Hmm, to je elegantní vysvětlení... -)
Telemachus Rhade - 24. únor 2016 08:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Damar: To s těmi čely jsem si od někud pamatoval. A ono ejhle, od AVipa :)

Nejnovější   Novější 673 - 692 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o