Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek filmy

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 3132
(archiv fóra o filmech, které zde bylo před lety)


Důležité informace:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 658 - 677 / 3132Starší   Nejstarší

Pozemstan - 29. únor 2016 15:52sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza: "Jedině že by si Spockova katra nějak telepaticky uvědomovala existenci těla"

To mě také napadlo. -) Tuším, že v ENT měla T'Pol nějaké mezihvězdné telepatické kontakty s partnerem či Tripem, ale možná si to pletu...
Yakuzza - 29. únor 2016 15:42sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ok, taky jsem si matně vybavoval něco o schránkách. Ale ta potřeba letět zrovna na Genesis a ne na Vulkán je asi docela fail. Jedině že by si Spockova katra nějak telepaticky uvědomovala existenci těla :)
Mvek - 29. únor 2016 15:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, to ukládání katry do schránek bylo v knižní adaptaci. Nebo možná i ve Vraždách ve Vulkanské akademii.
Pozemstan - 29. únor 2016 15:31sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza: Ano, to bylo vůbec zvláštní, i vzhledem k tomu, že návrat katry do těla se podle velekněžky "nevyskytl po staletí". Ale někde jsem, možná na základě nekanonických textů, četl, že se snad běžně "katry" zemřelých vulkánců ukládají do schránek na Mount Seleya... Něco vlastně bylo tuším vidět v ENT v případě Suraka...

Sarek tlačil na Kirka jen ohledně katry, takže to by bylo v tomto smyslu pořádku, stejně jako McCoyovy řeči o Mount Seleya. Horší už byla samotná snaha letět na Genesis, vyvíjená právě McCoyem, a řeči, že ho (Spocka) tam nechali... Ale třeba Spock coby geniální vědec s účinky Genesis počítal už před svou smrtí (to by ale také musel mít jistotu, že bude pohřben na planetě - a že nějaká vznikne)...
Yakuzza - 29. únor 2016 14:22sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ještě takové zamyšlení - když Spock přesouval svou katru do McCoye, nemohl tušit, že jeho tělo nakonec přežije. Co by dělali v případě, že by nepřežilo? Museli by ji z McCoye nějak dostat, aby se nezbláznil, ale kam pak s ní? :)
Mvek - 29. únor 2016 12:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Saavik a David mi nějak přijdou strašně typicky osmdesátkoví:-). A tak nějak proto mi tam vždy přišlo, že je tam skryté jiskření, přestože bych ho vzhledem k vulkánskému původu Saavik nečekal.

Jinak autodestrukce je opravdu komická. Vypadá to na spoustu výbušnin extra, i když je fakt, že autodestrukce musí fungovat i v případě vystřelení warpjádra, takže tak jednoduché to není.

Ale každopádně kdyby tam nebyla Genesis, tak z lodi zůstane hodně velký vrak...
Yakuzza - 29. únor 2016 12:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Co se ST3 týče, mám ten film až nekriticky rád :)

Herci mi staří nepřijdou, ta scéna, kdy si Kirk sedne na zem, taky za mě dobrý. Ještě bych vypíchnul skvělou Hornerovu hudbu.

Dvojka David+Saavik docela zajímavá, jinak ale byla posádka Grissomu parta děsných lamerů :) Postavu Saavik jsem ale moc nechápal už v ST2, přijde mi víceméně zbytečná. Carol Marcus mi ve filmu vůbec nechyběla.

Poprvé tady vidíme hned dvě docela důležité třídy lodí - Oberth a Excelsior.

Co se mi ale nelíbilo, byla scéna se zničením Enterprise. Vybuchovala prostě děsně divně :) Napřed se rozprsknul můstek, budiž. Pak se docela dlouho nic neděje a najednou obrovská exploze talíře, který ale zůstane z velké části kompletní. Sekundární trup s jádrem zůstane netknutý až do samotného konce. Tohle šlo rozhodně udělat líp.
Scéna, kdy hořící loď pozorují z planety, je ale velice dobrá.
Yakuzza - 29. únor 2016 10:44sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mohu nabídnout stránku o Wolf 359 lodích vlastní výroby. Je tam něco obšlehnuto z Ex Astris Scientia, ale z velké části to je vlastní výzkum.
BorgDog - 29. únor 2016 10:02sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
K řečenému:

1.) Ve verzi, kterou jsem viděl já, klingonské titulky byly - pamatuji si dokonce frázi "Budu tě ve vzpomínkách ctít!" :-) A Kruge zabil Valkris, protože se PODÍVALA na data o Genesis, patrně v rozporu s jeho rozkazy.

2.) Ano, Saavika a Spocka jsem také pochopil tak, že po "zatmívačce" následoval sex, a vzhledem k tomu, jak je pon farr i v kánonu popisován, to podle mě nepřipouští jinou variantu. V lepším případě jenom jednou, v horším víckrát, protože by měl přijít každých 7 let a Spock stárnul opravdu rychle. Toto mě pobavilo už tenkrát, a dokonce jsem viděl nějaké erotické fanfiky, kde je toto... ztvárněno bez zatmívačky. :-)

3.) Scéna Kirkova truchlení mi přišla adekvátní a i dnes se mi zdá lepší, než "moderní historické výlevy." Saavikovo chování jsem prostě bral jako projev "Vulcan way" a vzhledem k situaci i takticky adekvátní. Pokud by tam vyvolala bitku, Klingoni mohli jednoduše postřílet všechny, ta Krugeho partička dvakrát disciplinovaně nepůsobila.

4.) Lodě zajímavé! Ale že předlohou pro Prometheus byl čtyřgondolový Excelsior mě napadlo, už když jsem ho viděl poprvé.
Pozemstan - 28. únor 2016 19:25sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak, Mvek: Pokud je to problém i u oficiální distribuce, tak je to smutné. Jinak to myslím lze čekat u nějakých ripů, kde jsou možná potřeba titulky ve zvláštním souboru. V české televizní verzi ST III titulky byly (a Fanda je pak myslím upravila)...
Mirak - 28. únor 2016 19:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak vzhledem k tomu, že existuje nemálo americkým filmů, kde třeba nejsou titulky k španělským dialogům, tak by mě až tak nepřekvapilo, kdyby ST film nepřidal titulky ke klingonským dialogům, toť vše.
Mvek - 28. únor 2016 18:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Chybějící titulky jsou častý nešvar, po minutě takového stále nekončícího dialogu jsem to poznal u remaku The Day The Earth Stood Still s Reevesem:-).
Mirak - 28. únor 2016 18:50sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Proč by měl být flame? Pokud existuje verze, kde ty titulky jsou, tak je to prostě fakt a konec diskuze.
Mirak - 28. únor 2016 18:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
S.S.Enterprise: Máš pocit, že když skončila scéna tak se pak Spock a Saavik jenom dál drželi za ruce?
S.S.Enterprise - 28. únor 2016 18:34sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:
Ty čtyřgondolové Excelsiory jsou velice

... pěkné :)

Telemachus Rhade - 28. únor 2016 18:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip: Pěkné.. Ty čtyřgondolové Excelsiory jsou velice zajímavé. Aspoň mi tedy dává smysl Prometheus a možná, že interiér té lodi není až tak náhodný ve světle těhle skutečností. Hmm..
Telemachus Rhade - 28. únor 2016 18:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek 263719: Jsem rád, že to řekl někdo jiný, než já - už by tu byl flame ;)
AVip - 28. únor 2016 18:15sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ať to spláchnem při jednom:

Wolf 359 - Other Ships
http://www.ex-astris-scientia.org/articles/wolf359-other.htm
S.S.Enterprise - 28. únor 2016 17:34sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
AVip:
A ještě k ST III. V doku se schovává i pokusný model "nové" Enterprise plánované pro Phase 2 ze 70. let.

máš ji někde na fotce?
S.S.Enterprise - 28. únor 2016 17:33sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak:
Scéna, kdy Saavik zachrání asi 14letého Spocka sexem je velmi cool :)

Já tam sex neviděl...


Nejnovější   Novější 658 - 677 / 3132Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o